Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gebouw met kantoren internationale pers bestookt in Gazastrook

Gebouw met kantoren internationale pers bestookt in Gazastrook

GAZA-STAD (ANP/AFP/RTR) - Een raketaanval heeft in de Gazastrook een gebouw getroffen met kantoren van internationale media, waaronder persbureau Associated Press en nieuwszender al-Jazeera. Een getuige zegt dat het pand is ingestort.

Een Israëlische legerwoordvoerder zei dat het gebouw is bestookt omdat daar materieel van de militante Palestijnse beweging Hamas lag. Hij voegde eraan toe dat de eigenaar van het gebouw van 13 verdiepingen voorafgaand aan de aanval was gewaarschuwd voor de raketaanval. Daardoor konden mensen uit de toren worden geëvacueerd. In het pand bevonden zich naast internationale media ook kantoren van andere organisaties en appartementen. Over mogelijke slachtoffers is nog niets bekend.

Een woordvoerder van het Witte Huis twitterde dat Washington Israël heeft aangesproken over de aanval op de toren. "We hebben direct aan de Israëli's gecommuniceerd dat het waarborgen van de veiligheid van journalisten en onafhankelijke media een primaire verantwoordelijkheid is."

2000 raketten

Wael al-Dahdouh, bureauchef van al-Jazeera in Gaza, noemde het "vreselijk" dat de kantoren van internationale media door de raketaanval zijn getroffen. Voorman Gary Pruitt van AP zei "geschokt en ontzet" te zijn door actie van de Israëliërs. "Ze wisten dat er journalisten waren."

Israël en militante Palestijnen bestoken elkaar al dagen. De Israëlische strijdkrachten zeggen dat sinds maandag meer dan 2000 raketten zijn afgevuurd vanuit de Palestijnse enclave aan de kust. Israël reageerde door op grote schaal luchtaanvallen uit te voeren op doelen in het gebied.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Indiase regio's versoepelen maatregelen tegen coronavirus

NEW DELHI (ANP/RTR) - Meerdere Indiase regio's hebben maandag diverse coronamaatregelen versoepeld nu het aantal besmettingen is afgenomen tot het laagste niveau in ruim twee maanden. Onder meer in de hoofdstad New Delhi mogen alle winkels en winkelcentra weer open.

22 minuten geleden
Duitse gezondheidsminister Spahn wil ook van mondkapjes af

BERLIJN (ANP) - De Duitse minister van Gezondheid Jens Spahn heeft zich uitsproken voor het stapsgewijs afschaffen van de mondkapjesplicht. Hij zei in gesprek met de persgroep Funke dat nu het aantal gevallen van het virus sterk afneemt, Duitsland stap voor stap het dragen van mondkapjes kan laten vallen. Hij denkt allereerst aan het opheffen van verplichtingen die in de open lucht te dragen.

49 minuten geleden
Kalveren van zeer bedreigde Javaanse neushoorn gespot

JAKARTA (ANP/AFP/DPA) - Wildcamera's in Indonesië hebben twee kalveren van de zeer bedreigde Javaanse neushoorn op beeld vastgelegd. De dieren leven in een nationaal park op Java, dat de laatste wilde populatie ter wereld huisvest.

51 minuten geleden
NAVO-chef: geen Koude Oorlog met China

BRUSSEL (ANP/AFP) - De NAVO begint niet aan een Koude Oorlog met China. De opkomende grootmacht is "niet onze tegenstander, niet onze vijand", zegt NAVO-chef Jens Stoltenberg bij aanvang van de top met de regeringsleiders van de dertig lidstaten.

54 minuten geleden
Sint-Petersburg verbiedt massale bijeenkomsten voetbalfans

SINT-PETERSBURG (ANP) - De plaatselijke autoriteiten in Sint-Petersburg verbieden massale samenkomsten van voetbalfans wegens het toenemend aantal coronabesmettingen. Niet meer dan 3000 mensen mogen op een plek bijeenkomen, maakte het bestuur van de Russische stad maandag bekend na het eerste weekend van het EK voetbal.

1 uur geleden
NAVO richt zich na herbevestigen vriendschap op nieuwe vijanden

BRUSSEL (ANP) - De leiders van de dertig NAVO-landen komen na anderhalf jaar weer eens bijeen en begroeten voor het eerst de Amerikaanse president Joe Biden. Nu die hun solidariteit na de wankele jaren onder voorganger Donald Trump weer heilig heeft verklaard, kunnen ze zich weer op de dreigingen van buiten richten. Van Rusland en, meer en meer, van China.

3 uur geleden
Nieuw-Zeeland excuseert zich voor 'vernedering' migranten

AUCKLAND (ANP/AFP) - De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern heeft maandag aangekondigd dat ze formeel haar excuses zal aanbieden aan immigranten afkomstig van eilanden in de Stille Oceaan. Tijdens de jaren 70 waren zij vaak het doelwit van "vernederende politie-invallen."

4 uur geleden