Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen grote problemen in ochtendspits door gladheid

Geen grote problemen in ochtendspits door gladheid

DEN HAAG (ANP) - De ochtendspits lijkt woensdag vooralsnog geen grote problemen te ondervinden door de gladheid waarvoor wordt gewaarschuwd. Hoewel er wel wat meer file staat dan gebruikelijk, is het altijd drukker als er neerslag valt. De grotere drukte valt niet toe te schrijven aan gladheid, zegt een woordvoerder van de ANWB. Gladheid lijkt zich vooral lokaal, buiten de snelwegen, voor te doen.

Het KNMI waarschuwt dat het tot halverwege de ochtend plaatselijk glad kan zijn door winterse buien, hagel en (natte) sneeuw. Lokaal kan zich een sneeuwdek vormen van 1 tot 3 centimeter. In acht provincies, Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg, geldt code geel.

Verkeer had dinsdagavond en later in de nacht her en der wel last van de gladheid. Zo waren er volgens de ANWB een paar glijpartijen op de A50.

Zeeland

Sinds dinsdag 19.00 uur heeft Rijkswaterstaat ruim 2 miljoen kilo zout gestrooid. Dat is ongeveer twee derde van de tot nog toe gestrooide hoeveelheid zout dit seizoen.

Woensdag deden zich wel wat ongelukken voor, maar die zijn voor zover bekend niet gerelateerd aan de gladheid, aldus de ANWB. Zo is de A28 van Amersfoort naar Zwolle dicht voor knooppunt Hattemerbroek, nadat daar een kleine vrachtwagen was gekanteld. Ook de linker rijstrook van de A28 is afgesloten, om de hulpdiensten de ruimte te geven. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat meldt dat de oorzaak van dit ongeval nog onbekend is.

In Zeeland gebeurde wel een ongeval door gladheid. In Nieuwerkerk botste een auto tegen een boom. Het ongeluk gebeurde rond 07.00 uur tijdens een hagelbui. De hagel vroor aan op de weg, waardoor de weg glad werd. De automobilist, een 34-jarige man uit Nieuwerkerk, raakte zwaargewond, meldt de politie.

Meer uit Binnenland

Politie: explosies Amsterdam mogelijk om doodschieten Bigidagoe

AMSTERDAM (ANP) - De recherche houdt er rekening mee dat drie explosies in de nacht van dinsdag op woensdag in Amsterdam te maken hebben met de schietpartij afgelopen weekend in de hoofdstad, waardoor rapper Bigidagoe omkwam. De ontploffingen houden vermoedelijk verband met elkaar, aldus de politie woensdag.

2 minuten geleden
Provincies mogen sommige PAS-melders ontzien van Raad van State

DEN HAAG (ANP) - Provincies zijn niet altijd verplicht om op te treden tegen zogeheten PAS-melders, bedrijven die zonder natuurvergunning zitten en daardoor formeel in overtreding zijn. Tot medio 2025 krijgen ze de ruimte om in sommige gevallen af te zien van handhaving, zo heeft de Raad van State bepaald. Ze moeten dan wel "motiveren dat er een redelijk evenwicht is tussen de belangen van PAS-melders aan de ene kant en het natuurbelang aan de andere kant".

16 minuten geleden
Extinction Rebellion wil derde blokkade A10 Zuid

DEN HAAG (ANP) - Extinction Rebellion (XR) kondigt opnieuw een blokkade aan op de A10 Zuid, bij het voormalige hoofdkantoor van ING. De klimaatactivisten willen op zaterdag 30 maart vanaf 12.00 uur daar weer actievoeren, zoals dat afgelopen zaterdag en op 30 december ook gebeurde.

2 uur geleden
Helft daders uitbuiting en mensenhandel begint jonger dan 25 jaar

DEN HAAG (ANP) - Daders van seksuele uitbuiting van kinderen en mensenhandel beginnen daarmee vaak al op jonge leeftijd. Ook zijn negatieve omgevingsfactoren op hen veel meer van invloed dan op andere criminelen. Van de daders is 52 procent jonger dan 25 als ze met hun criminele activiteiten beginnen. Een kwart heeft dan al twee delicten gepleegd.

4 uur geleden
Raad stemt over tweede termijn Halsema als burgemeester Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse gemeenteraad stemt woensdag over de tweede termijn van burgemeester Femke Halsema. Zij liet in september weten nog zes jaar burgemeester van de hoofdstad te willen zijn. Het debat en de stemming hierover zijn niet openbaar, maar doet de raad in het geheim.

6 uur geleden
Commissie Haagse raad praat over rellen Eritreeërs

DEN HAAG (ANP) - In een commissie van de gemeenteraad van Den Haag wordt woensdag gedebatteerd over de rellen rond een Eritrees feest zo'n anderhalve week geleden. Enkele honderden tegenstanders van de machthebbers in Eritrea probeerden toen een feest van aanhangers van het bewind aan te vallen. Daarbij raakten ze slaags met de politie.

6 uur geleden
14 verdachten rellen Eritreeërs Den Haag donderdag voor raadkamer

DEN HAAG (ANP) - Veertien verdachten van de rellen bij zalencentrum Opera in Den Haag staan donderdag voor de raadkamer van de rechtbank in Den Haag en horen of ze langer vast moeten blijven zitten. Dit meldt het Openbaar Ministerie in Den Haag.

17 uur geleden