Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen bezoek meer in ziekenhuizen Heerlen en Sittard

Geen bezoek meer in ziekenhuizen Heerlen en Sittard

HEERLEN (ANP) - Bezoek is sinds maandagochtend taboe in de ziekenhuizen van Zuyderland in Sittard en Heerlen. Het bezoekersverbod geldt tot 31 maart, maakte Zuyderland via Twitter bekend. Het zou gaan om een preventieve maatregel.

Mensen die op bezoek hadden willen komen, kunnen bellen met een maandag ingesteld speciaal coronanummer (088 459 4444). Dat is mede bedoeld om overbelasting van de reguliere telefoonlijnen te voorkomen. Het speciale telefoonnummer is bedoeld voor patiënten, bezoekers, medewerkers, zorgaanbieders of zorgprofessionals.

Bestuursvoorzitter David Jongen van Zuyderland maakte de afsluiting voor bezoekers bekend in een videoboodschap op Twitter. Alleen bezoekers voor patiënten die palliatief en zeer ernstig ziek zijn, kunnen na overleg met het ziekenhuis naar binnen, zei hij. Zuyderland wil met de maatregel voorkomen dat mensen het coronavirus het ziekenhuis indragen, of in het ziekenhuis zelf besmet raken.

Mensen die een afspraak in het ziekenhuis hebben, worden wel binnen gelaten. Een portier spreekt mensen die naar binnen willen voor de ingang aan met de vraag wat ze komen doen. Bezoekers worden weggestuurd.

Meer uit Gezond

NZa moet zorgtarieven opnieuw uitrekenen door foutje ministerie

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) moet allerlei zorgtarieven voor volgend jaar opnieuw berekenen omdat het ministerie van Volksgezondheid een prijsindexcijfer voor bijvoorbeeld inkoop bijna 3 procent te hoog heeft vastgesteld. De tarieven moeten dus omlaag.

13 minuten geleden
Minder dan 100 coronapatiënten in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Voor het eerst sinds juli 2021 liggen er minder dan honderd mensen met een coronabesmetting in het ziekenhuis. In de afgelopen dag zijn netto 28 bedden vrijgekomen, en daardoor behandelen ziekenhuizen nu 75 mensen die het coronavirus onder de leden hebben.

2 uur geleden
Dermatoloog: smeren moet meer in ons systeem komen

VENLO (ANP) - Het smeren van zonnebrandcrème zou net als tandenpoetsen en haren kammen een onderdeel moeten zijn van onze dagelijkse routine. Daarvoor pleit Karen van Poppelen, dermatoloog bij VieCuri Medisch Centrum. "Smeren zit nog niet in ons systeem, terwijl het aantal mensen met huidkanker hard toeneemt."

3 uur geleden
Raad: allemaal aan de bak voor welzijn kind bij vechtscheiding

DEN HAAG (ANP) - Kinderen van wie de ouders in een vechtscheiding liggen, mogen niet ook nog eens het slachtoffer worden van de problemen in jeugdhulp en -bescherming. Dat zegt de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ). Het zou om zesduizend kinderen per jaar gaan die in een dergelijke situatie belanden.

12 uur geleden
Vaccin tegen RS-virus goedgekeurd voor 60-plussers

BRUSSEL (ANP) - Mensen van 60 jaar en ouder kunnen binnenkort gevaccineerd worden tegen het RS-virus. Ouderen en mensen met een verzwakte weerstand kunnen bij infectie behoorlijk benauwd worden.

1 dag geleden
Inspecties: kinderbescherming heeft duidelijkheid over geld nodig

DEN HAAG (ANP) - De kinderbescherming moet duidelijk weten hoeveel geld ze krijgt, zodat de organisatie kan investeren in personeel. Medewerkers kunnen dan beter zicht hebben en houden op de kinderen die ze moeten helpen. Daarvoor pleiten de Inspectie Justitie en Veiligheid en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

2 dagen geleden
Verdachte verpleger ontkent, werkt mee aan onderzoek

ASSEN (ANP) - De voormalige verpleegkundige van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen (WZA), die wordt verdacht van betrokkenheid bij een twintigtal sterfgevallen, ontkent dit volgens zijn advocaten. Ze laten vrijdag weten dat hun cliënt heeft meegewerkt aan het opsporingsonderzoek en meermalen uitgebreid heeft verklaard bij de politie.

5 dagen geleden