Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen grote problemen op derde stakingsdag NS

Geen grote problemen op derde stakingsdag NS

DEN HAAG (ANP) - De derde stakingsdag van het NS-personeel zorgde ervoor dat het treinverkeer in Noord-Holland maandag platlag. Toch waren er geen grote problemen, omdat veel reizigers van tevoren goed op de hoogte waren van de staking, aldus een woordvoerder van de NS.

"In het stakingsgebied reed nagenoeg geen enkele trein en ook buiten het stakingsgebied waren er treinen die uitvielen als gevolg van de staking. Daardoor hebben reizigers mogelijk kort van tevoren te horen gekregen dat hun trein uitviel, maar het heeft niet tot enorme problemen geleid op stations." Ook waren de treinen die wél gingen niet overvol, aldus de woordvoerder.

Volgens een woordvoerder van vakbond FNV was er maandag opnieuw een hoge stakingsopkomst. "Qua stakingsbereidheid was het dus een geslaagde dag, maar voor reizigers was het natuurlijk jammer en vervelend. En morgen komt het klapstuk, dat wordt nog vervelender."

Midden-Nederland

Dinsdag, de vierde dag van de estafettestaking, wordt er gestaakt in Midden-Nederland, waardoor de treinen in alle windrichtingen worden getroffen. De NS kondigde daarom maandagmiddag aan dat in het hele land geen NS-treinen rijden, behalve op het traject Amsterdam Centraal - Schiphol. De spoorvervoerder adviseert treinreizigers hun reis uit te stellen of vervangend vervoer te regelen.

"Het kostte tijd om alle scenario’s af te wegen en uiteindelijk zijn we op het minst fijne scenario uitgekomen", aldus de woordvoerder van de NS. "We verwachten dat het morgen wederom rustig zal zijn op de stations en dat de meeste reizigers op de hoogte zijn van de staking."

NS-personeel voert actie vanwege de stukgelopen cao-onderhandelingen tussen de NS en de vakbonden FNV, CNV en VVMC. Volgens de woordvoerder van de FNV gaan de stakingen door totdat de NS op de cao-eisen reageert. "Dat is tot nu toe niet gebeurd."

Meer uit Binnenland

Tweede Kamer vergadert voor het laatst in oude samenstelling

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer komt voor het laatst in de oude samenstelling bijeen. Na de laatste plichtplegingen nemen de Kamerleden afscheid. Ruim de helft keert niet terug in de nieuwe Kamer, die woensdag wordt geïnstalleerd.

9 minuten geleden
Gebruik huishoudelijke hulp via Wmo flink gestegen

DEN HAAG (ANP) - In de eerste helft van dit jaar kregen meer dan 485.000 mensen hulp bij het huishouden betaald uit de Wmo-pot, bedoeld voor de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Het aantal is 27 procent hoger dan in de eerste helft van 2019, becijferde statistiekbureau CBS.

3 uur geleden
Zwaargewonde door steekpartij in parking Vinkeveen

VINKEVEEN (ANP) - In een parkeergarage in het Utrechtse Vinkeveen is maandagavond iemand zwaargewond geraakt door een steekpartij. Het incident gebeurde rond 18.40 uur aan de Pijlstaartlaan, meldt de politie.

8 uur geleden
Gemeente kan noodlijdende Rotterdam Pride niet financieel helpen

ROTTERDAM (ANP) - De gemeente Rotterdam kan de noodlijdende stichting die de Rotterdam Pride organiseert niet financieel ondersteunen. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. De Stichting Rotterdam Pride (SRP) had aan de gemeente om financiële steun gevraagd, omdat er een tekort is ontstaan en de stichting niet meer aan de betalingsverplichtingen kan voldoen.

10 uur geleden
Negen mensen met link met Nederland verlaten Gazastrook

DEN HAAG (ANP) - Negen mensen met een link met Nederland die in de Gazastrook verbleven zijn maandag via de grens met Rafah aangekomen in Egypte. Ze worden daar opgevangen door vertegenwoordigers van België en naar de Egyptische hoofdstad Caïro gebracht, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

10 uur geleden
Onderzoek: supermarkten gooien minder voedsel weg

WAGENINGEN (ANP) - Supermarkten gooien minder eten en drinken weg. Ongeveer 1,4 procent van al het voedsel in de schappen komt niet bij de consument terecht. De verspilling daalt, constateren onderzoekers van de universiteit in Wageningen.

11 uur geleden
Burgemeester Westerwolde: gemeenten moeten nu in actie komen

WESTERWOLDE (ANP) - Burgemeester Jaap Velema van de gemeente Westerwolde, waar het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel is, wil dat politiek Den Haag gemeenten oproept om meer opvangplekken voor statushouders vrij te maken. "De gedachte is bijna onbestaanbaar dat politieke leiders hun bestuurders niet oproepen om in beweging te komen, dat is wat nu nodig is", zegt hij in het radioprogramma EenVandaag op NPO Radio 1.

11 uur geleden