Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen huizen bezoeken maar persoonlijk advies op Open Huizen Dag

Geen huizen bezoeken maar persoonlijk advies op Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Woningzoekers kunnen dit jaar op de halfjaarlijkse Open Huizen Dag van makelaarsvereniging NVM vanwege de coronapandemie geen huizen bezoeken, maar wel een persoonlijk advies boeken. Op die manier kan woningadvies zowel online als op het makelaarskantoor worden gegeven.

Met de nieuwe opzet hoopt de vereniging massale huizenbezoeken en contacten te vermijden. Ook hebben consumenten aangegeven persoonlijk contact en advies op maat te willen. Normaal gesproken geven de verkopers rondleidingen door hun huis en komen tienduizenden bezoekers op de Open Huizen Dag af. De laatste drie edities van het halfjaarlijkse evenement gingen vanwege corona niet door.

Sinds 13 september konden er via www.openhuizendag.nl afspraken gemaakt worden om vragen beantwoord te krijgen over onder meer het woningaanbod, verduurzaming en woningwaarde. Dat hebben intussen al ruim duizend mensen gedaan. Het advies is gratis en vrijblijvend. Een zegsman benadrukte eerder dat de afspraken ook in de dagen ervoor en erna gemaakt kunnen worden, ook om genoeg capaciteit te hebben.

De woningmarkt is momenteel krapper dan ooit. Met de nieuwe opzet wil de NVM een "run" op huizen die anders opengesteld zouden zijn, voorkomen. "Juist nu komt de adviesfunctie van de makelaar uit de verf", aldus een woordvoerder.

Meer uit Financieel

'Groene' termen maken opmars in vacatureteksten

AMSTERDAM (ANP) - In Nederlandse vacatures staan steeds vaker termen die te maken met het milieu. Dat signaleert banensite Indeed op basis van een analyse van miljoenen vacatures. Woorden als duurzaamheid, klimaatverandering, circulaire economie en biodiversiteit kwamen in april 23 procent vaker voor dan in dezelfde maand van 2022.

1 uur geleden
Schiphol definitief mede-eigenaar vliegveld Maastricht

AMSTERDAM (ANP) - Schiphol heeft donderdag in Amsterdam een samenwerkingsovereenkomst getekend waarmee de Royal Schiphol Group 40 procent van de aandelen van Maastricht Aachen Airport (MAA) overneemt. Limburg behoudt de overige 60 procent. De partijen willen MAA verder ontwikkelen tot een duurzame, omgevingsbewuste en toekomstbestendige luchthaven, zowel voor passagiers als voor vracht.

2 uur geleden
Randstad eindigt bovenaan vrijwel vlakke AEX

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar NN Group is donderdag op Beursplein 5 in de AEX-kopgroep geëindigd met een plus van 1,6 procent. Ook Aegon dikte aan, met 0,3 procent. Investeringsbank RBC heeft beide verzekeraars in een positief analistenrapport als favorieten in de Benelux bestempeld. Uitzender Randstad (plus 1,8 procent) ging er echter met de grootste winst vandoor.

2 uur geleden
FNV: bakkers eens met loonbod, stakingen definitief van de baan

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van industriële bakkerijen hebben ingestemd met een nieuw loonbod van werkgevers, meldt vakbond FNV. Dat betekent dat zij er over een periode van negentien maanden 16 procent meer salaris bij krijgen. Aanvankelijk zou er deze week worden gestaakt, maar die acties werden afgeblazen na het nieuwe bod.

3 uur geleden
Branchevereniging pleit voor limiet aan hoogte windmolens

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse windenergiesector wil dat er een maximale hoogte komt voor windmolens en een maximale grootte van de wieken. Nu worden windmolens steeds langer en kan er steeds meer meer stroom mee worden opgewekt. Maar daarmee wordt ook het vervoer en de productie van de alsmaar grotere wieken steeds moeilijker. Door de maximale hoogte van de wieken op 305 meter te zetten, wordt de aanleg van windparken op zee makkelijker, denkt de Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA).

4 uur geleden
GameStop onderuit op Wall Street na ontslag topman

NEW YORK (ANP) - GameStop ging donderdag hard onderuit op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden op het ontslag van topman Matt Furlong bij de Amerikaanse keten van gamewinkels. Een reden voor het vertrek van Furlong werd niet gegeven. Wel neemt de activistische aandeelhouder en miljardair Ryan Cohen, die in 2020 een groot belang nam in GameStop en nu ook voorzitter is van het bedrijf, de taken van de topman over.

5 uur geleden
EU-hof: geen compensatie reiziger voor repatriatievlucht corona

LUXEMBURG (ANP) - Luchtvaartmaatschappijen hoeven passagiers die aan het begin van de coronapandemie strandden niet te compenseren voor de kosten van een repatriatievlucht. Dat heeft het Europees Hof van Justitie, de hoogste rechtbank van de Europese Unie, besloten. Een Oostenrijks echtpaar had dat geëist.

6 uur geleden