Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen alternatief Scheveningen voor vreugdevuur

Geen alternatief Scheveningen voor vreugdevuur

DEN HAAG (ANP) - Scheveningen gaat met de komende oud en nieuw geen vervangende activiteit houden voor het jaarlijkse vreugdevuur. Dat zegt een woordvoerder van de Scheveningse bouwers in reactie op het besluit van de gemeente Den Haag om de vergunningaanvraag voor een vreugdevuur af te wijzen.

De gemeente Den Haag maakte dinsdag bekend dat ze definitief geen toestemming geeft voor vreugdevuren op de stranden van Scheveningen en Duindorp. Volgens de gemeente voldoen de organisatoren niet aan de eisen en krijgen ze daarom geen vergunning.

De Scheveningse bouwers meldden op Facebook dat de gemeente zulke zware voorwaarden aan het verstrekken van een vergunning stelde dat het onmogelijk was daaraan te voldoen. "Iets wat is uitgegroeid tot een groot nieuwjaarsevenement met een grote saamhorigheid onder de bewoners van Scheveningen is dit jaar voor ons gevoel afgepakt", aldus de Scheveningers."

De Scheveningers blijven strijdbaar en gaan hun best doen om wel een vergunning te krijgen voor een vreugdevuur tijdens de jaarwisseling van 2020-2021.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

MDMA met waarde van 10 miljoen onderschept

LIEMPDE (ANP) - De politie heeft dinsdag op de A2 ter hoogte van Liempde (Noord-Brabant) in een huurbus 400 kilo MDMA-kristallen aangetroffen. De politie meldt dat de straatwaarde van de verdovende middelen ongeveer 10 miljoen euro bedraagt.

9 minuten geleden
NS stopt met melding 'aanrijding met persoon'

UTRECHT (ANP) - De NS gaat voorzichtiger om met meldingen over zelfdodingen op het spoor. Vanaf zondag past het spoorwegbedrijf alle berichtgeving aan bij een aanrijding van een trein met een persoon. Het gaat om de informatie die wordt omgeroepen op stations en de tekst op de website en de app Reisplanner. Nu wordt een zelfdoding op het spoor nog aangeduid met 'aanrijding met een persoon', maar dat verandert in 'aanrijding'.

10 minuten geleden
FNV: Klimaatakkoord te vaag over werk

DEN HAAG (ANP) - De FNV is kritisch over het Nederlandse Klimaatakkoord. De grootste vakbond van het land vindt dat in de plannen nog te weinig aandacht is voor belangrijke kwesties als omscholing en werkgelegenheid. Zo is volgens de bond nog onduidelijk hoe de overheid en het bedrijfsleven ervoor gaan zorgen dat vraag en aanbod op elkaar aansluiten als Nederland de komende jaren een steeds duurzamer economie moet krijgen.

1 uur geleden
Marengo-proces volgend najaar inhoudelijk

SCHIPHOL (ANP) - Het grote liquidatieproces Marengo wordt - als het aan het Openbaar Ministerie ligt - volgend najaar inhoudelijk behandeld. Dat zei de officier van justitie donderdag tijdens de inleidende zitting in de zaak rondom de voortvluchtige hoofdverdachte Ridouan Taghi.

1 uur geleden
Vader Ruinerwold na maanden nog niet gehoord

ASSEN (ANP) - De vader van het gezin dat een teruggetrokken leven leidde op een boerderij in het Drentse Ruinerwold, is twee maanden na zijn arrestatie nog altijd niet gehoord door de politie. Zijn advocaat Robert Snorn bevestigt berichtgeving van het Dagblad van het Noorden dat Gerrit-Jan van D. enkele jaren geleden een hersenbloeding heeft gehad en daardoor zijn spraakvermogen volledig is verloren.

1 uur geleden
OM: 'Geen bewijs rol kroongetuige bij moordpoging'

SCHIPHOL (ANP) - Er is geen bewijs gevonden voor de stelling dat Nabil B., kroongetuige in het liquidatieproces Marengo, betrokken is geweest bij een poging tot moord op Mohamed R., een van de voornaamste verdachten in dat proces. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag gezegd tijdens een inleidende zitting in de omvangrijke zaak.

1 uur geleden
Supermarkten eisen verbod op boerenblokkades

DEN HAAG (ANP) - De supermarktbranche stapt naar de rechter om een verbod te eisen op eventuele blokkades van distributiecentra of winkels door actievoerende boeren. "We hebben geen andere keuze dan het aanspannen van een kort geding", zegt een woordvoerster van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).

2 uur geleden