Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gedupeerde ouders toeslagenaffaire willen dat kabinet opstapt

Gedupeerde ouders toeslagenaffaire willen dat kabinet opstapt

AMSTERDAM (ANP) - Het kabinet moet opstappen vanwege de kindertoeslagaffaire, vindt een groep gedupeerde ouders. In een open brief op de website van Trouw schrijven ze dat "de pijn, de zorgen en de persoonlijke schade" die de toeslagenaffaire heeft aangericht "te groot" zijn. De brief is ondertekend door tientallen ouders.

"Terwijl wij met beide benen in het leven stonden, met een baan, een gezin en alles wat daarbij hoorde, werd ons door toedoen van de Belastingdienst alle grond onder de voeten weggeslagen. En nog altijd is dit niet hersteld", schrijven de ouders. "Na een lang jaar van debatten, beloftes, nieuwe bureaucratie en keer op keer excuses, is het nu tijd voor de pijnlijke waarheid. Het kabinet kan echt niets anders doen dan vertrekken."

De groep ouders vindt dat het toeslagenstelsel in Nederland te veel risico's neerlegt bij "hardwerkende mensen die hun zaken goed willen regelen, maar door toeslagen toch in financiële problemen komen". De overheid moet mensen niet "zonder reden als fraudeur bestempelen" en bovendien mogen computersystemen "niet de verantwoordelijkheid van mensen overnemen". "De overheid mag niet discrimineren met ‘slimme’ algoritmen'." Ook moet gedupeerde ouders hun geld worden teruggegeven.

Geen vertrouwen

De ouders hebben er geen vertrouwen meer in dat het zittende kabinet dit alles gaat aanpakken en vragen daarom "de heren en dames naar huis te gaan en niet meer terug te komen".

Het kabinet komt dinsdagavond bijeen voor een extra ministerraad over de toeslagenaffaire. Premier Mark Rutte sprak eerder de verwachting uit dat tijdens deze extra bijeenkomst nog geen conclusies worden getrokken over het keiharde rapport van de parlementaire ondervragingscommissie die onderzoek heeft gedaan naar de affaire. Hij hoopt komende vrijdag de kabinetsreactie af te ronden.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Politiek

De Jonge vindt vliegverbod India nu niet nodig

DEN HAAG (ANP) - Zorgminister Hugo de Jonge ziet nu geen reden om een vliegverbod vanuit India in te stellen. Er geldt voor inwoners van dat land al een EU-breed inreisverbod en voor Europeanen die vanuit India naar Nederland reizen een dubbele testverplichting. "Dat is een heel effectief dubbel slot", aldus de demissionaire bewindsman.

2 uur geleden
CDA-afdelingen steunen in brief aan fractie koers Pieter Omtzigt

DEN HAAG (ANP) - Het CDA heeft met Pieter Omtzigt "goud in handen", en zou er goed aan doen om zijn ideeën een grotere rol te laten spelen in de partij. Dat staat in een "brandbrief" die zeker achttien lokale afdelingen en de jongerenorganisatie CDJA aan de Tweede Kamerfractie hebben gestuurd. Kabinetsdeelname in Rutte IV vinden ze "ongeloofwaardig en geen optie".

4 uur geleden
Kamer praat over reeds vertrokken militairen in Afghanistan

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer praat donderdag over de inzet van tachtig extra militairen in Afghanistan. Die zijn wel al woensdagavond laat naar dat land vertrokken. De militairen zijn nodig voor de beveiliging van de NAVO-missie daar, omdat de verwachting is dat de veiligheidssituatie zal verslechteren. De manschappen moeten ook zorgen dat de terugtrekking ordentelijk gaat verlopen.

22 uur geleden
Militairen al voor instemming Kamer vertrokken naar Afghanistan

DEN HAAG (ANP) - De tachtig extra militairen die naar Afghanistan worden gestuurd ter beveiliging van de NAVO-missie daar, zijn onverwacht eerder vertrokken. Dat meldt demissionair minister Ank Bijleveld (Defensie) aan de Tweede Kamer, die donderdag nog over hun uitzending debatteert.

22 uur geleden
Rutte: niets onoorbaars gebeurd rond feitenrelaas toeslagen

DEN HAAG (ANP) - Demissionair premier Mark Rutte vindt dat er "niets vreemds of onoorbaars" is gebeurd toen het kabinet anderhalf jaar geleden besloot geen volledig feitenrelaas over de toeslagenaffaire naar de Tweede Kamer te sturen. Verder wil Rutte er weinig over kwijt. De Tweede Kamer krijgt een uitgebreide brief met uitleg, zegt hij.

1 dag geleden
Ook D66-leider Kaag wil niets zeggen over toeslagenkwestie

DEN HAAG (ANP) - D66-leider Sigrid Kaag wil evenmin ingaan op de beschuldiging dat het kabinet bewust gevoelige informatie over de toeslagenaffaire heeft achtergehouden voor de Tweede Kamer. Zij zegt zich ook niet te herinneren of zij zelf bij de ministerraad was op de dag dat daartoe zou zijn besloten. CDA-leider Wopke Hoekstra deed er eerder ook al het zwijgen toe.

1 dag geleden
Kamer wil snel debat met Rutte over achterhouden informatie

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil opheldering van demissionair minister-president Mark Rutte over de beschuldiging dat het kabinet doelbewust gevoelige informatie over de toeslagenaffaire heeft achtergehouden. Daar moet zo snel mogelijk een debat over worden gehouden met de premier en andere betrokken ministers.

1 dag geleden