Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Geen landelijke lockdown te verwachten bij oplaaien virus'

'Geen landelijke lockdown te verwachten bij oplaaien virus'

UTRECHT (ANP) - Als er al sprake is in ons land van een nieuwe 'lockdown' omdat het coronavirus weer oplaait dan zal het geen landelijke zijn. Mogelijk zullen mensen of groepen in quarantaine moeten, maar dat zal dan plaatselijk of regionaal zijn. Dat zei burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen maandag na afloop van het Veiligheidsberaad van de 25 Veiligheidsregio's.

Maandag was het laatste Veiligheidsberaad voor de zomer. De burgemeesters blikten in de bijeenkomst alvast vooruit. Wat als er een nieuwe uitbraak komt? "Het hangt af van de situatie. Ten opzichte van vier maanden geleden zijn wij nu ook veel beter voorbereid. Wij hebben veel meer testcapaciteit, doen gerichter onderzoek en hebben veel meer kennis over het virus."

Toch waarschuwt hij alert te blijven. "We hebben het virus echter niet weten uit de bannen en hebben ook nog geen vaccin. Daarom moeten wij lokaal direct maatregelen nemen om te voorkomen dat het virus zich weer verspreidt over het land", waarschuwt de voorzitter van het beraad. Overigens wil hij niet als "juichpolitie" bij sportwedstrijden gaan optreden. "Dat is niet te handhaven."

Op 17 augustus komen de 25 burgemeesters weer samen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

'Reisorganisaties schimmig over ontbreken garantie pakketreizen'

DEN HAAG (ANP) - Pakketreizen die na 16 maart zijn geboekt, vallen niet onder de voucherregeling van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Als een reisorganisatie zo’n reis annuleert, vouchers uitgeeft en vervolgens failliet gaat, zijn de vouchers niet gedekt door de SGR. Consumenten staan dan met lege handen. Dat maakte de Consumentenbond bekend, die de voorwaarden heeft onderzocht.

18 minuten geleden
Netbeheerder: sluit zonneparken aan op 75 procent capaciteit

ARNHEM (ANP) - Het is veel te duur om zonneparken op het elektriciteitsnet aan te sluiten op basis van hun piekvermogen, vindt netbeheerder Liander. De grootste netbeheerder van het land pleit ervoor de regelgeving te veranderen. Wat Liander betreft moeten parken met zonnepanelen voortaan een aansluiting krijgen die niet 100 procent, maar 75 procent van de maximale stroomopbrengst kan transporteren.

59 minuten geleden
Boete voor overtreden mondkapjesplicht in Amsterdam is 95 euro

AMSTERDAM (ANP) - Wie vanaf woensdag in bepaalde delen van Amsterdam geen mondkapje draagt, riskeert een boete van 95 euro. De verplichting voor het dragen van een mondkapje voor iedereen van dertien jaar en ouder geldt op vijf drukke plekken in de binnenstad, zoals de Wallen, de Kalverstraat en de Albert Cuypstraat.

1 uur geleden
Viruswaanzin verandert naam in Viruswaarheid

ROTTERDAM (ANP) - Viruswaanzin hanteert voortaan de naam Viruswaarheid, zo kondigt de actiegroep in haar nieuwsbrief aan. "Wij gaan vol liefde voor de waarheid", luidt de motivatie. Ook de naam van de website van de actiegroep is inmiddels aangepast, als onderdeel van een "nieuwe fase".

1 uur geleden
Agenten niet vervolgd voor vermeend racistische chats WhatsApp

ROTTERDAM (ANP) - Vijf agenten uit Rotterdam worden niet vervolgd voor vermeend racistische berichten die ze aan elkaar hadden gestuurd op WhatsApp. De chats zijn "zeker laakbaar en niet passend", maar het Openbaar Ministerie concludeert dat de berichten niet strafbaar zijn, omdat de agenten niet in het openbaar spraken, maar in een besloten groep.

1 uur geleden
Sigrid Kaag en Ton Visser kandidaat-lijsttrekker D66

DEN HAAG (ANP) - Sigrid Kaag en Ton Visser zijn de officiële kandidaten voor de lijsttrekkersverkiezing van D66. Dat maakte de partij dinsdag bekend.

3 uur geleden
Zorgverzekeraars noemen extra premiestijging 'voorbarig'

ZEIST (ANP) - Zorgverzekeraars Nederland (ZN) zegt dat het voorbarig is om te concluderen dat de zorgpremie door de uitbraak van het coronavirus extra gaat stijgen. In een brief aan de bewindslieden die belast zijn met de zorg in Nederland schrijven de samenwerkende zorgverzekeraars dat er "nog geen zicht is op de totale kosten".

4 uur geleden