Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gedode Sedar Soares (13) doet 'zelf' oproep in documentaire

Gedode Sedar Soares (13) doet 'zelf' oproep in documentaire

ROTTERDAM (ANP) - De in 2003 in Rotterdam gedode 13-jarige Sedar Soares doet zondagavond met behulp van moderne technieken 'zelf' een oproep op de televisie aan de dader en getuigen om zich te melden. Een politiewoordvoerder bevestigt zondag uitspraken hierover van misdaadjournalist en documentairemaker Simon Vuyk in WNL Op Zondag.

De oproep wordt gedaan in de WNL-documentaire Spreek! Nu!, die zondagavond op NPO1 is te zien. Vuyk en programmamaker Ary Schouwenaar maakten de documentaire. Volgens WNL is de oproep van ‘Soares’ een wereldprimeur. "In Nederland en wereldwijd is deze techniek nog nooit gebruikt om een getuigenoproep te doen", bevestigt de politiewoordvoerder.

De exacte techniek achter de oproep en wat Soares precies gaat zeggen, wil de zegsvrouw nog even stilhouden tot aan de documentaire. In Spreek! Nu! wordt het Rotterdamse coldcaseteam gevolgd dat op de zaak zit. "Je kunt deze documentaire zien als een heel lange uitzending van een opsporingsprogramma. Waar we normaal een paar minuten hebben, zijn dat er nu veertig."

De zaak kwam eerder deze week weer in het nieuws, toen bekend werd dat het coldcaseteam ervan uitgaat dat de jongen per abuis en onschuldig het slachtoffer werd van een ripdeal. Hij was met vriendjes sneeuwballen aan het gooien bij een Rotterdams metrostation. Lang werd gedacht dat Sedar doodgeschoten werd, omdat hij sneeuwballen naar een automobilist zou hebben gegooid. De politie is na nieuw onderzoek tot andere inzichten gekomen. "De politie kan niet anders dan de verdrietige conclusie trekken dat Sedar op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was."

Meer uit Binnenland

Geen treinen rond Amsterdam vannacht, ook impact maandagochtend

DEN HAAG (ANP) - Er zullen vannacht geen treinen meer van en naar Amsterdam rijden, meldt spoorbeheerder ProRail op Twitter. Dit komt door een storing op de verkeersleidingspost in Amsterdam. De verwachting is dat de storing ook impact zal hebben op de start van de treindienstregeling maandagochtend.

34 minuten geleden
NS: treinreizigers van en naar Amsterdam moeten met ander vervoer

AMSTERDAM (ANP) - De NS roept treinreizigers in en rond Amsterdam zondagavond op ander vervoer te regelen. Het is volgens de spoorvervoerder uiterst onzeker of de treinen nog gaan rijden vanwege een storing die aan het einde van de middag begon en korte tijd was verholpen. Een woordvoerster zegt dat de mensen niet meer naar de stations moeten komen.

1 uur geleden
Treinverkeer Amsterdam ligt weer stil, storing nog niet voorbij

AMSTERDAM (ANP) - Het treinverkeer in Amsterdam is weer stilgelegd omdat de storing op de verkeersleidingspost is teruggekeerd. Dat schrijft ProRail op Twitter. Eerder meldde de spoorbeheerder dat het treinverkeer rond 20.00 uur weer kon opstarten. Het is onduidelijk hoe lang het duurt voordat de nieuwe storing verholpen is.

4 uur geleden
Treinen Amsterdam kunnen weer rijden, Harry Styles kwartier later

AMSTERDAM (ANP) - De eerste treinen in de regio Amsterdam kunnen weer gaan rijden, meldt een woordvoerder van ProRail. Het treinverkeer kampte sinds het einde van de middag met een storing. Volgens de zegsman is nog altijd niet duidelijk wat die heeft veroorzaakt, maar is na het resetten van de systemen treinverkeer weer mogelijk.

5 uur geleden
Vermeer met 650.000 bezoekers best bezochte tentoonstelling Rijks

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 650.000 mensen hebben de tentoonstelling Vermeer in het Rijksmuseum gezien. Daarmee is het de best bezochte tentoonstelling ooit van het Amsterdamse museum. Zondag was de laatste dag van de expositie, die opende op 10 februari.

6 uur geleden
Geen treinverkeer in regio Amsterdam door storing

AMSTERDAM (ANP) - Vanwege een storing bij ProRail rijden er geen treinen op de trajecten van en naar Amsterdam. Dat meldt de NS. De storing is volgens een woordvoerster bij een verkeersleidingspost. Het is nog niet bekend hoe lang het duurt voordat de problemen zijn verholpen.

7 uur geleden
Eigenaar appartementencomplex vraagt hulp aan collega-verhuurders

AMSTERDAM (ANP) - Vastgoedbedrijf Vesteda, de eigenaar en verhuurder van de appartementen aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost die zaterdagavond grote schade opliepen door een felle brand, heeft collega-verhuurders benaderd. De verhuurder hoopt dat zij kunnen helpen met het vinden van vervangende woonruimte voor de bewoners die voorlopig niet terug kunnen keren naar hun huis.

10 uur geleden