Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen coronatest zonder afspraak meer in Amsterdam en Flevoland

Geen coronatest zonder afspraak meer in Amsterdam en Flevoland

AMSTERDAM (ANP) - Inwoners van Amsterdam en omstreken, Almere en Lelystad moeten voortaan altijd een afspraak maken voor een coronatest bij de GGD. Zowel de GGD Amsterdam als de GGD Flevoland stopt met testen zonder afspraak, omdat het te druk wordt.

"Er ontstonden enorm lange rijen, dat is niet helemaal zonder risico. Veel mensen in de rij worden immers positief getest", zegt een woordvoerster van GGD Amsterdam. In de hoofdstad konden mensen in de ochtend zonder afspraak binnenlopen bij testlocaties. Door de grote toename van de testvraag liep de wachttijd soms op tot een uur. Dat leidde ook tot irritatie, bevestigt de woordvoerster na berichtgeving door Het Parool.

Ook de gezondheidsdienst van Flevoland vond het te druk worden. Daar was het voor scholieren en studenten mogelijk om zonder afspraak een test te doen. "Er werd echter de laatste tijd ook door steeds meer andere mensen gebruik van gemaakt", aldus de GGD. Die heeft met de huidige drukte geen capaciteit meer over voor testen zonder afspraak.

Mobiele testunits

In de provincie Utrecht is de GGD vorige week al gestopt met het aanbieden van testen zonder afspraak. Dat is deze week niet anders. "Het aantal besmettingen is nog erg hoog en alleen op afspraak testen zorgt ervoor dat we iedereen zo snel mogelijk kunnen helpen", legt de gezondheidsdienst uit.

De Amsterdamse GGD heeft naast de vaste testlocaties ook enkele mobiele testunits. De bedoeling daarvan is om de drempel voor een test zo laag mogelijk te maken voor mensen die klachten hebben. Wie zich in zo'n unit wil laten testen, heeft vooralsnog geen afspraak nodig. Of hier iets aan moet veranderen, is de dienst nog aan het bekijken. Momenteel staan de mobiele testunits in Amsterdam Nieuw-West, Aalsmeer en Amstelveen.

Meer uit Binnenland

Man aangehouden na dood vrouw in Heemskerk

HEEMSKERK (ANP) - In een huis aan de Bachstraat in Heemskerk is in de nacht van zaterdag op zondag een overleden vrouw gevonden. De 60-jarige vrouw is aangetroffen onder verdachte omstandigheden en dus is een onderzoek gestart. Een 55-jarige man uit Heemskerk is aangehouden.

14 minuten geleden
KLM schrapt tientallen vluchten om verwachte sneeuwval

AMSTELVEEN (ANP) - KLM annuleert zondag tientallen vluchten in verband met verwachte sneeuwval. Op die manier wil de luchtvaartmaatschappij ruimte maken, zodat de overige vluchten onder de winterse omstandigheden wel goed kunnen worden afgehandeld.

16 minuten geleden
NS rijdt ondanks winters weer gewone dienstregeling

UTRECHT (ANP) - De NS past de dienstregeling voor zondag en maandag niet aan, ondanks het verwachte winterse weer. Een woordvoerder van de vervoerder laat zondagochtend weten dat op basis van de huidige weersverwachting niet uit voorzorg aanpassingen worden doorgevoerd.

1 uur geleden
Rijkswaterstaat over gladheid: pas rijstijl aan

UTRECHT (ANP) - Weggebruikers doen er volgens Rijkswaterstaat zondag goed aan alert te zijn en hun rijstijl aan te passen. Zondagochtend kan het plaatselijk glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten en ook zondagmiddag en -avond is het mogelijk glad op de weg door sneeuwval.

1 uur geleden
Brand Oosterwolde woedt nog steeds, omwonenden terug naar huis

OOSTERWOLDE (ANP) - De grote brand bij voedselbedrijf Tyson Foods aan de Houtwal in het Friese Oosterwolde woedt nog altijd. Omwonenden die vanwege de vrijkomende rook hun huis moesten verlaten, kunnen inmiddels wel terugkeren, meldt een woordvoerder van de brandweer.

2 uur geleden
KLM waarschuwt voor vertragingen en annuleringen om sneeuwval

AMSTELVEEN (ANP) - KLM waarschuwt reizigers zondag voor "vertragingen en annuleringen" als gevolg van het verwachte winterweer. "Houd er rekening mee dat als gevolg van de voorspelde sneeuwval op Amsterdam Airport op zondag 3 december de operationele capaciteit zal worden verminderd. Als gevolg hiervan moeten vertragingen en annuleringen worden verwacht", geeft de luchtvaartmaatschappij aan in een speciale banner op de website.

3 uur geleden
Vanaf zondagmiddag steeds meer sneeuw

HOUTEN (ANP) - Zondagmiddag en - avond trekt een sneeuwgebied vanuit het zuidwesten over het land. Rond het middaguur valt in Zeeland de eerste (natte) sneeuw. In de middag breidt die sneeuwval zich uit, en kan er een sneeuwdek van 5 centimeter ontstaan, verwacht Weeronline.

3 uur geleden