Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gebruik flitsbezorgers stijgt snel, ziet onderzoeksbureau Kantar

Gebruik flitsbezorgers stijgt snel, ziet onderzoeksbureau Kantar

AMSTERDAM (ANP) - Het aantal Nederlanders dat boodschappen bestelt bij flitsbezorgers, stijgt snel. Diensten zoals Gorillas en Flink, die beloven binnen enkele minuten bestelde spullen te leveren, kregen in ongeveer een halfjaar tijd drie keer meer actieve klanten. Die stijging hoeft volgens marktonderzoeker Kantar niet in dit tempo door te zetten, omdat mogelijk ook veel mensen de diensten nu nog uitproberen en nog geen langdurige klant zijn.

Als reden voor de toegenomen populariteit ziet Kantar onder meer de komst van de nieuwe bezorgbedrijven Flink, Getir en Zapp naar Nederland. Gorillas is nog wel de meest bekende volgens het onderzoeksbureau. Verder groeit het gebied waar de flitsbezorgers de boodschappen leveren. Nu kan 13 procent van Nederland bij minstens een van de diensten bestellen.

Ongeveer 700.000 Nederlanders maken nu weleens gebruik van flitsbezorging, aldus Kantar op basis van onderzoek onder ruim 44.000 consumenten in november. In het eerste halfjaar van vorig jaar bestelden nog zo’n 200.000 mensen weleens iets via een van de diensten.

Kansen

Vooral mensen die hun boodschappen al online bestelden, vinden nu ook hun weg naar flitsbezorgers. Daarmee kan volgens Kantar de komst van de diensten voor supermarkten online een bedreiging worden, maar liggen er ook kansen.

Jumbo maakte vorige week bekend in Nederland en Vlaanderen te gaan samenwerken met Gorillas. De supermarktketen gaat een groot deel van haar assortiment aan de start-up leveren waaronder huismerkproducten en producten van La Place.

Meer uit Financieel

Rabobank: storing bij online overboeken verholpen

UTRECHT (ANP) - Rabobank zegt een storing bij het online overboeken van geld te hebben verholpen. Eerder op vrijdag waarschuwde de bank klanten voor problemen bij het afronden van overboekingen. Het ging om de tweede storing in een week tijd.

2 uur geleden
Beurzen New York positief het weekend in na sterk banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn met winsten het weekend ingegaan. Beleggers zagen in het nieuwe banenrapport van de Amerikaanse overheid nieuw bewijs dat de Verenigde Staten een recessie ontlopen, ondanks de reeks renteverhogingen waarmee de Federal Reserve de hoge inflatie bestrijdt.

3 uur geleden
Krant: leidinggevenden OpenAI bezorgd over gedrag topman

WASHINGTON (ANP) - Een groep leidinggevenden bij OpenAI uitte voor het plotse ontslag van topman Sam Altman zorgen over zijn gedrag. Ze spraken van psychologisch misbruik dat voor chaos en vertragingen zorgde binnen de start-up in kunstmatige intelligentie, schrijft The Washington Post op basis van ingewijden. Altman zou volgens de managers mensen tegen elkaar hebben uitgespeeld op een manier die voor een verziekte werksfeer zorgde, schrijft de krant.

3 uur geleden
Akkoord binnen EU over weren Russisch gas uit pijpleidingen

BRUSSEL (ANP) - EU-landen en het Europees Parlement zijn het eens geworden over nieuwe regels die het voor lidstaten mogelijk maken om Russisch gas te weren uit hun nationale pijpleidingen. Op die manier wil de Europese Unie zich kunnen verdedigen tegen de inzet van gas als economisch wapen door de Russen.

4 uur geleden
OPEC-chef aan leden: wijs afspraken tegen fossiele brandstof af

DUBAI (ANP/BLOOMBERG) - De landen die lid zijn van oliekartel OPEC zouden niet moeten instemmen met plannen die gericht zijn tegen fossiele brandstoffen. Die oproep heeft secretaris-generaal Haitham Al Ghais van het kartel gedaan in een brief aan dertien lidstaten. Die zijn bijeen op de klimaattop in Dubai.

6 uur geleden
Bouwbedrijven slepen Schiphol voor de rechter om bouw A-pier

NIEUWEGEIN (ANP) - Bouwbedrijven Ballast Nedam en TAV klagen Schiphol aan om een langslepend conflict rond de onafgemaakte bouwklus voor een nieuwe pier. De twee bouwers zouden de A-pier bouwen, maar werden na vertragingen en kostenoverschrijdingen van het project afgehaald. Dat vinden die bedrijven onterecht. In de dagvaarding eisen Ballast Nedam en TAV onder andere nog geld voor onderaannemers en leveranciers.

6 uur geleden
Bloomberg: toezichthouder VS bekijkt Microsoft-belang in OpenAI

WASHINGTON (ANP) - Ook een Amerikaanse toezichthouder kijkt kritisch naar investeringen van Microsoft in OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT. Het gaat om een verkennend onderzoek van marktwaakhond FTC dat nog geen formele status heeft, meldt persbureau Bloomberg op basis van een ingewijde.

7 uur geleden