Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gedode loodgieter was suikeroom van verdachte 'speciekuipmoord'

Gedode loodgieter was suikeroom van verdachte 'speciekuipmoord'

BREDA (ANP) - De in juni 2019 gedode Belgische loodgieter Johan van der Heyden was de suikeroom van verdachte Wanda van R., vertelde ze maandag bij de rechtbank in Breda. Daar moet de 41-jarige Nederlandse vrouw uit het Belgische Zoersel zich verantwoorden voor de dood van de man, de zogenoemde Steenbergse speciekuipmoord in 2019.

Het slachtoffer was een klant van de voormalige prostituee. De twee kregen een relatie en daarbij betaalde hij de huur van haar woning in Zoersel. Ook betaalde hij een deel van de inrichting, de energienota, handgeld en deed hij het onderhoud aan de woning. Intussen had Van der Heyden ook zelf nog een gezin.

Toen Van R. later medeverdachte Nicky S. uit Bergen op Zoom leerde kennen, werd ze verliefd op hem. In het weekend van 1 en 2 juni 2019 ontstond het plan om Van der Heyden van z’n geld te beroven, zo legde de vrouw uit. Van R.: "Johan had weleens verteld dat hij veel zwart geld had en waar hij dat verstopte." Ze vertelde daarna hoe ze de loodgieter naar haar woning lokten en met een slaapmiddel drogeerden. S. zou daarnaast een prop in de mond van het slachtoffer hebben gestopt en ducttape erover hebben geplakt. Van R. zei ook dat ze het zelf niet wilde, maar dat ze meewerkte nadat S. haar met een pistool bedreigde.

Speciekuip

Uiteindelijk werd de man gedood. Over hoe dat ging, spreekt de rechtbank maandagmiddag. Dan komt ook Nicky S. aan het woord, die van de feitelijke moord wordt verdacht.

In januari 2020 dook de politie een met cement gevulde speciekuip op, met daarin stoffelijke resten van de man. De speciekuip lag in het Schelde-Rijnkanaal bij het Brabantse Nieuw-Vossemeer. Het lichaam bleek in Steenbergen te zijn verbrand en in stukken gezaagd met een kettingzaag.

Meer uit Binnenland

Politiebonden: niet vervolgen activisten A12 frustreert politie

DEN HAAG (ANP) - Er is bij politiemensen die zaterdag in Den Haag hebben gewerkt bij de blokkade van de A12 door activisten van Extinction Rebellion grote frustratie ontstaan. Het niet vervolgen van meer dan 1500 aanhoudingen is in het verkeerde keelgat geschoten van de politie, zo bevestigt voorzitter van de Nederlandse Politiebond, Jan Struijs, na berichtgeving van het AD.

32 minuten geleden
Explosie bij Surinaams geldwisselkantoor in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij een Surinaams geldwisselkantoor aan de West-Kruiskade in Rotterdam is zondag om 05.00 uur een explosie geweest. Eerder in de week gingen bij drie vestigingen van dit bedrijf Suri-Change in Amsterdam eveneens explosieven af.

4 uur geleden
Man ligt vijf maanden dood in flat in Den Bosch

DEN BOSCH (ANP) - De politie heeft zaterdagmorgen een dode man gevonden in zijn flatwoning in Den Bosch. Hij blijkt ruim vijf maanden geleden te zijn overleden aan een natuurlijke dood, meldt de politie op Facebook. "Niemand verdient het om zo lang onopgemerkt te blijven", aldus de politie die mensen oproept zijn of haar buren soms in de gaten te houden. "Sociale controle is belangrijk. Zeker bij oudere mensen of mensen die zich als kluizenaar gedragen."

10 uur geleden
Gewonde door brand in portiekflat in Hilversum

HILVERSUM (ANP) - In een portiekflat in Hilversum heeft zaterdagavond brand gewoed. De brandweer heeft rond 22.30 uur een man uit de woning aan de Admiraal de Ruyterlaan gehaald waarin de brand woedde. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. Het slachtoffer was volgens hem wel aanspreekbaar.

11 uur geleden
Man probeert mobieltje uit water te halen en verdrinkt

ROERMOND (ANP) - In een plas bij de Maas in Roermond is zaterdagavond een 41-jarige man verdronken. De man dook een in het water gevallen mobieltje achterna en kwam lange tijd niet meer boven water. Nadat de gealarmeerde brandweer hem uit het water had gehaald, werd hij gereanimeerd, maar dat was tevergeefs, zei een woordvoerder van de brandweer.

14 uur geleden
Carice van Houten weer thuis na aanhouding klimaatdemonstratie

DEN HAAG (ANP) - Carice van Houten is weer thuis nadat ze eerder zaterdag werd aangehouden bij de klimaatdemonstratie op de A12 in Den Haag van Extinction Rebellion. Dat meldt haar agent.

15 uur geleden
Van Zanen: demonstratierecht niet zelfde als recht overtreden wet

DEN HAAG (ANP) - Hoewel het Openbaar Ministerie de meeste aangehouden actievoerders bij een blokkade van Extinction Rebellion op de A12 niet zal vervolgen, benadrukt de burgemeester van Den Haag zaterdag wel dat het recht om te demonstreren niet hetzelfde is als het recht om de wet te overtreden.

16 uur geleden