Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geduld reizigers Schiphol blijvend op de proef gesteld

Geduld reizigers Schiphol blijvend op de proef gesteld

SCHIPHOL (ANP) - Het geduld van reizigers die via Schiphol reizen wordt aanhoudend op de proef gesteld. Wachtrijen die op drukke momenten oplopen tot een paar uur zijn geen uitzondering. Alle maatregelen om de drukte het hoofd te bieden ten spijt zullen vakantiegangers ook de komende tijd moeten aansluiten. Volgens de luchthaven loopt het ondanks de aanhoudende drukte aardig door. Over het oplossen van de personeelstekorten kon Schiphol nog niets zeggen.

Op dinsdag is het volgens druktemeter op Schiphol vooral voor vertrekkende reizigers een drukke dag. Dat betekent langere rijen voor de check-in balies en de security. Reizigers staan op sommige momenten ook buiten de terminal in de rij. Schiphol probeert de reizigers zo goed en kwaad als het kan te informeren, bijvoorbeeld door informatie te geven over de wachttijden tot het moment dat ze door de veiligheidscontrole kunnen.

Om de drukte het hoofd te bieden probeert Schiphol nieuwe mensen te werven. Zij worden onder andere gelokt met een zomerbonus van 5,25 euro per uur bovenop het normale salaris. Ook na de zomerdrukte is er een toeslag beloofd. Eerder werd een banenmarkt op Schiphol druk bezocht. Maar het is nog altijd niet bekend wat die wervingsactie aan nieuw personeel heeft opgeleverd. Ook exacte aantallen over personeelstekorten zijn niet bekend. Wel bevestigde Schiphol eerder dat het in ieder geval vijfhonderd nieuwe beveiligers zoekt. Naar verluidt zou de security-check ook de meeste vertraging opleveren.

Omdat het werven van nieuwe mensen niet genoeg is om de drukte deze zomer aan te kunnen, is ook besloten het aantal passagiers te reduceren. Alleen al in juli gaat het om een mindering van 13.500 reizigers per dag. De maatregel heeft kwaad bloed gezet bij reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen die al aangaven de schade op Schiphol te zullen verhalen. Het schadebedrag zou volgens een grove schatting honderden miljoenen euro's bedragen. Exacte cijfers worden pas na de zomervakantie bekend.

Meer uit Financieel

Kweekvleesbedrijf Meatable vervangt Nederlandse topman

LEIDEN (ANP) - Kweekvleesbedrijf Meatable vervangt zijn topman. De Nederlandse mede-oprichter Krijn de Nood maakt met ingang van 17 juni plaats voor de Amerikaan Jeff Tripician.

7 minuten geleden
EU-enquête: weinig aandacht voor cyberveiligheid bij bedrijven

BRUSSEL (ANP) - Meer dan 70 procent van de Europese bedrijven geeft geen trainingen aan personeel om cyberaanvallen of lekken van informatie te herkennen. In een tijd waarin cyberaanvallen toenemen, vormt deze situatie "een groot gevaar voor het functioneren van informatiesystemen en voor de interne markt als geheel", zegt de Europese Commissie.

9 minuten geleden
The Information: grote ontslagronde bij TikTok op komst

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - TikTok is van plan deze week een grote ontslagronde aan te kondigen. Dat meldt technieuwssite The Information op basis van ingewijden. De populaire video-app zou tegen het personeel hebben gezegd dat er "aanzienlijke ontslagen" zullen vallen bij de operationele en marketingactiviteiten.

29 minuten geleden
Amazon steekt miljarden in datacenters in Spanje

MADRID (ANP/RTR) - Amazon Web Services steekt komende jaren bijna 16 miljard euro in datacenters in Spanje. De investeringen gaan specifiek naar de noordoostelijk regio Aragon, heeft de cloudtak van het webwinkelconcern aangekondigd.

54 minuten geleden
Sovjetautomerk Volga maakt comeback na vertrek westerse merken

MOSKOU (ANP/DPA) - Rusland heeft het voormalige Sovjetautomerk Volga nieuw leven ingeblazen. Volgens Russische media zijn er drie nieuwe modellen gepresenteerd op een industriële handelsbeurs.

2 uur geleden
Van Oord krijgt Spaanse opdracht voor windpark in Oostzee

ROTTERDAM (ANP) - Maritiem dienstverlener en baggeraar Van Oord is door het Spaanse energiebedrijf Iberdrola ingeschakeld voor de bouw van het Duitse offshore windpark Windanker. Het Rotterdamse familiebedrijf kan daarmee een nieuw windproject toevoegen aan zijn opdrachten in de Oostzee.

2 uur geleden
Justitie VS eist tot zeven jaar cel tegen oud-bestuurder FTX

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Ryan Salame, een van de voormalig bestuurders van de omgevallen cryptobeurs FTX, moet vijf tot zeven jaar de cel in. Zo luidt de eis van de Amerikaanse aanklagers, die hem beschuldigen van "ernstige misdaden" waar een "aanzienlijke straf" tegenover moet staan.

3 uur geleden