Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen einde in zicht van problemen op Duitse luchthavens

Geen einde in zicht van problemen op Duitse luchthavens

BERLIJN (ANP/DPA) - Aan de recente vertragingen en annuleringen op Duitse luchthavens door personeelsproblemen komt waarschijnlijk niet snel een einde, zei minister Volker Wissing van Transport zondag tegen Bild am Sonntag. Duitsland is volgens hem echter geen uitzondering. "De situatie binnen het Europese luchtverkeer is een enorme uitdaging voor iedereen", aldus Wissing.

Personeelstekorten na de lockdowns vanwege de coronapandemie zijn volgens experts de hoofdoorzaak van de vele vertragingen en annuleringen op Duitse luchthavens. Volgens vakbond Verdi treft het personeelstekort op gebieden als veiligheidscontrole, inchecken en bagageafhandeling grote luchthavens als Frankfurt, Hamburg, Berlijn en Düsseldorf het hardst.

De nationale luchtvaartmaatschappij Lufthansa zegt alleen al in juli zo'n 900 vluchten in München en Frankfurt te willen annuleren. Volgens Christine Behle, plaatsvervangend voorzitter van de raad van toezicht bij Lufthansa, wordt de situatie alleen maar erger. "De zomer zal chaotisch zijn", zei Behle tegen de Augsburger Allgemeine. Nieuwe medewerkers zijn hard nodig nu het aantal boekingen weer flink stijgt, stelde ze, maar veel voormalige medewerkers zijn vertrokken naar banen die beter betalen. "Het wordt dramatisch."

Nederlandse reizigers gebruiken vooral de luchthavens van Keulen en Düsseldorf regelmatig.

Meer uit Buitenland

UNRWA: Israëli's hebben gedetineerd personeel gemarteld

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Volgens het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) hebben Israëlische autoriteiten enkele UNRWA-medewerkers tijdens ondervragingen gemarteld. De medewerkers werden vastgehouden op verdenking van medewerking aan de Hamas-aanval van 7 oktober.

32 minuten geleden
VN-onderzoek: waarschijnlijk groepsverkrachting bij Hamas-aanval

NEW YORK (ANP/RTR) - Een team deskundigen van de Verenigde Naties heeft bekendgemaakt dat er "redelijke gronden zijn om aan te nemen" dat seksueel geweld, waaronder verkrachting en groepsverkrachting, op verschillende locaties heeft plaatsgevonden tijdens de aanval van 7 oktober op Israël door Hamas-militanten. Eerder maandag had Israël zich beklaagd dat de VN nog geen actie hebben ondernomen op basis van de conclusies in het nieuwe rapport.

1 uur geleden
UNRWA zoekt steun Algemene Vergadering VN na verlies financiering

GAZA-STAD/NEW YORK (ANP/AFP/RTR) - Het hoofd van het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) verdedigt maandag het werk van zijn organisatie in de Algemene Vergadering van de VN. De organisatie verloor een aanzienlijk deel van haar financiering nadat Israël beweerd had dat UNRWA-medewerkers betrokken waren bij de Hamas-aanval op Israël van 7 oktober.

1 uur geleden
Israël: VN verzwijgen rapport over massaverkrachtingen door Hamas

JERUZALEM (ANP/RTR) - Israel heeft zijn ambassadeur bij de Verenigde Naties, Gilad Erdan, teruggeroepen voor overleg omdat de VN volgens het land een rapport verzwijgen over seksueel geweld dat Hamas-militanten gepleegd zouden hebben op 7 oktober. Dat maakte minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz bekend.

2 uur geleden
'Jihadisten' hadden het gemunt op Brusselse muziekzaal Botanique

BRUSSEL (ANP) - De vier jonge Belgische terreurverdachten die zondag werden opgepakt hadden het voorzien op een Brusselse concertzaal, denkt het Belgische Openbaar Ministerie. Het viertal zou "binnen enkele weken" hebben willen toeslaan.

2 uur geleden
Frankrijk verankert als eerste land recht op abortus in grondwet

PARIJS (ANP) - Als eerste land ter wereld heeft Frankrijk het recht op abortus verankerd in de grondwet. Het parlement stemde definitief in tijdens een speciale zitting in het Kasteel van Versailles, meldt de Franse zender BFMTV.

3 uur geleden
Media: gewapende man bedreigt personen in ziekenhuis Aken

AKEN (ANP) - In een ziekenhuis in het West-Duitse Aken, tegen de grens met Zuid-Limburg, bedreigt een gewapende man meerdere personen. De politie kan nog niet zeggen wie de man in het Luisenhospital precies is en wie hij bedreigt. Het is ook onduidelijk of er slachtoffers zijn gevallen en of de man eisen stelt, melden Duitse media.

3 uur geleden