Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gebruikmaken van testinfrastructuur reissector is 'logisch'

Gebruikmaken van testinfrastructuur reissector is 'logisch'

DEN HAAG (ANP) - Het zou niet meer dan logisch zijn om reisorganisaties coronatesten te laten afnemen voor vertrek. Dat zegt koepelorganisatie ANVR in een eerste reactie op de brief van ministers Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) en Hugo de Jonge (Volksgezondheid) aan de Tweede Kamer over het al dan niet vergoeden van coronatests voor vakantiegangers.

Met de zomervakantie voor de deur wil het kabinet de kosten voor de tests voor de heenreis van vakanties vergoeden in de periode van 1 juli tot en met 31 augustus. Daarmee is 350 miljoen euro gemoeid. Kosten voor een test voor de terugreis worden niet vergoed. Verder wordt aangegeven dat nog niet helemaal duidelijk is wie verantwoordelijk wordt voor de uitvoering van de tests.

Wordt de regie in handen gegeven van de reisbranche, dan kamp je met het probleem dat niet alle reisorganisaties een eigen testinfrastructuur hebben, beredeneren de ministers. Daarmee zou deze werkwijze door Europa als staatssteun kunnen worden gezien.

Volgens ANVR kan daar geen sprake van zijn. Waar grote reisorganisaties eigen testcontacten en -contracten hebben, maakt de ANVR zich ook hard voor kleinere reisorganisaties om dit geregeld te krijgen. Dit om er zeker van te zijn dat die niet hun positie verliezen.

Ligt het aan de ANVR dan worden overigens alle testkosten vergoed, zolang er geen akkoord is over een coronapaspoort. De organisatie is nog in overleg met het kabinet om te bezien hoe een en andere geregeld kan worden. De ANVR waarschuwt dat vakanties voor gezinnen bijvoorbeeld veel duurder en mogelijk onbetaalbaar worden als zij volledig voor de testkosten moeten opdraaien.

Meer uit Financieel

GameStop onderuit op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - GameStop was maandag een opvallende daler op Wall Street na een voor beleggers teleurstellende aandeelhoudersvergadering. Dit kwam vooral doordat de verkoper van videogames geen duidelijkheid bood over de toekomstplannen van het bedrijf tijdens de bijeenkomst die slechts een half uur duurde. Aandelen GameStop sloten de handel met een koersverlies van ruim 12 procent.

2 uur geleden
Russische miljardair klaagt UBS aan om antiwitwasrapporten

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - De Russische miljardair Alisher Oesmanov heeft een Duitse dochteronderneming van bankconcern UBS aangeklaagd omdat antiwitwasrapporten volgens hem een illegaal strafrechtelijk onderzoek tegen hem hebben aangewakkerd. Zijn advocaten stellen dat de rapporten van de bank, ingediend van 2018 tot 2022, ten onrechte wijzen op mogelijke verdachte financiële transacties.

4 uur geleden
Softwarebedrijf Adobe voor rechter om te moeilijk opzeggen

SAN JOSE (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse toezichthouder FTC daagt softwarebedrijf Adobe voor de rechter om de onduidelijke en hoge annuleringskosten voor diensten van de onderneming, zoals Photoshop. Gebruikers die in het eerste jaar willen opzeggen zijn hier volgens de waakhond soms honderden euro's aan kwijt, terwijl dit bij vergelijkbare bedrijven niets kost.

5 uur geleden
ING voert hogere AEX-index aan na strategie-update

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers hebben ING maandag beloond voor de strategie-update van de bank, voorafgaand aan zijn investeerdersdag in Londen. Het aandeel won 2,9 procent, het meeste van alle fondsen in de AEX-index. De hoofdgraadmeter op het Damrak kreeg er 0,5 procent bij tot 923,12 punten, waarmee het verlies van 0,6 procent van vrijdag bijna helemaal werd goedgemaakt.

6 uur geleden
Winkelketens volgen AH nog niet met extra veiligheidsmaatregelen

DEN HAAG (ANP) - Grote winkelketens komen nog niet met aanvullende veiligheidsmaatregelen in navolging van Albert Heijn. Die supermarktketen kondigde maandag aan dat medewerkers geen naamplaatje meer hoeven te dragen, extra training krijgen over hoe ze klanten kunnen aanspreken op ongewenst gedrag en dat de regels in de supermarkten zijn uitgebreid.

7 uur geleden
Wall Street begint terughoudend aan kortere handelsweek

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met kleine koersuitslagen begonnen. Beleggers deden het rustig aan in afwachting van de Amerikaanse winkelverkopen, die dinsdag op het programma staan. Die cijfers geven mogelijk meer inzicht in de kooplust van de Amerikaanse consument. Afgelopen vrijdag bleek nog dat het consumentenvertrouwen in de grootste economie ter wereld onverwacht is gedaald, door zorgen bij huishoudens over de inflatie en koopkracht.

8 uur geleden
Tekorten dwingen Air France-KLM tot duurdere vliegtuigreparaties

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Air France-KLM verliest veel geld door problemen in de toeleveringsketens voor vliegtuigonderdelen. Dat zegt topman Ben Smith op een evenement van de luchtvaartmaatschappij in Parijs. "We moeten vliegtuigen aan de grond houden of we moeten meer geld besteden aan reparaties, dat is erg frustrerend."

9 uur geleden