Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen plek meer bij parade in Londen, demonstranten weggevoerd

Geen plek meer bij parade in Londen, demonstranten weggevoerd

LONDEN (ANP) - Vanwege drukte in het centrum van Londen is er geen plek meer voor toeschouwers bij de Trooping the Colour-parade die gehouden wordt vanwege het 70-jarig regeringsjubileum van koningin Elizabeth. Volgens Britse media zijn voorafgaand aan de parade verschillende demonstranten die problemen veroorzaakten, weggevoerd door agenten.

Om "teleurstelling te voorkomen" vraagt de politie mensen niet meer naar het St. James's Park te komen, nabij Buckingham Palace. Er is geen ruimte meer, zo wordt op Twitter meegedeeld. Op beelden is te zien dat het er vol staat met mensen. Britse media melden dat duizenden fans al de hele ochtend langs de route staan te wachten. Sommigen sliepen in de buitenlucht om zeker te zijn van een goede plek.

De politie heeft even na 10.00 uur, voorafgaand aan de parade, een onbekend aantal arrestaties verricht. Volgens Sky News gaat het om een groep mannen die over de barricades probeerde te klimmen. Met wat voor intenties zij dit deden, is niet duidelijk.

Festiviteiten

De Trooping the Colour-parade is het startschot van de festiviteiten die van donderdag tot en met zondag plaatsvinden vanwege het platina jubileum van Elizabeth, die op 2 juni 1952 koningin werd na het overlijden van haar vader koning George VI.

De koningin rijdt zelf niet mee met de parade. Wel zal zij na afloop op het balkon van Buckingham Palace te zien zijn. Vanwege haar broze gezondheid wordt zij tijdens de festiviteiten nauwlettend in de gaten gehouden.

Meer uit Buitenland

Azerbeidzjan arresteert voormalige leiders Nagorno-Karabach

STEPANAKERT (ANP) - Azerbeidzjan zegt twee voormalige presidenten van de Armeense enclave Nagorno-Karabach te hebben gearresteerd. Het Azerbeidzjaanse staatspersbureau apa meldt dat ze zullen worden vervolgd voor de misdaden die ze jarenlang zouden hebben gepleegd.

58 minuten geleden
Polen, Tsjechië en Oostenrijk voeren grenscontroles Slowakije in

WARSCHAU (ANP/RTR) - Polen en Tsjechië voeren tijdelijk grenscontroles bij hun buurland Slowakije in om illegale migratie en smokkelaars tegen te gaan. De maatregel geldt van woensdag tot en met 13 oktober, aldus de landen, maar kan mogelijk nog worden verlengd. Oostenrijk heeft als reactie ook grenscontroles ingevoerd.

2 uur geleden
Woordvoerder Kremlin: Rusland overweegt geen nieuwe kernproef

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland is niet van plan een proef met een kernbom te houden. Volgens de machthebbers is Moskou niet afgestapt van het moratorium op kernproeven en blijven de afspraken van kracht. Het Kremlin verwerpt ook de suggestie van een Russische staatstelevisiezender dat de Russen een kernbom in Siberië tot ontploffing zouden moeten brengen als waarschuwing aan het Westen.

4 uur geleden
Zelensky bezoekt zwaarbevochten front in Oost-Oekraïne

KOEPJANSK (ANP/AFP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft dinsdag het front in Oost-Oekraïne bezocht. Hij is bij de linie rond Koepjansk en Lyman geweest, "een van de hotspots", meldt Zelensky op X.

4 uur geleden
Onderzoek naar doodslag na dodelijke brand in nachtclubs Murcia

MURCIA (ANP/AFP/RTR) - Een Spaanse rechtbank heeft een onderzoek naar doodslag geopend na de fatale brand in nachtclubs in de stad Murcia. Bij de ramp zondagochtend stierven dertien mensen.

5 uur geleden
Thaise politie meldt twee doden door schietpartij in Bangkok

BANGKOK (ANP/AFP) - In een chic winkelcentrum in het centrum van de Thaise hoofdstad Bangkok zijn dinsdag door een schietpartij twee mensen gedood. Een gewapende jongeman opende het vuur. Volgens de Thaise politie raakten vijf personen gewond. Autoriteiten meldden eerder dat er drie doden waren.

5 uur geleden
Rusland: geen nieuwe mobilisatie voor strijd tegen Oekraïne

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland heeft geen plannen voor een nieuwe mobilisatie in verband met de strijd in Oekraïne, aangezien meer dan 335.000 personen zich tot nu toe dit jaar hebben aangemeld om te vechten in de strijdkrachten of in vrijwillige eenheden, zei minister van Defensie Sergej Sjojgoe.

6 uur geleden