Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen beurshandel op nieuwjaarsdag

Geen beurshandel op nieuwjaarsdag

AMSTERDAM (ANP) - De beurs in Amsterdam is woensdag gesloten vanwege nieuwjaarsdag. Ook de andere financiële markten in Europa houden de deuren dicht.

De AEX-index beleefde in 2019 een zeer sterk jaar. De hoofdindex behaalde een jaarwinst van 23,9 procent tot 604,58 punten. Dat is het hoogste rendement sinds 2009. Vorig jaar werd nog een verlies geleden van 10 procent. In het afgelopen decennium boekte de AEX een winst van ruim 80 procent. De laatste dag van het jaar werd na een gehalveerde sessie met een kleine min afgesloten.

De MidKap sloot een fractie lager op 910,47 punten en bereikte een jaarwinst van ruim 38 procent. De beurs in Parijs daalde 0,1 procent en Londen ging 0,6 procent omlaag. De Franse CAC40-index en de Britse FTSE 100 zijn in 2019 respectievelijk met ruim 26 procent en ruim 12 procent gestegen. De beurzen in Frankfurt, Zürich en Milaan bleven op oudjaarsdag al dicht.

Belangrijke beurzen dicht

Ook Wall Street is woensdag gesloten. Daar werd op oudjaarsdag wel de hele dag gehandeld. De Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent hoger op 28.538,44 punten. Bezien over het hele jaar was sprake van een flinke winst. Eind 2018 stond de graadmeter nog op 23.327,46 punten. De brede S&P 500 won 0,3 procent dinsdag tot 3230,78 punten en boekte een jaarwinst van bijna 29 procent. Technologiebeurs Nasdaq won op oudjaarsdag 0,3 procent tot 8972,60 punten, wat neerkomt op een jaarplus van meer dan 35 procent.

In Azië zijn alle belangrijke beurzen op 1 januari ook dicht.

Meer uit Financieel

KLM: werkonderbreking piloten afgewend na hoofdlijnenakkoord

SCHIPHOL (ANP) - Luchtvaartmaatschappij KLM zegt een akkoord op hoofdlijnen te hebben gesloten met pilotenvakbond VNV over een nieuwe cao. Daardoor zou een geplande werkonderbreking van vliegers niet meer doorgaan, stelt het bedrijf.

2 uur geleden
Macron: Frankrijk stapt tegen 2027 geheel uit steenkoolsector

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk stapt tegen 2027 geheel uit de steenkoolsector door de laatste twee op steenkolen draaiende elektriciteitscentrales om te bouwen, maakte president Emmanuel Macron zondag bekend. Het gaat om de elektriciteitscentrales in Cordemai, in het westen van het land, en in Saint-Avold, in het oosten.

5 uur geleden
Britse kranten bezorgd over einde Facebook News

LONDEN (ANP) - Britse kranten zijn bezorgd over het einde van Facebook News, een speciale feed waarmee het sociale medium artikelen van nieuwsmedia onder de aandacht brengt. In een brief aan moederbedrijf Meta waarschuwt koepelvereniging News Media Association dat die beslissing een "bedreiging voor de democratie" is.

12 uur geleden
Tsjechische miljardair verkoopt belang in Le Monde

PARIJS (ANP/AFP) - De Tsjechische miljardair Daniel Křetínský verkoopt zijn belang in de Franse krant Le Monde. Zijn aandelen gaan over naar de Franse zakenman Xavier Niel, die al een grote aandeelhouder was in het nieuwsmedium.

15 uur geleden
Duitse woningbouwsector wil 50 miljard om uit dip te komen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bouwsector heeft 50 miljard euro aan stimuleringsmaatregelen nodig om uit het slop te komen, betoogt vakbond Bauen-Agrar-Umwelt (IGBAU). Hogere rentes en sterk gestegen materiaalkosten drukken zwaar op de Duitse bouw, die volgens vakbondsvoorzitter Robert Feiger in zware problemen dreigt te komen.

17 uur geleden
EU-vicevoorzitter in China: EU moet zichzelf wel beschermen

SHANGHAI (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Europese Unie is "niet van plan zich los te koppelen" van China, maar moet zichzelf wel beschermen wanneer haar openheid wordt misbruikt. Dat heeft vicevoorzitter van de Europese Commissie Valdis Dombrovskis zaterdag gezegd in een toespraak op een bijeenkomst in Shanghai.

1 dag geleden
Bronnen: ook meteen Indiase toestellen bij debuut nieuwe iPhone

NEW DELHI (ANP/DPA) - Apple heeft bij de lancering van de iPhone 15 ook meteen exemplaren uit Indiase fabrieken verkocht. Dat had het Amerikaanse techconcern nog niet eerder gedaan bij het uitkomen van een nieuw model iPhone, meldt het Duitse persbureau dpa op basis van ingewijden.

1 dag geleden