Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen feestje rond Postcodekanjer vanwege corona

Geen feestje rond Postcodekanjer vanwege corona

AMSTERDAM (ANP) - De bekende kanjertruck van de Nationale Postcode Loterij blijft voor het eerst in zijn bestaan op nieuwjaarsdag in de garage. Normaal gesproken worden op 1 januari de winnaars van de miljoenenprijs bekendgemaakt en gaan veel mensen de straat op, maar de loterij zegt ieder risico op verspreiding van het coronavirus te willen voorkomen. Daarom ziet de organisatie deze keer op 1 januari af van de feestelijke activiteiten rond de verdeling van de Postcodekanjer, die dit jaar 54,9 miljoen euro bedraagt.

Op 1 januari 2021 vindt onder toezicht van de notaris de trekking plaats op alle loten die in december 2020 meespelen. Zoals gebruikelijk maakt de loterij kort na de trekking bekend waar alle prijzen gevallen zijn, alleen de bekendmaking van de winnende postcode van de PostcodeKanjer schuift op naar een later tijdstip.

Om toch zo veel mogelijk tegemoet te komen aan de wens te weten waar de miljoenen verdeeld worden, maakt de loterij op 1 januari wel bekend in welke provincie of streek de winnaars van de PostcodeKanjer wonen. Afhankelijk van de overheidsmaatregelen in de bestrijding van het virus verwacht zij later in januari te kunnen laten weten in welke buurt de prijs is gevallen.

Meer uit Binnenland

GGD: begrip voor zorgen van horeca over het vinden van personeel

UTRECHT (ANP) - Koepelorganisatie GGD GHOR zegt het dilemma van de horeca om personeel te vinden en vast te houden te begrijpen. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) spreekt dinsdag in het AD van "oneerlijke concurrentie", omdat de GGD personeel kan werven met hogere uurlonen. De sector vreest mensen kwijt te raken. Een woordvoerder van de GGD zegt tegen het ANP dat de organisatie zelf ook te maken heeft met de krapte op de arbeidsmarkt.

10 minuten geleden
Nationale herdenking einde WOII voor het eerst 's avonds

DEN HAAG (ANP) - De Nationale Herdenking 15 augustus bij het Indisch Monument in Den Haag wordt maandag voor het eerst in de vroege avonduren gehouden. Reden daarvoor is dat de stichting die de herdenking organiseert denkt dat op dat tijdstip veel meer mensen in de gelegenheid zijn de herdenking bij te wonen of op televisie te volgen. In de coronajaren is gebleken dat het bereik via televisie groot is, terwijl de aandacht voor de herdenking overdag in de jaren voor corona juist terugliep. De NOS zendt de herdenking rechtstreeks uit.

34 minuten geleden
Televizier introduceert nieuwe prijs op Ring-Gala

HILVERSUM (ANP) - Het Gouden Televizier-Ring Gala gaat deels op de schop. De categorieën voor beste presentator en presentatrice worden samengevoegd tot één prijs en er wordt tijdens de komende editie een nieuwe award, de Televizier-Ster Impact, in het leven geroepen. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt.

41 minuten geleden
Onderzoek naar gynaecoloog levert geen 'nieuwe' kinderen op

DEN BOSCH (ANP) - Uit onderzoek naar een oud-gynaecoloog van het voormalige Carolus Ziekenhuis in Den Bosch die zijn eigen sperma bij kunstmatige inseminatie gebruikte zonder de wensouders hierover te informeren, zijn geen andere kinderen van deze arts naar voren gekomen dan het ene dat al bekend was. Dat meldt het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ), de opvolger van het Carolus. De arts overleed in mei van dit jaar, maar werkte nog wel aan het onderzoek mee.

1 uur geleden
Demonstratie bij homomonument na mishandeling door Uber-chauffeur

AMSTERDAM (ANP) - Bij het homomonument in Amsterdam wordt woensdag een demonstratie georganiseerd. Aanleiding is de mishandeling van een vrouw in de nacht van vrijdag op zaterdag nadat zij Pride Amsterdam had bezocht. Ze zou samen met een andere vrouw in een taxi van Uber naar huis zijn gereden. Zodra de chauffeur "door had dat de twee vrouwen bij elkaar hoorden", zou de sfeer omgeslagen zijn, aldus een vriend van het slachtoffer. De politie bevestigt dat er een incident is geweest.

2 uur geleden
Nederland bijna terug op niveau voor zomergolf van coronavirus

BILTHOVEN (ANP) - Voor de vierde week op rij daalt het aantal vastgestelde coronabesmettingen in Nederland. In de afgelopen zeven dagen zijn ongeveer 15.000 positieve testuitslagen geregistreerd. Dat is het laagste aantal in acht of negen weken tijd. Daarmee is Nederland bijna terug op het niveau voor de zomergolf begon.

7 uur geleden
Acht gewonden door incident met zweefmolen op kermis Venray

VENRAY (ANP) - Op de kermis van Venray zijn maandagavond acht mensen licht gewond geraakt toen ze in een zweefmolen zaten. Volgens de gemeente moest een van hen voor behandeling naar het ziekenhuis.

8 uur geleden