Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen nieuwe lockdown in Noordrijn-Westfalen

Geen nieuwe lockdown in Noordrijn-Westfalen

DÜSSELDORF (ANP/DPA) - Minister-president Armin Laschet van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft een nieuwe lockdown vooralsnog uitgesloten. Dat zei hij tijdens een persconferentie na overleg vanwege een uitbraak van het coronavirus in een slachterij in Gütersloh.

Laschet benadrukte dat er nog steeds een grote kans is op een nieuwe uitbraak in de deelstaat. Hij heeft niet voor een nieuwe sluiting van het openbare leven gekozen, omdat alle gevallen te herleiden zijn naar de vleesfabriek van Tönnies en er weinig andere besmettingen zijn gemeld.

"Een nieuwe lockdown kunnen we niet uitsluiten, maar zolang we er alles aan doen om te voorkomen dat meer mensen besmet raken, kunnen we beter andere doelgerichte maatregelen treffen", aldus Laschet.

Testresultaat

Bij 1331 werknemers van de slachterij is het virus vastgesteld. Van ruim 2000 mensen was het testresultaat negatief. Volgens de autoriteiten werkte het bedrijf Tönnies niet goed mee met het onderzoek naar de besmettingen.

Veel medewerkers van de slachterij komen uit Oost-Europese landen zoals Bulgarije en Roemenië. Laschet waarschuwt de werknemers om voorlopig niet naar hun thuisland terug te keren. Mochten ze besmet zijn met het coronavirus zonder het te weten, dan kunnen ze het daar verder verspreiden, aldus de minister-president.

Meer uit Buitenland

VN-missie voor eerst in dertig jaar in Nagorno-Karabach

BAKOE (ANP/AFP) - Een missie van de Verenigde Naties is zondag in Nagorno-Karabach aangekomen om er de humanitaire situatie in kaart te brengen, zegt Azerbeidzjan. Het is voor het eerst in zo'n dertig jaar dat de VN toegang krijgen tot het gebied. Frankrijk heeft zich boos uitgelaten over Azerbeidzjan omdat het land zou hebben gewacht met de toelating tot de meeste inwoners al waren gevlucht.

1 uur geleden
Agenten gewond na zelfmoordaanslag in Ankara

ANKARA (ANP/AFP/RTR) - Volgens het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een persoon zichzelf opgeblazen dicht bij dat ministerie en op een paar honderd meter van de ingang van het Turkse parlement in Ankara. Een tweede persoon kon worden "geneutraliseerd" voordat hij schade kon aanrichten. Het ministerie spreekt van een "terroristische aanslag". Beide daders zijn omgekomen.

3 uur geleden
Drie graanschepen vertrokken uit Oekraïne, ondanks aanvallen

ODESA (ANP/AFP/RTR) - Er zijn zondagochtend opnieuw drie graanschepen vertrokken uit Oekraïense havens nabij Odesa aan de Zwarte Zee. Dat blijkt uit informatie van MarineTraffic, dat het wereldwijde scheepvaartverkeer monitort.

3 uur geleden
Explosie en geweerschoten bij Turks parlement

ANKARA (ANP/AFP) - Vlakbij het Turkse parlement, in de hoofdstad Ankara, zijn een zware explosie en geweerschoten waargenomen. Het parlement zou later op de dag na een reces opnieuw openen. Het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken laat in een eerste reactie weten dat het zou gaan om "een terroristische aanslag".

4 uur geleden
Partij die wil breken met Kyiv wint Slowaakse verkiezingen

BRATISLAVA (ANP/RTR) - De populistische partij Smer-SD heeft de parlementsverkiezingen in Slowakije gewonnen. Na het tellen van de stemmen in ruim 99 procent van de kiesdistricten staat de partij van voormalig premier Robert Fico op 23,3 procent.

5 uur geleden
Dierenarts in Duitsland wordt verpletterd door koe en sterft

RAISTING (ANP/DPA) - Een 67-jarige dierenarts is zaterdagmiddag in Duitsland omgekomen door een arbeidsongeval met een koe. De man werd door het dier verpletterd in een stal in Raisting, een klein plaatsje in de Duitse deelstaat Beieren.

11 uur geleden
Populistische Smer-SD wint verkiezingen Slowakije

BRATISLAVA (ANP/RTR) - De populistische Smer-SD heeft de parlementsverkiezingen in Slowakije gewonnen. Na het tellen van de stemmen in ruim 99 procent van de kiesdistricten staat de partij van voormalig premier Robert Fico op 23,3 procent. De liberale partij Progressief Slowakije (PS), die zaterdag in meerdere exitpolls nog werd aangewezen als winnaar, staat op 17 procent en HLAS is goed voor ongeveer 15 procent.

14 uur geleden