Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen extra drukte aan de kassa voor pakjesavond

Geen extra drukte aan de kassa voor pakjesavond

AMSTERDAM (ANP) - Hulpsinten lijken de inkoop van cadeautjes dit jaar goed te hebben gepland, zonder aankopen op het laatste moment voor pakjesavond. Winkels hadden het zaterdag niet veel drukker dan normaal. Het aantal pinbetalingen aan de kassa lag nog geen 5 procent hoger dan op een gemiddelde zaterdag in september, meldt Betaalvereniging Nederland.

Ook op vrijdag 4 december trokken hulpjes van Sinterklaas geen eindsprint door de winkelstraat voor het heerlijk avondje. Gegevens over het betaalgedrag in de Nederlandse detailhandel wees op normale drukte voor een vrijdag.

Het uit de Verenigde Staten overgewaaide koopjesfestijn Black Friday luidde op de laatste vrijdag van november de doorgaans drukste periode in voor winkeliers. Met kortingen lokken zowel fysieke als onlinewinkels klanten die inkopen doen voor de feestdagen.

Online inkopen

Mede door het coronavirus gebeurde dat dit jaar vooral online. In de dagen tussen Black Friday en 5 december lag het totale aantal iDEAL-betalingen 35 procent hoger dan op gewone weekdagen. Het totaalbedrag aan onlinebetalingen steeg zelfs met 65 procent tot 1,9 miljard omzet. Ten opzichte van dezelfde week in 2019 nam het aantal iDEAL-betalingen met de helft toe.

Aan de kassa pinden mensen in dezelfde periode slechts 10 procent vaker dan in een normale week. Vergeleken met 2019 daalde het aantal pinbetalingen in de week voor pakjesavond met 5 procent. De totale omzet uit alle pin- en iDEAL-betalingen was 10 procent hoger dan in 2019.

Meer uit Binnenland

Drenkelingen in Maas bij Venlo mogelijk getraceerd

VENLO (ANP) - Een sonarboot van de politie heeft zondagnamiddag mogelijk een of beide drenkelingen getraceerd naar wie sinds de ochtend in de Maas bij Venlo gezocht wordt. Het tweetal sprong rond 06.45 uur aan de Maaskade bij Venlo in het water en wordt sindsdien vermist. De politie is rond 17.30 uur begonnen met dreggen op de plek waar de sonarboot mogelijk een of beide mannen heeft getraceerd.

9 minuten geleden
Zoektocht naar vermisten in Maas bij Venlo

VENLO (ANP) - Hulpdiensten zijn sinds zondagochtend bezig met een zoektocht naar twee mogelijke drenkelingen in de Maas bij Venlo. De twee sprongen in het water bij de Maaskade in de Limburgse stad en zijn sindsdien verdwenen, zo meldt de politie na onderzoek. Rond 16.00 uur was de zoekactie nog bezig.

4 uur geleden
Omtzigt vindt opschorten toeslagenmethode-Laurentien 'pijnlijk'

DEN HAAG (ANP) - NSC-leider Pieter Omtzigt vindt het "pijnlijk" dat de methode van prinses Laurentien om toeslagenouders te helpen voorlopig is opgeschort. Volgens hem gaat het om "schrijnende" gevallen die mogelijk baat hadden bij de meer "grofmazige" aanpak van Laurentien.

5 uur geleden
Dirigent en componist Harry van Hoof (81) overleden

DEN HAAG (ANP) - Dirigent, componist en arrangeur Harry van Hoof is zaterdag overleden. Dat heeft zijn ex-vrouw, zangeres Trea Dobbs, zondag bekendgemaakt op Facebook. Het overlijden wordt bevestigd door directeur Toon van Hoof van het productiebedrijf Van Hoof Produkties, dat Harry van Hoof heeft opgericht. Van Hoof, die in Eindhoven woonde, was 81 jaar.

6 uur geleden
Omtzigt: premier Schoof heeft ruimte voor eigen koers

DEN HAAG (ANP) - Beoogd premier Dick Schoof krijgt zelf ruimte om met beleid te komen, zei Pieter Omtzigt (NSC) in het programma WNL op Zondag. Op onderwerpen als migratie, justitie, goed bestuur of landbouw is het hoofdlijnenakkoord gedetailleerd, maar op andere onderwerpen zoals onderwijs of zorg is er ook voor Schoof nog ruimte om een eigen koers te varen, aldus Omtzigt.

6 uur geleden
Maandag kans op ergste file ooit op A12 van Den Haag naar Utrecht

DEN HAAG (ANP) - Rijkswaterstaat verwacht maandag op de A12 van Den Haag naar Utrecht enorme hinder vanwege werkzaamheden. "Als weggebruikers hun reisgedrag niet aanpassen, kan dit zomaar de ergste file ooit op de A12 worden", zegt omgevingsmanager Leonie de Vries.

6 uur geleden
Almeerder zwaargewond door schietpartij in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Een 19-jarige man uit Almere is in de nacht van zaterdag op zondag zwaargewond geraakt door een schietpartij in Amsterdam-Zuidoost. Het schietincident vond plaats op een parkeerplaats bij een buurthuis, waarin op dat moment een feest gaande was, meldt de politie.

8 uur geleden