Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen beurshandel op nieuwjaarsdag

Geen beurshandel op nieuwjaarsdag

AMSTERDAM (ANP) - De beurs in Amsterdam is woensdag gesloten vanwege nieuwjaarsdag. Ook de andere financiële markten in Europa houden de deuren dicht.

De AEX-index beleefde in 2019 een zeer sterk jaar. De hoofdindex behaalde een jaarwinst van 23,9 procent tot 604,58 punten. Dat is het hoogste rendement sinds 2009. Vorig jaar werd nog een verlies geleden van 10 procent. In het afgelopen decennium boekte de AEX een winst van ruim 80 procent. De laatste dag van het jaar werd na een gehalveerde sessie met een kleine min afgesloten.

De MidKap sloot een fractie lager op 910,47 punten en bereikte een jaarwinst van ruim 38 procent. De beurs in Parijs daalde 0,1 procent en Londen ging 0,6 procent omlaag. De Franse CAC40-index en de Britse FTSE 100 zijn in 2019 respectievelijk met ruim 26 procent en ruim 12 procent gestegen. De beurzen in Frankfurt, Zürich en Milaan bleven op oudjaarsdag al dicht.

Belangrijke beurzen dicht

Ook Wall Street is woensdag gesloten. Daar werd op oudjaarsdag wel de hele dag gehandeld. De Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent hoger op 28.538,44 punten. Bezien over het hele jaar was sprake van een flinke winst. Eind 2018 stond de graadmeter nog op 23.327,46 punten. De brede S&P 500 won 0,3 procent dinsdag tot 3230,78 punten en boekte een jaarwinst van bijna 29 procent. Technologiebeurs Nasdaq won op oudjaarsdag 0,3 procent tot 8972,60 punten, wat neerkomt op een jaarplus van meer dan 35 procent.

In Azië zijn alle belangrijke beurzen op 1 januari ook dicht.

Meer uit Financieel

Airlines klagen transportministerie VS aan om nieuwe regels

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Verschillende Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen en een lobbyclub hebben het ministerie van Transport in de Verenigde Staten aangeklaagd. Zij zijn het niet eens met nieuwe regels, die hen verplichten bepaalde kosten voor reizigers vooraf bekend te maken. Volgens het ministerie kan die regelgeving reizigers jaarlijks juist ruim een half miljard dollar per jaar besparen.

1 uur geleden
Ex-vrouw Bill Gates trekt zich terug uit Gates Foundation

SEATTLE (ANP) - Melinda French Gates, de ex-vrouw van voormalig Microsoft-topman Bill Gates, trekt zich terug uit de filantropische organisatie Gates Foundation. In een bericht op socialmediaplatform X meldt French Gates dat zij haar functie van medevoorzitter op 7 juni neerlegt.

2 uur geleden
Philips en AkzoNobel stijgen in AEX na koopadviezen

AMSTERDAM (ANP) - Zorgtechnologieconcern Philips en verffabrikant AkzoNobel behoorden maandag tot de stijgers in de AEX-index. De bedrijven profiteerden van een koopadvies. Zo schroefde investeringsbank Bernstein het beleggingsadvies voor Philips (plus 1,5 procent) op naar kopen, AkzoNobel (plus 2 procent) kreeg een koopadvies van de Zwitserse bank UBS.

2 uur geleden
Hotels Parijs weer goedkoper in aanloop naar Olympische Spelen

PARIJS (ANP/DPA) - Hotels en woningverhuurders in Parijs verlagen hun prijzen weer na eerdere flinke verhogingen. Met de prijsstijgingen hoopten zij te profiteren van de Olympische Spelen, die in juli en augustus in de Franse hoofdstad worden gehouden. Maar de hoge bedragen leken toeristen af te schrikken, veel hotelkamers en woningen staan tijdens het evenement nog leeg.

3 uur geleden
LEGO sleept Nederlander voor rechter om inbreuk merkrecht

DEN HAAG (ANP) - LEGO, de grootste speelgoedfabrikant ter wereld, sleept een Nederlander in een kort geding voor de rechter. Volgens het Deense speelgoedbedrijf maakt hij inbreuk op het merkrecht. Het gaat om de eigenaar van HA Bricks, een Nederlands bedrijf dat treinreplica's van LEGO-stenen maakt om die vervolgens te verkopen.

3 uur geleden
Apple stijgt op Wall Street na mogelijke deal met OpenAI

NEW YORK (ANP) - Apple stond maandag bij de winnaars op de aandelenbeurzen in New York. Volgens persbureau Bloomberg is het techconcern dicht bij het sluiten van een overeenkomst met OpenAI over het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) op Apple-apparaten. Als de deal rondkomt, zal OpenAI bepaalde functies van zijn populaire chatbot ChatGPT beschikbaar stellen voor onder meer de iPhone van Apple. Het aandeel Apple steeg 1 procent. Microsoft, een grote investeerder van OpenAI, verloor 0,3 procent.

4 uur geleden
Blokker leent 35 miljoen euro van Amerikaanse geldschieter

AMSTERDAM (ANP) - Winkelketen Blokker krijgt een lening van 35 miljoen euro van de Amerikaanse geldschieter Gordon Brothers. Dat zegt topman Ynse Stapert van moederbedrijf Mirage Retail Group bij BNR Nieuwsradio. Eerder deze maand kondigde het bedrijf, dat ook achter winkelketens als Intertoys en Miniso zit, al aan dat Blokker financiering had gevonden voor de komende drie jaar. Maar het exacte bedrag was toen nog niet bekend.

6 uur geleden