Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Geef ook dokters een bonus'

'Geef ook dokters een bonus'

UTRECHT (ANP) - De landelijke vereniging van artsen in dienstverband LAD vindt dat ook arts-assistenten, specialisten ouderengeneeskunde en "vele andere artsen die keihard hebben gewerkt" in aanmerking moeten komen voor een coronabonus. Dat zegt de voorzitter, Suzanne Booij, op de site van de club.

Afgelopen week werd bekend dat de overheid bonussen van 1000 euro netto uitdeelt aan verpleegkundigen, verzorgenden, helpenden, schoonmakers en het andere ondersteunend personeel in alle sectoren van de zorg, als waardering voor hun inzet tijdens de coronacrisis.

"Ik juich het toe dat verpleegkundigen een bonus krijgen, maar vergeet niet dat ook artsen keihard hebben gewerkt in deze crisis. En dan doel ik niet alleen op huisartsen, artsen Maatschappij + Gezondheid, specialisten ouderengeneeskunde en basisartsen in ziekenhuizen, maar ook op aios en anios die ineens op een corona-afdeling kwamen te werken en dat met volle overgave hebben gedaan", zegt ze. Een aios is een arts-assistent in opleiding tot specialist, een anios is ook arts, maar hij is niet in opleiding tot specialist.

Overuren

"En wat te denken van de coassistenten, die zich na het stopzetten van hun coschappen massaal hebben gemeld bij zorginstellingen?", vervolgt Booij.

"Artsen hebben heel veel overuren gemaakt de afgelopen maanden",aldus Booij. Ze vindt het belangrijk dat ze die overuren ook kunnen compenseren in tijd "zeker omdat we niet weten hoe lang deze crisis nog aanhoudt."

Meer uit Gezond

Trimbos: xtc-pillen met gevaarlijke hoeveelheid MDMA in omloop

UTRECHT (ANP) - In de afgelopen weken zijn meerdere xtc-pillen ontdekt waarin een zeer grote hoeveelheid MDMA zit. Mensen die zo'n pil slikken, kunnen daaraan overlijden. Het Trimbos-instituut, dat onderzoek doet naar drugsgebruik, heeft vrijdag een waarschuwing verstuurd, een Red Alert. Dat doet het instituut niet vaak.

7 uur geleden
NVWA: sapkuren bevatten nog steeds onterechte medische claims

UTRECHT (ANP) - Websites blijven sapkuren van medische claims voorzien, terwijl dat niet mag, zegt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De sapkuren zouden volgens de beweringen ziekten kunnen genezen of voorkomen, maar dat is nooit bewezen. Uit eigen onderzoek van de NVWA blijkt dat 17 van de 29 onderzochte websites medische claims plaatsen over hun sapkuren. De NVWA heeft maatregelen genomen.

7 uur geleden
Geen zorgen bij Kuipers over situatie corona in Nederland

DEN HAAG (ANP) - De recente opleving van corona in Nederland is voor demissionair minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) geen reden tot zorg, zei hij vrijdag voorafgaand aan de wekelijke ministerraad. Ziekenhuizen zien de laatste tijd weer meer coronapatiënten binnenkomen.

8 uur geleden
Nivel: kleine groep kwetsbaren vindt vitamine D te duur

UTRECHT (ANP) - Zo'n 5 procent van de kwetsbare mensen die vitamine D voorgeschreven hebben gekregen, is met slikken gestopt nu het voedingssupplement niet langer wordt vergoed, aldus onderzoeksinstituut Nivel. Vitamine D wordt onder meer gebruikt voor de ondersteuning van het immuunsysteem, de spieren en de botten. Een tekort kan met name door te weinig zonlicht ontstaan.

1 dag geleden
Twee nieuwe partijen zetten zich in tegen gehoorschade

DEN HAAG (ANP) - Ook de horeca en de vereniging van podiumtechnici gaan zich inzetten om gehoorschade te voorkomen. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT) hebben zich achter het Vierde Convenant Preventie Gehoorschade Versterkte Muziek geschaard. Dat meldt demissionair staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid) in een brief aan de Tweede Kamer. Hij ondertekende het convenant zelf ook namens zijn ministerie. Met de nieuwkomers doen nu twaalf partijen mee.

2 dagen geleden
Zoetermeer bezorgd over toekomstig zorgaanbod in HagaZiekenhuis

ZOETERMEER (ANP) - De gemeente Zoetermeer zegt geschrokken te zijn van de financiële problemen bij het HagaZiekenhuis, dat een ziekenhuis in de stad heeft. De gemeente "maakt zich zorgen over de mogelijke gevolgen hiervan voor de toekomst van het zorgaanbod".

2 dagen geleden
HagaZiekenhuis moet reorganiseren om financiële problemen

DEN HAAG (ANP) - Het HagaZiekenhuis, dat vestigingen in Den Haag en Zoetermeer heeft, zit in financiële problemen en wil daarom bezuinigen op de personeelskosten. De ziekenhuisgroep wil minder krachten inhuren en vertrekkende medewerkers soms niet vervangen.

2 dagen geleden