Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen grote vakantie-uittocht verwacht bij begin vakantie

Geen grote vakantie-uittocht verwacht bij begin vakantie

DEN HAAG (ANP) - Vrijdagmiddag sluiten de schooldeuren voor de leerlingen in de provincies Noord-Holland, Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Flevoland. Anders dan in andere jaren leidt het begin van de zomervakantie naar verwachting niet tot een grote uittocht. Door het coronavirus blijven veel mensen in eigen land of gaan ze naar een buurland, waardoor er minder kilometers worden afgelegd en minder files ontstaan.

Door werkzaamheden kunnen er vrijdagmiddag wel files ontstaan op wegen naar het noorden en zuiden van het land, verwacht de ANWB. Zo ontstaat rond Amsterdam extra drukte door werken aan de A9, die tot zondagmiddag dicht is tussen Diemen en Holendrecht. Ook de A16 van Breda tot aan de Belgische grens gaat het weekend dicht, evenals de A20 tussen de knooppunten Terbregseplein (Rotterdam) en Gouwe (Gouda). Werkzaamheden op de Afsluitdijk zorgen eveneens voor vertraging.

Ook in delen van Duitsland begint de zomervakantie, maar ook daar vindt geen grote uittocht plaats. De meeste Duitsers gaan deze zomer waarschijnlijk naar de eigen kust of de Alpen. Door werkzaamheden kan het wel druk zijn tussen Hannover en de Deense grens, bij Keulen en op de wegen van Frankfurt naar München. Grenscontroles bij Oostenrijk zorgen daar voor oponthoud.

De zomervakantie voor de schoolregio Zuid (Zeeland, Noord-Brabant, Limburg en delen van Gelderland) begint een week later en de scholieren in de regio Midden (Zuid-Holland, Utrecht en delen van Gelderland) vieren vanaf 18 juli vakantie.

De grootste drukte op de Europese wegen is waarschijnlijk pas eind juli en begin augustus, maar die is waarschijnlijk minder dan andere jaren.

Meer uit Binnenland

Actievoerders UM krijgen steun van Maastrichtenaren

MAASTRICHT ~(ANP) - Pro-Palestijnse actievoerders hebben de afgelopen tijd steun gekregen van Maastrichtenaren. Vooral oudere Maastrichtenaren komen de mensen in het tentenkamp achter een universiteitsgebouw aan de Grote Gracht broodjes, ander voedsel en drinken brengen. Dat zei een docent van de Universiteit Maastricht (UM) op straat voor het sinds woensdag bezette faculteitsgebouw sociaal-culturele wetenschappen.

11 minuten geleden
Wilders wil voor de zomer beëdigd kabinet en debat

DEN HAAG (ANP) - Voor het zomerreces moet een nieuwe regering aantreden, een regeringsverklaring afleggen en daarover in debat gaan met de Tweede Kamer, zegt PVV-leider Geert Wilders in het debat over de formatie. De kabinetsploeg gaat vervolgens aan de slag met de uitwerking van het hoofdlijnenakkoord. "Dat kan een tijdje duren. Rond het begin van het nieuwe parlementaire jaar zal dat af moeten zijn."

28 minuten geleden
Nog meer indirecte discriminatie door algoritmes DUO dan gedacht

DEN HAAG (ANP) - Studenten met een migratieachtergrond zijn inderdaad indirect gediscrimineerd door de computersystemen van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), de organisatie die onder meer over de studiefinanciering gaat. En die discriminatie was waarschijnlijk nog groter dan gedacht. Dat komt naar voren uit een onderzoek in opdracht van de dienst.

1 uur geleden
Klimaatdoel 2030 blijft staan, geeft Wilders tandenknarsend toe

DEN HAAG (ANP) - Het klimaatdoel om 55 procent minder broeikasgassen uit te stoten in 2030 vergeleken met 1990 blijft staan in het nieuwe hoofdlijnenakkoord, geeft Geert Wilders toe. "Ik vrees van wel", zegt de PVV-leider op vragen hierover van Henri Bontenbal (CDA) tijdens het debat over het akkoord. Hier was onduidelijkheid over, omdat het doel niet werd benoemd in het hoofdlijnenakkoord.

1 uur geleden
Overleg UM-bestuur met pro-Palestijnse actievoerders

MAASTRICHT (ANP) - Het bestuur van de Universiteit Maastricht (UM) voert sinds 11.30 uur overleg met een delegatie van pro-Palestijnse actievoerders. Het gaat om twee hongerstakers en enkele andere activisten, die eerder woensdag het faculteitsgebouw sociaal-culturele wetenschappen aan de Grote Gracht bezetten.

1 uur geleden
Iedereen gaat erop vooruit, verdedigt Wilders zich tegen aanval SP

DEN HAAG (ANP) - "Iedereen gaat erop vooruit" als de maatregelen in het hoofdlijnenakkoord werkelijkheid worden, zegt PVV-leider Geert Wilders. In een stekelige uitwisseling met Jimmy Dijk (SP) schermt hij met de doorrekening van het Centraal Planbureau die dinsdag is gepubliceerd. "Alles gaat beter met Nederland dankzij dit kabinet, dat er nog moet komen."

1 uur geleden
Wilders en Timmermans botsen over term 'radicaal-rechts'

DEN HAAG (ANP) - Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA) noemt de PVV tijdens het debat over het hoofdlijnenakkoord radicaal-rechts, maar dat laat partijleider Geert Wilders zich niet zeggen. Daarmee zegt Timmermans dat de kiezers van de PVV een radicale partij aanhangen, vindt Wilders. "En dat zijn wij niet." Timmermans werpt tegen dat Wilders de "instituties die de democratie dragen" veelvuldig heeft aangevallen en dit stempel daarom terecht is.

1 uur geleden