Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gedetineerde ontsnapt tijdens gevangenentransport bij Vught

Gedetineerde ontsnapt tijdens gevangenentransport bij Vught

VUGHT (ANP) - Een gedetineerde is woensdag tijdens een gevangenentransport ontsnapt. Dat gebeurde aan het eind van de middag in de omgeving van Vught, melden politie en de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Waarvoor de ontsnapte man in de cel zat, is niet bekend. Hij is nog voortvluchtig.

De politiewoordvoerder meldt dat een gedetineerde "tijdens een transport van A naar B" de benen heeft genomen. Het gaat in ieder geval niet om een gedetineerde van de PI Vught. Volgens Omroep Brabant werd de voortvluchtige tussen twee andere gevangenissen getransporteerd.

Een woordvoerster van DJI kan niet veel meer vertellen, behalve dat ook het Fugitive Active Search Team NL (FASTNL) van de politie is ingeschakeld. Dat is een speciaal rechercheteam dat voortvluchtigen opspoort.

Regionale media melden dat agenten onder meer op het landgoed Bleijendijk zochten bij de ruïne van een oude boerderij. Volgens het Brabants Dagblad zou de gedetineerde de benen hebben genomen toen de cellenbus stopte bij de Groensteeg, vlak bij de A2, voor een plaspauze.

Meer uit Binnenland

Petitie voor terugkeer Joost Klein passeert 60.000 handtekeningen

LEEUWARDEN (ANP) - Meer dan 60.000 mensen hebben hun handtekening gezet onder de onlinepetitie om Joost Klein toch weer mee te laten doen aan het Eurovisie Songfestival. De actie werd zaterdagmiddag gestart nadat bekend was gemaakt dat de Nederlander is gediskwalificeerd. De eerste 10.000 handtekeningen waren al snel binnen. Enkele uren later staat de teller op ruim 60.000.

6 minuten geleden
Joost Klein krijgt er honderdduizenden volgers bij op Instagram

MALMÖ (ANP) - Zanger Joost Klein heeft er zaterdag honderdduizenden volgers op Instagram bijgekregen. De teller stond eerder deze week op 600.000. Zaterdag aan het einde van de middag had Klein nog net geen miljoen volgers.

7 minuten geleden
Kort onrustig aan de rand Museumplein na pro-Palestijnse mars

AMSTERDAM (ANP) - Na afloop van de pro-Palestijnse mars was het zaterdag kort onrustig aan de rand van het Museumplein. Na twee knallen van mogelijk vuurwerk ontstond onrust in een groep demonstranten. Een aantal van hen zette de achtervolging in op verschillende mannen. Twee van hen zijn daarna afgevoerd door de politie.

14 minuten geleden
Joost Klein niet bij Europaparty in Leeuwarden zaterdagavond

LEEUWARDEN (ANP) - Joost Klein is zaterdagavond niet bij de Europaparty in Leeuwarden. Dat meldt de organisatie van het feest. Het feest gaat ondanks de diskwalificatie van Joost Klein wel gewoon door.

58 minuten geleden
Pro-Palestijnse mars eindigt op het Museumplein in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De pro-Palestijnse mars ter nagedachtenis van 76 jaar Nakba, ofwel catastrofe, is rond 16.30 uur aangekomen op het Museumplein in Amsterdam. Een deel van de demonstranten vertrekt. Anderen luisteren op het plein naar muziek en zwaaien met Palestijnse vlaggen. Ook worden er leuzen geroepen.

1 uur geleden
UvA schat schade pro-Palestijnse protesten op 1,5 miljoen euro

AMSTERDAM (ANP) - De Universiteit van Amsterdam (UvA) schat dat de pro-Palestijnse demonstraties van deze week 1,5 miljoen euro aan schade hebben aangericht. Schade die is ontstaan aan eigendommen van de gemeente en bij bedrijven of particulieren is niet in deze schatting meegenomen, aldus de universiteit.

1 uur geleden
Duizenden lopen mee in pro-Palestijnse mars door Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Duizenden mensen hebben zich aangesloten bij een mars door de binnenstad van Amsterdam ter gelegenheid van de herdenking van de Nakba, ofwel de catastrofe. Op deze dag wordt herdacht dat in 1948 na het ontstaan van de staat Israël honderdduizenden Palestijnen werden verdreven of op de vlucht sloegen.

2 uur geleden