Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gedoe om schuldenplafond drukt sentiment op Wall Street

Gedoe om schuldenplafond drukt sentiment op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag opnieuw gedaald. De voortdurende impasse over het Amerikaanse schuldenplafond drukte het sentiment op Wall Street. Als er geen oplossing wordt gevonden kan de Amerikaanse overheid al op 1 juni zonder geld komen te zitten, waarschuwde minister van Financiën Janet Yellen opnieuw. Dat kan leiden tot een duurdere staatsschuld en een mogelijke recessie in de Verenigde Staten.

Behalve de nog altijd vruchteloze onderhandelingen over het schuldenplafond ging de blik ook naar de notulen van de Federal Reserve. De beleidsmakers van de centrale bank zijn op zoek naar het juiste moment om te stoppen met het verhogen van de rente, maar blijven daarvoor naar macro-economische data kijken. Daarbij zijn de centrale bankiers verdeeld en is er geen kans dat de rente op korte termijn weer verlaagd zal worden.

De Dow-Jonesindex verloor 0,8 procent tot 32.799,92 punten. De breed samengestelde S&P 500 leverde 0,7 procent in tot 4115,24 punten en techbeurs Nasdaq daalde 0,6 procent, tot 12.484,16 punten.

Kwetsbaar

Regionale banken stonden opnieuw in de belangstelling. PacWest besloot een bedrijfsonderdeel te verkopen om de balans te versterken en werd 2,4 procent lager gezet. Branchegenoot Zions deelde in de malaise en daalde 1,4 procent. Regionale banken worden nog altijd als kwetsbaar gezien nadat er dit jaar al vier van die middelgrote Amerikaanse banken waren omgevallen.

Warenhuisketen Kohl's steeg 7,5 procent. Het winkelconcern wist afgelopen kwartaal tegen de verwachting in toch winst te boeken. Ook handhaafde het winkelbedrijf zijn prognoses voor het gehele boekjaar. De nieuwe topman Tom Kingsbury verklaarde daarbij voortgang te boeken met de kostenmaatregelen en het beheer van de voorraden.

Huizenbouwer

De resultaten van huizenbouwer Toll Brothers vielen in de smaak. Ook verklaarde het bedrijf dat de aantrekkende vraag naar huizen zich heeft voortgezet in het huidige kwartaal. Het aandeel klom 2,1 procent.

Ook Palo Alto Networks behoorde tot de stijgers met een winst van bijna 8 procent. Het cybersecuritybedrijf boekte afgelopen kwartaal meer winst dan analisten en beleggers hadden verwacht en rekent ook dit kwartaal op meer winst.

De euro was 1,0753 dollar waard, tegen 1,0759 dollar bij de slotbel in Europa. De olieprijzen gingen omhoog nadat de Saudische olieminister hintte op verdere productieverlagingen. Een vat Amerikaanse olie werd 1,5 procent duurder op 73,97 dollar. De prijs van een vat Brentolie steeg 1,6 procent tot 78,08 dollar.

Meer uit Financieel

Nederlanders tanken volgens cijfers RTL Z steeds meer benzine

HILVERSUM (ANP) - Nederlanders tanken steeds meer benzine ondanks de hoge brandstofprijzen en opkomst van elektrische auto's. Dat heeft RTL Z uitgezocht. De zender gebruikte daarvoor gegevens van het ministerie van Financiën over de accijnsinkomsten en sloeg zelf aan het rekenen.

18 minuten geleden
Kranten: EK zorgt voor kleine boost kwakkelende Duitse economie

BERLIJN (ANP/DPA) - Het Europees kampioenschap voetbal dat dit jaar in Duitsland wordt gehouden geeft waarschijnlijk een beperkte boost aan de kwakkelende Duitse economie. Volgens onderzoeksinstituut IWH uit Halle, waarover verschillende Duitse kranten zaterdag schrijven, kan de toerismesector bij de oosterburen zo'n 250 miljoen euro aan extra inkomsten tegemoet zien dankzij het toernooi.

1 uur geleden
Advocaten achter schrappen megabeloning Musk willen zelf miljarden

WILMINGTON (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De advocaten achter de zaak tegen het megabeloningspakket voor Tesla-topman Elon Musk willen zelf een vergoeding van 6 miljard dollar voor hun bewezen diensten. Dat bedrag zou volgens hen niet contant overgemaakt moeten worden, maar zien ze het liefst in aandelen uitgekeerd.

2 uur geleden
Bronnen: KLM zette druk op Schiphol om rapport niet te publiceren

SCHIPHOL (ANP) - KLM heeft vorig jaar druk gezet op Schiphol om een rapport niet te publiceren waarin krimp van de luchthaven en verschillende milieumaatregelen werden doorgerekend. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van de Volkskrant. Volgens de studie zou een hogere vliegtaks voor verre vluchten en transferpassagiers een slim alternatief zijn voor Schiphol, een maatregel die het verdienmodel van KLM flink onderuit kan halen.

3 uur geleden
AI slaagt over vijf jaar voor alle examens, zegt topman Nvidia

PALO ALTO (ANP/RTR) - Kunstmatige intelligentie (AI) kan over vijf jaar slagen voor alle examens die mensen ook kunnen halen. Dat heeft topman Jensen Huang van maker van chips voor AI-toepassingen Nvidia voorspeld op een bijeenkomst aan de Amerikaanse Stanford Universiteit. Hij voegde er wel aan toe dat daarmee nog niet gezegd is dat computers dan even slim zijn als mensen.

4 uur geleden
Computerfabrikant Dell blinkt uit op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Dell Technologies was vrijdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York. De computerfabrikant kwam met beter dan verwachte jaarcijfers. Ook de geplaagde vliegtuigtoeleverancier Spirit AeroSystems stond in de belangstelling na berichten door zakenkrant The Wall Street Journal over gesprekken met Boeing over een overname van het bedrijf.

15 uur geleden
WSJ: Reddit mikt op waardering tot 6,5 miljard bij beursgang

NEW YORK (ANP) - Het Amerikaanse socialemediaplatform Reddit mikt bij zijn beursgang in New York op een waardering van maximaal 6,5 miljard dollar. Dat meldt The Wall Street Journal. Reddit zou aandelen willen verkopen voor een prijs tussen de 31 en 34 dollar per stuk, aldus de zakenkrant.

16 uur geleden