Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen bedden in opvang Ter Apel voor ruim 120 asielzoekers

Geen bedden in opvang Ter Apel voor ruim 120 asielzoekers

TER APEL (ANP) - Voor ruim 120 asielzoekers in het opvangcentrum in Ter Apel is maandagavond geen bed beschikbaar. "Ze moeten de nacht doorbrengen in de wachtruimte van de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Daar moeten ze vannacht helaas op een stoel slapen", zegt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Naast de reguliere instroom van asielzoekers is het maandag in Ter Apel extra druk omdat de noodopvang in Breda en Nijmegen is gesloten. "Dit zorgde voor een extra toeloop van tweehonderd mensen", zegt de woordvoerder.

Ter Apel worstelt al tijden met grote drukte. Hierdoor moet het COA vaak op het laatste moment nog extra slaapplekken vinden en slapen asielzoekers soms op stoelen. In Ter Apel is plek voor 2000 mensen. Om Ter Apel te ontlasten moeten de 25 veiligheidsregio's in Nederland vanaf midden deze week 150 opvangplekken per regio realiseren.

Meer uit Binnenland

1,5 jaar cel voor vrouw die eigen stalking in scène zette

UTRECHT (ANP) - De rechtbank in Utrecht heeft de 34-jarige Sanne S. veroordeeld tot anderhalf jaar cel waarvan een half jaar voorwaardelijk voor het in scène zetten van haar eigen stalking. De vrouw uit Putten deed jarenlang aangifte tegen een man die haar zou lastigvallen, maar die aangiftes bleken vals.

1 uur geleden
Post mag er mogelijk langer over doen, meldt minister

DEN HAAG (ANP) - De post hoeft vanaf volgend jaar mogelijk niet meer binnen 24 uur te worden bezorgd, maar binnen 48 uur. Dat meldt minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) aan de Tweede Kamer. De bezorging op vijf dagen in de week, van dinsdag tot en met zaterdag, blijft wel gehandhaafd.

1 uur geleden
Zweedse media: Joost Klein moet begin juni voorkomen in Zweden

MALMÖ (ANP) - Joost Klein moet zich begin juni melden bij de rechtbank in het Zweedse Malmö voor het voorval tijdens het Eurovisie Songfestival vorige week. Dat zegt zijn advocaat tegen Zweedse media. Het lokale Openbaar Ministerie en de rechtbank kunnen het nieuws niet bevestigen.

1 uur geleden
Mogelijk opzettelijke aanrijding Eindhoven, man in levensgevaar

EINDHOVEN (ANP) - Een 56-jarige fietser is donderdagmiddag aangereden in Eindhoven, mogelijk met opzet. Volgens de politie is de man er zo slecht aan toe dat gevreesd wordt voor zijn leven. De 58-jarige bestuurder van de bestelbus waarmee het gebeurde, is aangehouden en zit nog vast.

2 uur geleden
Zo'n 150 mensen bij pro-Palestijns protest VU Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Bij het gebouw van de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam voeren vrijdag een paar honderd pro-Palestijnse demonstranten actie, ziet een verslaggever van het ANP. De betogers willen dat de universiteit inzicht geeft in alle banden met Israëlische bedrijven en academische instellingen en de banden verbreekt met instellingen die "medeplichtig blijven aan het apartheidsstelsel en de lopende genocide".

2 uur geleden
Van der Burg: 1500 asielplekken minder sinds hoofdlijnenakkoord

DEN HAAG (ANP) - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) verwacht 1500 opvangplekken minder dan twee dagen geleden, meldt demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel). Dat zou een direct gevolg zijn van het voornemen van PVV, VVD, NSC en BBB om de 'spreidingswet' te schrappen die de verdeling van asielzoekers over gemeenten regelt.

2 uur geleden
Pro-Palestijns protest op terrein Academiegebouw Leiden

LEIDEN (ANP) - Pro-Palestijnse demonstranten voeren vrijdagochtend actie bij het Academiegebouw van de Universiteit Leiden. Ze hebben zich verzameld op het universiteitsterrein aan het Rapenburg in het centrum van de stad.

4 uur geleden