Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen extra hoge premies meer voor ex-kankerpatiënt

Geen extra hoge premies meer voor ex-kankerpatiënt

DEN HAAG (ANP) - Mensen die al lange tijd genezen zijn van kanker hoeven vanaf volgend jaar geen extra hoge premies meer te betalen voor een overlijdensrisico- of uitvaartverzekering. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met een voorstel dat ex-kankerpatiënten na tien jaar niet meer bij hun verzekeraar hoeven te melden dat zij kanker hebben gehad.

Voor mensen die jonger waren dan 21 jaar toen de kanker werd vastgesteld geldt een periode van vijf jaar. En er komt nog een lijst met specifieke kankersoorten waarvoor een kortere termijn gaat gelden dan tien jaar.

Aan het voorstel is gewerkt door de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK), het ministerie van Financiën en het Verbond van Verzekeraars. Die spraken af dat ex-patiënten op dezelfde manier behandeld moeten worden als mensen die geen kanker hebben gehad. Ex-kankerpatiënten kunnen nu bij het afsluiten van een verzekering op hogere premies stuiten of zelfs worden geweigerd.

Mijlpaal

De NFK spreekt van een belangrijke mijlpaal. Volgens directeur-bestuurder Arja Broenland is het nu zaak dat mensen ervan op de hoogte worden gebracht. "Dit vraagt om goede voorlichting van alle betrokken partijen", zegt Broenland. "Daarnaast is het belangrijk dat in het dossier van de patiënt wordt vastgelegd wanneer er geen kanker meer is aangetroffen, zodat men dit te allen tijde terug kan vinden."

Ook het Verbond van Verzekeraars is tevreden. "Het is goed nieuws dat ex-patiënten dankzij deze afspraken een pijnlijk verleden echt achter zich kunnen laten", zegt algemeen directeur Richard Weurding.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

Radboudumc laat bezoeker uit risicogebied niet binnen

NIJMEGEN (ANP) - Ziekenhuis Radboudumc in Nijmegen laat geen bezoekers meer toe die in de afgelopen twee weken naar een land zijn geweest waarvoor het reisadvies ‘oranje’ of ‘rood’ is. Patiënten die in deze risicogebieden zijn geweest worden wel opgenomen, maar in isolatie.

57 minuten geleden
Na noodoproep laten meer mensen zich op corona testen

UTRECHT (ANP) - Na een noodoproep van de gezondheidsdiensten vorige week laten meer mensen zich testen op het coronavirus. Het aantal uitgevoerde tests leek fors te dalen, maar in de loop van vorige week kwam een herstel en daardoor kwam de afname vrijwel tot stilstand.

1 uur geleden
'Zorg voor regionale voorraden beschermingsmiddelen'

DEN HAAG (ANP) - Huisartsen, verpleegkundigen en anderen die in de zorg werken, moeten beter beschermd worden bij een nieuwe golf coronabesmettingen. Daarvoor pleiten zes medische organisaties. Ze willen bijvoorbeeld dat er regionale voorraden van beschermingsmiddelen komen, zodat zorgpersoneel sneller de beschikking krijgt over mondkapjes, handschoenen, schorten en schermen in gebieden waar een uitbraak is.

2 uur geleden
De Jonge: beperkingen contactonderzoek tijdelijke situatie

DEN HAAG (ANP) - De GGD'en in Amsterdam en Rotterdam werken hard aan uitbreiding van hun capaciteit voor bron- en contactonderzoek bij coronapatiënten. Dat besmette mensen zelf degenen bij wie zij in de buurt zijn geweest moeten waarschuwen, is "een tijdelijke situatie", zegt zorgminister Hugo de Jonge.

2 dagen geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuis 'niet essentieel veranderd'

ROTTERDAM (ANP) - Ziekenhuizen behandelen momenteel 105 mensen die het coronavirus onder de leden hebben. Dat zijn er drie minder dan op donderdag. Het aantal opgenomen coronapatiënten is dan ook "niet essentieel veranderd", concludeert voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

2 dagen geleden
Wetenschappers waarschuwen voor hepatitis E bij huisdieren

ROTTERDAM (ANP) - Van de huisdieren in ons land is of was 15 tot 20 procent besmet met hepatitis E, vermoedelijk door hun eten. Dat meldt het Erasmus MC vrijdag op de eigen site. Baasjes met een verminderde afweer en vrouwen die in verwachting zijn moeten volgens wetenschappers goed opletten. Ze moeten speciaal oppassen met honden- en kattendrollen.

2 dagen geleden
Weer meer dan 500 coronagevallen erbij

DEN HAAG (ANP) - Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 519 nieuwe coronagevallen vastgesteld. Dat is iets minder dan de 601 die het Coronadashboard van de overheid donderdag meldde, maar meer dan in de dagen daarvoor.

2 dagen geleden