Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geduldige Akpom laat met twee treffers van zich horen bij Ajax

Geduldige Akpom laat met twee treffers van zich horen bij Ajax

ZWOLLE (ANP) - Chuba Akpom was met twee doelpunten de gevierde man bij Ajax in de gewonnen uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (1-3). "Ik was hongerig", zei de spits lachend. "Ik leef als aanvaller van doelpunten. Dus ik ben blij, al had ik er wel drie moeten maken. Dan was het minder spannend geworden."

Akpom werd vorig seizoen met 28 doelpunten voor Middlesbrough topscorer van de Championship, het tweede niveau van Engeland. Ajax betaalde 12 miljoen euro voor de Britse spits, die dit seizoen vooral als invaller af en toe een kans krijgt. Ondanks zijn geringe aantal speelminuten heeft Akpom nu al negen keer gescoord in de Eredivisie.

De 28-jarige Akpom snapt dat trainer John van 't Schip het liefst Brian Brobbey als centrumspits opstelt. "Ik heb nog nooit een jongen gezien die op die leeftijd zo sterk is", zei hij. "Maar ik kan ook achter Brobbey spelen. Sterker nog, bij Middlesbrough speelde ik altijd achter de spits."

Geen opgever

Akpom is geen opgever en hij beschikt ook over een flinke dosis geduld. "Hij werkt hard en is altijd positief", erkent Van 't Schip. "Hij heeft bij ons een vijfjarig contract ondertekend en ik heb echt het gevoel dat hij in Amsterdam wil slagen. Hij heeft zijn waarde ook wel bewezen. Wat moet Ajax als Brobbey voor 70 miljoen euro vertrekt? Al heb ik liever dat Brobbey nog even blijft."

Akpom maakte zijn eerste doelpunt op aangeven van de 18-jarige Mika Godts. "Zo jong en dan al zo'n balbehandeling en dribbel. Wat een potentie", zei hij over de Belg. Akpom besliste de wedstrijd in de slotfase, na goed voorbereidend werk van Benjamin Tahirovic en de ingevallen Anton Gaaei. Het was meteen zijn laatste balcontact. "Ik kreeg kramp. Ik heb dit seizoen niet aan wedstrijden van negentig minuten kunnen wennen."

Negen treffers

Akpom speelde dit seizoen nog geen 700 minuten in de Eredivisie en heeft toch al negen keer gescoord. Gemiddeld treft hij dus binnen tachtig minuten doel. Dat zijn geen slechte cijfers, voor een spits die eigenlijk geen basisplaats heeft. In de winterstop was er belangstelling voor de Brit, maar uiteindelijk wilde Ajax niet meewerken aan een vertrek.

Akpom weet zelf niet waar de toekomst hem brengt. "Ik ben prof en weet niet wat er in de zomer met een nieuwe trainer gaat gebeuren, maar ik zie heel veel mogelijkheden voor Ajax. Ik denk dat we de komende maanden eerst alles op alles moeten zetten om toch nog met een lach de zomer in te gaan. Dat zijn we ook verplicht aan onze fans die ons ondanks resultaten die ze niet gewend zijn blijven steunen."

Meer uit Voetbal

Vitesse haalt in eerste uren 250.000 euro op met crowdfunding

ARNHEM (ANP) - Voetbalclub Vitesse meldt dat de crowdfundingsactie na de eerste uren de grens van 250.000 euro is gepasseerd. De Arnhemmers begonnen de inzamelingsactie donderdag om Vitesse van de ondergang te redden.

1 uur geleden
Borussia Dortmund zeker van vijfde Duitse ticket Champions League

NYON (ANP/RTR) - Borussia Dortmund heeft zich met de zege van woensdag op Paris Saint-Germain ook meteen verzekerd van deelname aan de Champions League volgend seizoen. In de nieuwe opzet is er voor de twee landen die dit seizoen het beste presteren in Europa een extra ticket in de Champions League.

3 uur geleden
Rangnick niet naar Bayern, maar blijft bondscoach Oostenrijk

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Ralf Rangnick wordt definitief niet de nieuwe coach van Bayern München. De 65-jarige trainer blijft ook na het EK voetbal bondscoach van Oostenrijk, bevestigde de Oostenrijkse voetbalbond (ÖFB).

4 uur geleden
Borussia-coach Terzic niet verrast over sterk optreden Sancho

DORTMUND (ANP/RTR) - Borussia Dortmund-coach Edin Terzic was na de 1-0-zege tegen Paris Saint-Germain in de eerste halve finale van de Champions League niet verrast over het sterke optreden van zijn aanvaller Jadon Sancho. De coach zei dat hij de kwaliteiten van de 24-jarige aanvaller iedere dag op de training ziet.

6 uur geleden
PSG-coach Luis Enrique wil nederlaag in Parijs rechtzetten

DORTMUND (ANP/RTR) - Coach Luis Enrique van Paris Saint-Germain hoopt dat zijn ploeg de achterstand uit de eerste halve finale in de Champions League tegen Borussia Dortmund in eigen huis kan goedmaken. PSG verloor met 1-0 van Dortmund door een doelpunt van Niclas Füllkrug, maar de coach zag dat zijn ploeg veel kansen creëerde.

7 uur geleden
Verdediger Hummels knokt zich met Dortmund naar zege op PSG

DORTMUND (ANP) - Mats Hummels is tevreden met de kleine overwinning van Borussia Dortmund op Paris Saint-Germain in de halve finale van de Champions League (1-0).

15 uur geleden
Dortmund bewaart opnieuw beste spel voor Champions League

DORTMUND (ANP) - Borussia Dortmund bewaart dit seizoen het beste spel voor de Champions League. De huidige nummer 5 van de Bundesliga won ook het thuisduel met de Franse kampioen Paris Saint-Germain in de halve eindstrijd (1-0). De allesbeslissende return voor een plek in de finale staat voor komende dinsdag op het programma in Parijs.

16 uur geleden