Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen ontslagen bij papierfabriek Crown Van Gelder na doorstart

Geen ontslagen bij papierfabriek Crown Van Gelder na doorstart

VELSEN (ANP) - Alle medewerkers van de aanvankelijk failliet verklaarde papierfabriek Crown Van Gelder uit Velsen-Noord kunnen daar blijven werken. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt, tegelijkertijd met de aankondiging van de doorstart. Een woordvoerder kan nog niet zeggen wie de schulden heeft overgenomen. De fabriek moet binnen twee weken weer draaien.

Crown Van Gelder gaat verder onder dezelfde naam. Er werken ongeveer 250 mensen bij het papierbedrijf, dat eind vorige maand onverwacht faillissement aanvroeg. Het 126 jaar oude bedrijf was afgelopen jaar nog winstgevend, maar zag door hoge prijzen voor energie en grondstoffen en de veranderde markt toch geen toekomstperspectief meer.

De curatoren zeggen dat Crown Van Gelder voorbarig is geweest met het aankondigen van de doorstart. "Woensdagavond hebben we in hoofdlijnen overeenstemming bereikt over een doorstart van de activiteiten", aldus curator Rocco Mulder. "We zijn er bijna, maar de puntjes moeten nog op de i." Mulder verwacht begin volgende week meer duidelijkheid te hebben.

Meer uit Financieel

Wall Street sluit flink lager na renteverhoging Federal Reserve

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag flink lager gesloten nadat de Federal Reserve de rente opnieuw had opgevoerd om de hoge inflatie te bestrijden. Vanwege de recente onrust in de bankensector had Wall Street voorzichtige hoop op een pauze van de Fed bij het verder opkrikken van de rente. Maar dat gebeurde niet. Sterker nog, Fed-baas Jerome Powell stelde in een persconferentie na afloop van het rentebesluit dat er mogelijk later nog meer renteverhogingen komen.

7 uur geleden
Banensite Indeed schrapt 2200 banen, impact Nederland onduidelijk

AUSTIN (ANP) - De zoekmachine voor vacatures Indeed gaat 2200 banen schrappen, heeft topman Chris Hyams in een bericht aan het personeel meegedeeld. Dat staat gelijk aan ongeveer 15 procent van alle werknemers. Volgens Indeed koelt de arbeidsmarkt in onder andere de Verenigde Staten sterk af na de sterke stijging van het aantal vacatures van vlak na de coronacrisis, toen de economie zich krachtig herstelde. Het Amerikaanse bedrijf moet daarom zelf nu ook stevig inkrimpen.

9 uur geleden
Topman TikTok: nog nooit Amerikaanse gegevens gedeeld met Peking

WASHINGTON (ANP) - Filmpjesapp TikTok heeft nog nooit Amerikaanse gebruikersgegevens gedeeld met de Chinese overheid, of een verzoek ontvangen om deze te delen. Het dochterbedrijf van het Chinese ByteDance zou een dergelijk verzoek ook niet honoreren als dat ooit zou gebeuren, zal TikTok-topman Shou Zi Chew donderdag verklaren voor een commissie van het Amerikaanse Congres.

9 uur geleden
Microsoft-dochterbedrijf verklapt met AI manieren om te coderen

REDMOND (ANP/BLOOMBERG) - Het platform voor softwareontwikkelaars GitHub verklapt binnenkort met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) hoe mensen het best bepaalde coderingsopdrachten kunnen uitvoeren. Daarvoor gebruikt het dochterbedrijf van Microsoft technologie van OpenAI, het bedrijf dat de afgelopen maanden veel aandacht kreeg voor zijn programma's ChatGPT en Dall-E.

9 uur geleden
Kaag wil voor besluit over Volksbank opties met Kamer bespreken

DEN HAAG (ANP) - Minister Sigrid Kaag (Financiën) wil de Tweede Kamer laten meepraten over de toekomst van de Volksbank, voordat zij met een besluit komt. Gezien het grote belang van het onderwerp voor de maatschappij en het bankenlandschap mikt zij op een "breed draagvlak" voor de richting die zij kiest.

9 uur geleden
Fed verhoogt rente VS weer ondanks onrust bankensector

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Federal Reserve voert de rente in de Verenigde Staten verder op om de hoge inflatie te bestrijden. Net als de Europese Centrale Bank (ECB) vorige week laten de beleidsmakers bij de Fed in Washington zich daarmee niet van de wijs brengen door de recente onrust in de bankensector.

9 uur geleden
ING en ABN AMRO geven eerdere winsten prijs op gemengd Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag met een gemengd beeld geëindigd. De banken ING en ABN AMRO gaven veel van hun eerdere winsten op de dag prijs. Beleggers kijken nu vooral uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve in de Verenigde Staten dat later op de dag bekend wordt.

10 uur geleden