Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gedoogde én gereguleerde wiet verkocht in 10 gemeenten

Gedoogde én gereguleerde wiet verkocht in 10 gemeenten

DEN HAAG (ANP) - In tien gemeenten die meedoen aan een wietexperiment mag vanaf maandag zowel gedoogde als gereguleerde wiet worden verkocht. Die situatie duurt drie maanden. Daarna is het de bedoeling dat er enkel gereguleerde wiet verkocht wordt. Gedoogde wiet mag dan niet meer.

De wietproef begon eind vorig jaar in Breda en Tilburg, waar sindsdien zowel gereguleerde als gedoogde cannabis mocht worden verkocht. Daarbij voegen zich Groningen, Zaanstad, Almere, Arnhem, Nijmegen, Voorne aan Zee, Heerlen en Maastricht.

De nieuwe fase van het wietexperiment wordt de 'overgangsfase' genoemd waarin "kwantiteit, kwaliteit en diversiteit" van gereguleerde producten worden geoptimaliseerd. Coffeeshophouders willen bijvoorbeeld dat meerdere telers leveren, zodat het aanbod divers is. Als dat niet het geval is, wordt gevreesd voor een toename van illegale (straat)handel.

In eerste instantie mochten de betrokken coffeeshops niet meer dan 500 gram gereguleerde cannabis in huis hebben, maar die limiet werd later verhoogd naar een weekvoorraad.

In de nieuwe coalitie is alleen de VVD een warm pleitbezorger van het experiment. De PVV stelde eerder voor de proef te pauzeren tot een nieuw kabinet aantreedt, maar daar stemde een meerderheid van de Kamer tegen. NSC en BBB hebben zich tegen een uitbreiding van de proef uitgesproken.

Meer uit Binnenland

Wateroverlast door zware buien van zaterdagavond

DEN HAAG (ANP) - De hevige buien van zaterdagavond hebben op verschillende plaatsen in Nederland tot wateroverlast geleid, blijkt uit een rondje op sociale media. Vooral het zuiden van het land kreeg veel water te verduren.

37 minuten geleden
Actie 125-jarig Staatsbosbeheer: geboorteboom voor geboortekaart

AMERSFOORT (ANP) - Staatsbosbeheer viert zondag zijn 125e verjaardag. De natuurbeheerder stelt daarom zogenoemde geboortebomen beschikbaar voor gezinnen die op 21 juli of daarna een baby krijgen. De eerste 125 mensen die een geboortekaartje van hun baby naar Staatsbosbeheer sturen, ontvangen een tegoedbon.

2 uur geleden
Vijf gewonden bij vechtpartij en steekincident in Amersfoort

AMERSFOORT (ANP) - Vijf mensen zijn zaterdagavond gewond geraakt tijdens een vechtpartij op de Velduil in de Amersfoortse wijk Liendert. Daarbij is ook gestoken. De politie heeft vier personen aangehouden.

10 uur geleden
Team in Frankrijk zoekt zondag verder naar Nederlandse vrouw

VACQUIERES (ANP) - Stichting Reddingshonden RHWW gaat zondag in het zuiden van Frankrijk verder met zoeken naar een sinds vorige week vermiste Nederlandse vrouw van 73 jaar. Een woordvoerder van het zoekteam laat weten dat de zoektocht zaterdag niets heeft opgeleverd.

11 uur geleden
Ontsnapte serval in Lexmond is weer gevangen

LEXMOND (ANP) - De serval die in de nacht van vrijdag op zaterdag ontsnapte in het Utrechtse Lexmond is weer gevangen. Dat meldt de Dierenambulance Vianen en omstreken. Volgens RTV Utrecht is de katachtige gevonden in de tuin van de achterburen en wordt het dier nu overgebracht naar Culemborg.

12 uur geleden
Computersystemen UWV werken weer, cliënten kunnen inloggen

AMSTERDAM (ANP) - De computersystemen van het UWV zijn weer volledig operationeel nadat ze vrijdag getroffen waren door de wereldwijde computerstoring. Cliënten kunnen ook weer inloggen op de website van de organisatie, zegt een woordvoerder zaterdagmiddag.

17 uur geleden
Koningspaar en Beatrix herdenken Engelandvaarder Ellis Brandon

DEN HAAG (ANP) - Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix hebben gereageerd op het overlijden van Engelandvaarder Ellis Brandon. Ze laten weten dat ze de op 101-jarige leeftijd overleden Brandon "met groot respect" gedenken.

19 uur geleden