Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen alternatief Scheveningen voor vreugdevuur

Geen alternatief Scheveningen voor vreugdevuur

DEN HAAG (ANP) - Scheveningen gaat met de komende oud en nieuw geen vervangende activiteit houden voor het jaarlijkse vreugdevuur. Dat zegt een woordvoerder van de Scheveningse bouwers in reactie op het besluit van de gemeente Den Haag om de vergunningaanvraag voor een vreugdevuur af te wijzen.

De gemeente Den Haag maakte dinsdag bekend dat ze definitief geen toestemming geeft voor vreugdevuren op de stranden van Scheveningen en Duindorp. Volgens de gemeente voldoen de organisatoren niet aan de eisen en krijgen ze daarom geen vergunning.

De Scheveningse bouwers meldden op Facebook dat de gemeente zulke zware voorwaarden aan het verstrekken van een vergunning stelde dat het onmogelijk was daaraan te voldoen. "Iets wat is uitgegroeid tot een groot nieuwjaarsevenement met een grote saamhorigheid onder de bewoners van Scheveningen is dit jaar voor ons gevoel afgepakt", aldus de Scheveningers."

De Scheveningers blijven strijdbaar en gaan hun best doen om wel een vergunning te krijgen voor een vreugdevuur tijdens de jaarwisseling van 2020-2021.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Odette: eerste herfststorm sinds 2017

DEN HAAG (ANP) - In Hoek van Holland is tussen 20.00 en 21.00 uur gemiddeld windkracht 9 gemeten, meldt Weeronline. Daarmee is officieel sprake van de eerste herfststorm van dit jaar. De storm, die de naam Odette heeft gekregen, is zelfs de eerste herfststorm sinds 2017.

1 uur geleden
Problemen in meldkamers door tijdelijke ICT-storing politie

DEN HAAG (ANP) - Een ICT-storing bij de politie heeft eerder deze maand enkele dagen voor problemen gezorgd in verschillende meldkamers. Hoewel de dienstverlening van 112 en het gesloten netwerk van hulp- en veiligheidsdiensten niet in het geding is gebracht, waren de niet-spoednummers van de politie die beginnen met 088 en 0900 niet of slecht bereikbaar, meldt minister Ferd Grapperhaus (Justitie) aan de Tweede Kamer.

2 uur geleden
Prins Bernhard uit voorzorg in quarantaine

AMSTERDAM (ANP) - Prins Bernhard is vrijdag in quarantaine gegaan omdat hij in contact is geweest met iemand die besmet is met het coronavirus. De prins heeft dat desgevraagd bevestigd.

3 uur geleden
'Zorg voor ouderen en chronisch zieken staat weer onder druk'

UTRECHT (ANP) - De gevolgen van de tweede golf van het coronavirus kunnen groter zijn dan die van de eerste golf. Daarvoor waarschuwt de branchevereniging van zorgorganisaties Actiz. Volgens de vereniging staat de zorg voor ouderen en chronisch zieken onder druk.

3 uur geleden
Rutte: stroperige regionale maatregelen beperken schade economie

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet sluit landelijke maatregelen niet uit, maar de coronaregels worden voorlopig vooral per regio aangescherpt. Premier Mark Rutte houdt vast aan dat beleid. Landelijke maatregelen komen minder snel tot stand, maar zijn schadelijker voor de economie, aldus de minister-president.

4 uur geleden
Veiligheidsberaad bespreekt landelijke maatregelen

NIJMEGEN (ANP) - De 25 burgemeesters die samen het Veiligheidsberaad vormen, bespreken maandag of mensen met contactberoepen zoals kappers en fysiotherapeuten verplicht een mondkapje moeten gaan dragen. Ook een algemene registratieplicht in alle publieke gelegenheden komt aan de orde, net als plastic maskers voor bedienend personeel in de horeca.

4 uur geleden
Rutte: scholen zo lang mogelijk open houden

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil proberen de scholen zo lang mogelijk open te houden. "Het probleem ligt niet bij scholieren. Het lost niet veel op de scholen dicht te doen en het heeft enorme gevolgen voor de kinderen", zei premier Mark Rutte vrijdag.

4 uur geleden