Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Geen gemiezemuis, iedereen die zorgbonus'

'Geen gemiezemuis, iedereen die zorgbonus'

UTRECHT (ANP) - Iedereen die in een ziekenhuis werkt, heeft geholpen in de coronacrisis en iedereen zou daarom de zorgbonus van 1000 euro moeten krijgen. "Geen gemiezemuis, je kunt geen onderscheid maken", vindt de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). De ziekenhuiskoepel wil dat zijn achterban, de ziekenhuisbestuurders, ruimhartig zijn bij het toekennen van de bonus.

De bonus is bedoeld voor werknemers, uitzendkrachten en zzp'ers die rechtstreeks betrokken waren bij de bestrijding van de coronacrisis. Bovendien komen alleen mensen in aanmerking die minder dan twee keer modaal verdienen, een voorwaarde waar de NVZ zich in kan vinden.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft zaterdag twee lijsten gepubliceerd. Op het ene overzicht staan beroepen die wel in aanmerking komen. Dit zijn bijvoorbeeld longverpleegkundigen en ambulancepersoneel. De andere lijst noemt de functies waarbij mensen in principe geen bonus krijgen. "Nee, tenzij", noemt het ministerie dat. Op deze lijst zijn bijvoorbeeld alternatief genezers, ziekenhuisdirecteuren en administratief personeel, maar ook anesthesiologen en laboratoriummedewerkers die diagnoses moesten stellen. Zorgaanbieders hebben wel de mogelijkheid om een uitzondering te maken en voor hen toch een bonus aan te vragen.

3 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

J. Davidse. 1 maand geleden
De schoonmaker die de gangen van het ziekenhuis en de personeelskantine schoonmaakt verdient de bonus ook. Door zijn/haar inspanningen kon het medisch personeel zich 100% op de hulp aan patiënten concentreren.
FCO SECURITY & HEALTH SERVICES 1 maand geleden
Volgens mij was het bedoeld als een bonus voor iedereen die vanwege Corona harder heeft moeten werken. Leuk idee en zeker op zijn plaats. De vraag of mensen die financieel harder zijn getroffen omdat ze vanwege Corona dicht moesten de 1000 euro harder kunnen gebruiken daargelaten. Iedereen die met Corana te maken heeft gehad zou de bonus moeten krijgen. Rare beslissing dit weer.
V.v.C. 1 maand geleden
Geen gezeik iedereen gelijk. Meten met twee maten creëert tweedeling op de werkvloer, en dat is een heel slechte zaak.

Meer uit Gezond

CNV: Thuiswerkers hebben vaker last van fysieke klachten

UTRECHT (ANP) - Van de mensen die wegens de coronacrisis thuis zijn gaan werken, heeft 41 procent vaker last van fysieke klachten (last van schouders, nek, rug, arm) dan voorheen. Dat stelt de vakbond CNV die onderzoek heeft laten doen onder ruim 2600 thuiswerkende leden.

22 uur geleden
België weet niets van hulpvraag aan Nederland

BRUSSEL (ANP/BELGA) - België weet niets van een verzoek aan Nederland om coronapatiënten over te nemen. Ernst Kuipers van het Nederlandse Landelijk Netwerk Acute Zorg repte eerder op de dag van zo'n hulpvraag, maar het Belgische ministerie van Volksgezondheid weet niet beter dan dat er slechts de normale burenhulp wordt verleend.

1 dag geleden
Grote zorgen over kwaliteit ouderengeneeskunde

UTRECHT (ANP) - Bijna de helft van de specialisten ouderengeneeskunde vreest door het coronavirus de kwaliteit van hun behandelingen de komende tijd niet op het gewenste niveau te kunnen houden. Dat zegt Verenso, de beroepsvereniging van specialisten ouderengeneeskunde, op basis van een peiling onder de eigen leden.

1 dag geleden
'Dinsdag geen nieuwe maatregelen, wel persmoment kabinet'

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet kondigt dinsdag naar verwachting geen nieuwe, ingrijpende maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volgens ingewijden komt er dan ook niet een persconferentie van een uur, zoals de afgelopen maanden gebruik is geworden als het kabinet maatregelen aanscherpte of versoepelde.

1 dag geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuis stijgt met ruim 100

ROTTERDAM (ANP) - Ziekenhuizen behandelen maandag 2249 coronapatiënten. Dat zijn er 102 meer dan op zondag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

1 dag geleden
Aantal nieuwe besmettingen loopt verder op

BILTHOVEN (ANP) - Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 10.353 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Op zondag had het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 10.208 positieve tests gemeld. Het waren er aanvankelijk 10.211 maar dat is bijgesteld.

1 dag geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuis stijgt met ruim 100

ROTTERDAM (ANP) - Ziekenhuizen behandelen maandag 2249 coronapatiënten. Dat zijn er 102 meer dan op zondag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

1 dag geleden