Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen beursgang voor moederbedrijf Blokker en Intertoys

Geen beursgang voor moederbedrijf Blokker en Intertoys

AMSTERDAM (ANP) - Mirage Retail Group (MRG), het moederbedrijf van onder meer Blokker en Intertoys, heeft zijn plannen voor een beursgang voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dat bevestigt meerderheidsaandeelhouder Michiel Witteveen na een bericht van Quote. De stijging van lonen en andere kosten schoppen eerder opgestelde plannen voor het winkelbedrijf zodanig in de war dat hij afziet van de gang naar de beurs.

"Als je naar de beurs gaat, moet je wel je plan halen. Je moet beloftes aan beleggers wel waar kunnen maken", zegt Witteveen. "Het kostenniveau in zijn totaliteit is enorm gestegen. De tijden zijn nu enorm turbulent, de oorlog in Oekraïne raakt ons allemaal. Nu wil ik eerst afwachten hoe het zich ontwikkelt en rust in de tent krijgen."

Mirage Retail, dat ook elektronicaketen BCC en winkelketen Big Bazar bezit, wilde eigenlijk in 2022 de stap naar de beurs zetten. Maar eind 2021 stelde het bedrijf de beursgang al uit omdat de coronapandemie voor veel onzekerheid zorgde, onder andere doordat winkels weer gedwongen dicht moesten. Kort na zijn overname van Blokker en andere winkelketens in 2019 noemde Witteveen een beursnotering nog een belangrijke stap om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen.

Veel Nederlandse beursgangen zijn de afgelopen tijd afgeblazen. Zo stelde de webwinkel voor elektronica en witgoed Coolblue zijn beursgang in 2021 tot nader order uit. Supermarktenconcern Ahold Delhaize zag er afgelopen zomer van af om een deel van de aandelen van webwinkel bol.com naar de beurs te brengen. Webwinkels groeiden tijdens de coronacrisis nog hard door de sluiting van fysieke winkels, maar aan die stormachtige groei kwam na het einde van de lockdownmaatregelen een einde. Ook daalde de vraag naar bijvoorbeeld smartphones of pc's vorig jaar hard, na een piek in de coronajaren.

Meer uit Financieel

Air France-KLM sluit schrappen banen niet uit bij kostenbesparing

TREMBLAY-EN-FRANCE (ANP) - Air France-KLM zoekt actief naar manieren om de kosten verder terug te dringen. Ook het schrappen van banen behoort tot de mogelijkheden, al is dat plan nog niet concreet, zei financieel topman Steven Zaat van het luchtvaartconcern in een toelichting op de kwartaalresultaten. Er werken zo'n 73.000 mensen bij het bedrijf.

43 minuten geleden
Chinees technologieconcern Huawei maakt 564 procent meer winst

SHENZHEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Chinese technologieconcern Huawei zag de winst in de eerste drie maanden van het jaar met 564 procent stijgen. Deze cijfers heeft het bedrijf aan de Chinese overheid geleverd. Omgerekend bedraagt de winst ruim 2,5 miljard euro.

57 minuten geleden
Dreigende staking slagerijmedewerkers opgeschort

UTRECHT (ANP) - De dreigende staking in slagerijen in Brabant, Gelderland en Noord-Holland woensdag is opgeschort, meldt FNV. De vakbond kondigde dit weekend de werkonderbreking aan, maar werkgevers hebben inmiddels een verbeterd loonbod gedaan voor een nieuwe cao en FNV legt dat voorstel nu voor aan de leden. Tot en met zeker 8 mei leggen slagerijmedewerkers volgens FNV daarom niet hun werk neer.

59 minuten geleden
Branche wil hoger isolatietempo door nieuwe opsporingsmethodes

UTRECHT (ANP) - Door nieuwe methodes om beschermde diersoorten zoals vleermuizen op te sporen in spouwmuren sneller toe te staan, kunnen er 70 procent meer woningen geïsoleerd worden tegen 2030. Dat stellen de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) en VENIN Isolerend Nederland na onderzoek. Nu is het zo dat isolatiebedrijven veel tijd kwijt zijn aan het opsporen van beschermde diersoorten.

1 uur geleden
KLM-topvrouw verwacht dat capaciteit dit jaar op orde komt

AMSTELVEEN (ANP) - KLM-topvrouw Marjan Rintel verwacht dat de capaciteit van de luchtvaartmaatschappij dit jaar op orde komt. Dat zei zij in gesprek met het ANP. In het vorige kwartaal had KLM nog last van problemen met de levering van vliegtuigonderdelen, waardoor het aantal beschikbare vliegtuigen beperkter was. Ook slecht weer had impact op de prestaties. De luchtvaartmaatschappij heeft echter maatregelen genomen, en Rintel ziet dat die sinds maart effect hebben.

1 uur geleden
Economie eurozone uit recessie na groei in eerste kwartaal

LUXEMBURG (ANP) - De economie van de eurozone is in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,3 procent gegroeid ten opzichte van het vorige kwartaal, volgens voorlopige cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Hiermee kwam het eurogebied weer uit een milde recessie, na in de voorgaande twee kwartalen te zijn gekrompen. Zowel in het derde als in het vierde kwartaal van 2023 was er een economische krimp van 0,1 procent.

2 uur geleden
Alle Eurostar-treinen moeten in 2030 op duurzame energie rijden

LONDEN (ANP) - Eurostar wil alle treinen in 2030 volledig laten rijden op hernieuwbare energie. In Nederland is dit al sinds 2017 het geval. Over zes jaar moeten alle hogesnelheidstreinen die Frankrijk, België, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk met elkaar verbinden, op duurzame energie rijden.

2 uur geleden