Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen andere politici in quarantaine na besmetting Hoekstra

Geen andere politici in quarantaine na besmetting Hoekstra

DEN HAAG (ANP) - De coronabesmetting van minister Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken) is geen reden voor andere politici waar hij de afgelopen dagen contact mee had om ook in quarantaine te gaan. Hoekstra was maandag bij de eerste ministerraad van het nieuwe kabinet en dinsdag bij de fractievergadering van het CDA.

Volgens de huidige regels hoeft iemand na contact met een besmet persoon pas in quarantaine als dat langer dan 15 minuten duurde en op minder dan 1,5 meter afstand was. De ministerraad vergadert al sinds vorig jaar in de grotere Rolzaal in plaats van de Trêveszaal, omdat daar wel voldoende afstand kan worden gehouden.

De ministers Dilan Yesilgöz (Justitie en Veiligheid) en Carola Schouten (Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen) hebben zich wel uit voorzorg laten testen, laten hun woordvoerders weten. Zij zaten maandag direct naast Hoekstra, maar bleken allebei niet besmet.

Ook het CDA ziet geen aanleiding om Tweede Kamerleden uit voorzorg thuis te laten blijven. Hoekstra woonde dinsdag de fractievergadering bij, waar hij de voorzittershamer overdroeg aan Pieter Heerma. Maar hij hield steeds afstand en was minder dan een kwartier binnen, aldus een woordvoerder van de partij. Wel is de fractieleden aangeraden een zelftest te doen.

Meer uit Binnenland

Marengoproces gaat verder met pleidooi in zaak Saïd R.

AMSTERDAM (ANP) - Het omvangrijke liquidatieproces Marengo gaat verder met het pleidooi in de zaak van Saïd R. Tegen deze vermeende rechterhand van hoofdverdachte Ridouan Taghi is (eveneens) een levenslange gevangenisstraf geëist. Vanaf dinsdag is het aan de advocaten van R. om hun visie op de zaak te geven. Zij hebben daar vier tot vijf dagen voor ingepland.

38 minuten geleden
Passagiers veerboot terug naar Ameland na problemen in Holwerd

HOLWERD (ANP) - Het deel van de passagiers dat maandag niet van de veerboot van Ameland naar het vasteland kon komen, door problemen met de autobrug in de haven van Holwerd, is teruggebracht naar het waddeneiland en ondergebracht in een noodopvanglocatie. Ook alle passagiers van een tweede boot, die door de problemen met de autobrug al voor aankomst bij het vasteland omkeerde, zullen een extra nacht op Ameland moeten doorbrengen.

1 uur geleden
Derde aanhouding voor dodelijke steekpartij festival Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft een derde verdachte opgepakt voor de dodelijke steekpartij van zondagavond op festival Solid Grooves in Amsterdam. Het gaat om een 20-jarige man uit Amsterdam. In totaal werden drie mensen neergestoken, een 21-jarige man uit Diemen overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

5 uur geleden
Vader en zoon aangehouden na mishandeling feesttent Waspik

WASPIK (ANP) - De politie heeft twee mannen uit Tilburg aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachten, een 56-jarige man en zijn 33-jarige zoon, zouden een beveiliger hebben mishandeld tijdens een evenement in Waspik. Het incident gebeurde in en rond een feesttent in de Brabantse plaats. Beide verdachten zitten nog vast.

13 uur geleden
Amsterdam sluit alle panden Suri-Change, ook pand Den Haag dicht

AMSTERDAM/DEN HAAG/ROTTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam heeft besloten alle in gebruik zijnde panden van de Surinaamse geldwisselketen Suri-Change in de stad te sluiten na ontploffingen bij vestigingen. Eerder op maandag werd al bekend dat ook in Den Haag een vestiging sluit, Rotterdam nam eenzelfde maatregel op zondag.

13 uur geleden
Voldoende zonneschijn op eerste dag meteorologische zomer

HOUTEN (ANP) - De meteorologische zomer begint dit jaar vrij zonnig, meldt Weeronline. Wel is er op de eerste zomerdag, donderdag 1 juni, sprake van grote temperatuurverschillen in het land. In het Waddengebied wordt het niet warmer dan 15 graden. Wat meer naar het oosten en zuiden toe en in de Randstad staan waarden tussen 19 en 22 graden op het programma.

13 uur geleden
Man Spanbroek vertelt politie inderdaad ontvoerd te zijn geweest

BEVERWIJK (ANP) - De man die vrijdagmiddag in het Noord-Hollandse Spanbroek onder dwang in een auto werd gezet, heeft bij de politie verklaard dat hij inderdaad slachtoffer van ontvoering is geweest. Dit bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van De Telegraaf. Het slachtoffer werd eerder op maandag teruggevonden in Beverwijk.

14 uur geleden