Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen Dakar Rally voor De Rooy om coronacrisis

Geen Dakar Rally voor De Rooy om coronacrisis

SON EN BREUGEL (ANP) - Trucker Gerard de Rooy doet komend jaar opnieuw niet mee aan de Dakar Rally. De 40-jarige Brabander, tweevoudig winnaar van de befaamde rally, moet als gevolg van de coronacrisis ingrijpende maatregelen nemen binnen zijn team. De Rooy verkoopt drie van de vijf rallytrucks.

"De coronacrisis komt hard binnen, zowel bij ons bedrijf als bij onze partners, en dwingt ons de plannen voor de nabije toekomst drastisch bij te stellen", zegt De Rooy, die dit jaar vanwege een hernia niet kon meedoen aan 'Dakar'. "Onder normale omstandigheden hadden we gewoon met vijf trucks aan de start gestaan van de Dakar 2021. Maar de coronacrisis zorgt voor zoveel onzekerheid - niet alleen wat de evenementen betreft, ook zakelijk en financieel - dat we prioriteiten moeten stellen en beslissingen moeten nemen."

De Rooy was in 2012 en 2016 de beste bij de trucks in de Dakar Rally. Hij trad daarmee in de voetsporen van zijn vader Jan, die in 1987 zegevierde in 'Dakar'. De Iveco's van Team De Rooy streden in de rally jarenlang met de Russische Kamaz-trucks om de winst.

Afgeslankte vorm

Vader en zoon De Rooy beheren een transportbedrijf. Als gevolg van de financiële crisis die de coronapandemie met zich meebrengt, schroeft het bedrijf de sponsoring aan het rallyteam terug. Drie trucks moeten daarom worden verkocht.

"Twee nieuwe Powerstars houden we zelf", zegt De Rooy. "Die komen beschikbaar voor huur of lease, zoals de afgelopen jaren ook al het geval was. Daarmee kan Team De Rooy in afgeslankte vorm meedoen aan rally’s. We zijn daarover in gesprek met een aantal coureurs. Door deze trucks zelf te houden, blijven ook de mogelijkheden voor de toekomst open. Team De Rooy houdt niet op te bestaan."

Meer uit Sport

Motorcrosser Herlings ook beste in Dutch Masters Oldebroek

OLDEBROEK (ANP) - Motorcrosser Jeffrey Herlings is ook bij de Dutch Masters of Motorcross in Oldebroek onverslaanbaar gebleken. De 28-jarige Brabander won in de derde wedstrijd van het Dutch Masters- kampioenschap in Oldebroek opnieuw beide manches en schreef zo ook met overmacht het eindklassement op zijn naam.

6 uur geleden
Overtuigende start Alcaraz op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Carlos Alcaraz is overtuigend begonnen aan Roland Garros. De als eerste geplaatste Spanjaard stond in de openingsronde maar zeven games af tegen de Italiaanse qualifier Flavio Cobolli. Het werd 6-0 6-2 7-5. De eerste twee sets duurden gezamenlijk slechts 53 minuten, ruim 10 minuten korter dan de derde set.

7 uur geleden
Springruiter Houtzager wint Grand Prix in Wiesbaden

WIESBADEN (ANP) - Springruiter Marc Houtzager heeft de Grand Prix in het Duitse Wiesbaden op zijn naam geschreven. De 52-jarige Drent was in de barrage op Sterrehof's Dante de snelste van elf ruiters.

8 uur geleden
Van de Zandschulp op Roland Garros gehinderd door voetblessure

PARIJS (ANP) - Botic van de Zandschulp ondervindt al enkele weken hinder van een voetblessure. Dat bekende de beste tennisser van Nederland na zijn vroege uitschakeling op Roland Garros, waar hij in vier sets zijn meerdere moest erkennen in de Argentijnse qualifier Thiago Agustín Tirante.

8 uur geleden
Van de Zandschulp verliest in Parijs van Argentijnse qualifier

PARIJS (ANP) - Botic van de Zandschulp is op Roland Garros niet verder dan de eerste ronde gekomen. De nummer 25 van de plaatsingslijst liet zich in Parijs met 6-2 4-6 6-3 6-4 verrassen door de Argentijnse qualifier Thiago Agustín Tirante, die zijn debuut maakte op een grandslamtoernooi.

10 uur geleden
Eerste landstitel hockeyers Pinoké na ruime zege bij Bloemendaal

BLOEMENDAAL (ANP) - De hockeymannen van Pinoké hebben voor het eerst de landstitel in de hoofdklasse gewonnen. Het team van trainer Jesse Mahieu was in de tweede wedstrijd veel te sterk voor recordkampioen Bloemendaal: 0-4. De eerste ontmoeting eindigde twee dagen eerder onbeslist (1-1). De emoties kregen na de vierde treffer de overhand bij Mahieu, die langs de lijn al een klein feestje vierde met zijn spelers en stafleden.

10 uur geleden
Basketballers ZZ Leiden pakken na bizarre slotfase nationale titel

LEIDEN (ANP) - De basketballers van ZZ Leiden hebben na een bizarre slotfase in de finale de nationale titel veroverd. De ploeg van coach Douglas Spradley was in de vijfde en beslissende wedstrijd in de play-offs met 82-81 net iets sterker dan Donar uit Groningen. Het is de vijfde titel voor Leiden.

11 uur geleden