Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen extra geld van banken voor noodlijdend moederbedrijf Steps

Geen extra geld van banken voor noodlijdend moederbedrijf Steps

MECHELEN (ANP/BELGA) - Het noodlijdende modeconcern FNG krijgt geen extra geld van de banken. Dat heeft het bedrijf gezegd na een informele ondernemingsraad. Het moederbedrijf van ketens als Steps, Brantano en Miss Etam, dat onder meer een beursnotering in Amsterdam heeft, gaat nu naar alternatieven kijken en zegt vier mogelijke routes te verkennen.

Op korte termijn is er volgens vakbond ACV Puls 70 miljoen euro nodig. Volgens de bond heeft interim-topman Paul Lembrechts van FNG aangegeven dat het "zeer moeilijk zal zijn om iets te redden van het FNG-schip".

FNG laat weten dat het instappen van een investeerder, het uitgeven van converteerbare obligaties, het verkopen van de oude voorraden aan een derde partij en het verkopen van bepaalde onderdelen tot de mogelijkheden behoren. De banken hebben hun kredieten niet ingetrokken en zijn volgens het modeconcern bereid zich "constructief op te stellen" als FNG elders wel geld ophaalt.

Coronapandemie

De modegroep verkeert in financiƫle problemen door de coronapandemie en verplichte winkelsluitingen, maar er is ook kritiek op de boekhouding. Door veel overnames zit het concern bijvoorbeeld diep in de schulden.

De groep maakte eerder bekend maximaal 287 banen te willen schrappen, ongeveer een kwart van het personeelsbestand. 47 winkels in Belgiƫ zouden worden gesloten. In Nederland hoeven geen winkels te worden gesloten omdat het bedrijf daar vorig jaar al heeft gereorganiseerd.

Meer uit Financieel

Vakbonden bereiden acties bij NS voor

UTRECHT (ANP) - Vakbonden bereiden acties en mogelijke stakingen voor bij de Nederlandse Spoorwegen. Vrijdagmiddag liep een ultimatum af dat ze aan het spoorbedrijf hadden gesteld en NS kwam niet tegemoet aan hun eisen voor een nieuwe cao. Het openbaarvervoersbedrijf zelf zei eerder teleurgesteld te zijn in de opstelling van FNV, CNV en VVMC en dreigde met een rechtszaak om stakingen te voorkomen.

18 minuten geleden
Chinese bedrijven dalen op Wall Street na schrappen noteringen

NEW YORK (ANP) - De Chinese bedrijven met beursnoteringen in New York stonden vrijdag onder druk. De koersdalingen volgden op de aankondigingen van een aantal grote Chinese staatsbedrijven om hun noteringen op Wall Street te schrappen. De stappen zijn het gevolg van een langlopende ruzie tussen China en de VS over de toegang tot informatie van de Chinese bedrijven. Het besluit onderstreept ook de spanningen tussen China en de VS, die verder zijn opgelopen na het bezoek van de Amerikaanse toppolitica Nancy Pelosi aan Taiwan.

42 minuten geleden
Nederlandse bedrijven zien kansen door klimaatwet president Biden

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse bedrijven die actief zijn in de hernieuwbare energie verwachten opdrachten te krijgen dankzij de nieuwe klimaatwet van de Amerikaanse president Joe Biden. Dat zeggen bedrijven zoals elektrische bussenbouwer Ebusco, ingenieursbureau Arcadis en SIF, bouwer van funderingen voor windmolenparken, zogeheten monopiles.

46 minuten geleden
Mercedes-Benz partner bij bouw grote accufabriek in Hongarije

STUTTGART (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Het Duitse automerk Mercedes-Benz doet mee aan de bouw van een grote fabriek voor accu's voor elektrische auto's in Hongarije. Die fabriek wordt gebouwd door het Chinese Contemporary Amperex Technology CATL). Daarmee is een investering gemoeid van 7,3 miljard euro.

1 uur geleden
NS dreigt met gang naar rechter als spoorbonden gaan staken

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Spoorwegen dreigen naar de rechter te gaan als de spoorvakbonden gaan staken. Volgens het spoorbedrijf kunnen acties "zeer schadelijke gevolgen" hebben, onder meer voor reizigers die sterk afhankelijk zijn van vervoer per spoor.

1 uur geleden
Prada wil 1 miljard ophalen met tweede beursnotering in Milaan

MILAAN (ANP/BLOOMBERG) - Het Italiaanse modehuis Prada wil minstens 1 miljard dollar ophalen met een tweede beursnotering in Milaan. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De in Milaan gevestigde maker van luxe kleding, parfums en designerhandtassen heeft al een beursnotering in Hongkong en zou de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs in de arm hebben genomen om een notering in het thuisland voor te bereiden.

1 uur geleden
Eerste omzetgroei voor techconcern Huawei sinds sancties VS

SHENZHEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Chinese techconcern Huawei heeft voor het eerst sinds eind 2020 de omzet in een kwartaal opgevoerd. Toen stelden de Verenigde Staten sancties in tegen het bedrijf, dat daardoor een grote afzetmarkt voor met name zijn mobiele telefoons zag verdwijnen. Ook de apparatuur voor mobiele netwerken van het bedrijf worden in de VS en steeds meer Europese landen geweerd.

2 uur geleden