Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geblesseerde Polman in voorlopige handbalselectie voor WK

Geblesseerde Polman in voorlopige handbalselectie voor WK

ARNHEM (ANP) - Interim-bondscoach Monique Tijsterman heeft 34 speelsters opgenomen in de voorlopige selectie voor het wereldkampioenschap handbal, dat van 1 tot en met 19 december in Spanje wordt gespeeld. Onder hen bevindt zich Estavana Polman, hoewel ze al langere tijd geblesseerd is. Uit deze groep wordt in een later stadium de definitieve selectie samengesteld.

De voor het Deense Esbjerg uitkomende Polman, een van de topspeelster van Oranje, weet nog niet of ze straks fit genoeg is om mee te doen. Ze wacht op uitslagen van onderzoeken over de voortgang van haar revalidatie. De kans dat ze kan spelen in Spanje lijkt klein. Polman ontbrak afgelopen zomer ook op de Olympische Spelen in Tokio.

Lois Abbingh, die deze zomer geblesseerd raakte in de verloren kwartfinale van de Spelen tegen Frankrijk, behoort eveneens tot de voorlopige selectie. Zij maakte eind september al weer haar rentree bij haar Deense club Odense.

Toernooi in Noorwegen

Oranje speelt in voorbereiding op het WK van 25 tot en met 28 november een toernooi in het Noorse Bergen, waar Noorwegen, Rusland en Zuid-Korea de tegenstanders zijn. Voor dat evenement brengt Tijsterman de groep terug tot 21 speelsters. Na die trip maakt de coach de definitieve groep van achttien handbalsters bekend die meegaan naar Spanje.

Nederland, wereldkampioen van 2019 in Japan, is in Spanje de titelverdediger. Het speelt in de groepsfase tegen Zweden, Puerto Rico en Oezbekistan.

Meer uit Sport

FIA ziet af van onderzoek naar Mercedes-teambaas Wolff

LONDEN (ANP/DPA) - Autosportfederatie FIA zet het onderzoek naar teambaas Toto Wolff van Mercedes en diens vrouw Susie, de baas van de F1 Academy, niet door. Wolff zou vertrouwelijke informatie uit vergaderingen van de teambazen hebben doorgespeeld naar Susie, die aanschuift bij de vergaderingen van de commerciële rechtenhouder van de Formule 1 (FOM).

1 uur geleden
Zwemsters missen podium op 4x50 meter wisselslagestafette

OTOPENI (ANP) - De Nederlandse zwemsters hebben bij de EK kortebaan in Roemenië naast de medailles gegrepen op de 4x50 meter wisselslag. Kira Toussaint, Tes Schouten, Tessa Giele en Valerie Van Roon tikten in 1.45,78 als vierde aan. Het goud ging naar Zweden in 1.43,26, voor Italië en Groot-Brittannië.

1 uur geleden
Zwemmer Kamminga pakt EK-goud op 100 m schoolslag, brons Corbeau

OTOPENI (ANP) - Arno Kamminga heeft bij de Europese kampioenschappen kortebaan de titel veroverd op de 100 meter schoolslag. De 28-jarige zwemmer was in het Roemeense Otopeni met 56,52 net iets sneller dan titelverdediger Nicolo Martinenghi uit Italië. Caspar Corbeau greep het brons in 56,66.

2 uur geleden
Schouten op EK met Nederlands record naar finale 200 meter school

OTOPENI (ANP) - Tes Schouten heeft zich bij de Europese kampioenschappen kortebaan in Roemenië overtuigend geplaatst voor de finale op de 200 meter schoolslag. De 22-jarige zwemster was met een Nederlands record van 2.16,98 de snelste. Ze dook ruim onder haar eigen toptijd van 2.18,19, die ze vorig jaar tijdens de WK kortebaan zwom.

2 uur geleden
Toussaint grijpt op EK kortebaan naast medaille op 200 meter rug

OTOPENI (ANP) - Kira Toussaint heeft bij de Europese kampioenschappen kortebaan naast de medailles gegrepen op de 200 meter rugslag. De 29-jarige zwemster tikte in het Roemeense Otopeni als zesde aan in 2.04,47. Het goud ging naar de Britse Medi Harris in 2.02,45.

4 uur geleden
Regering Oekraïne bezorgd om oproep Russen op Spelen toe te laten

KYIV (ANP) - De Oekraïense regering zegt "erg bezorgd" te zijn over de oproep die een aantal internationale sportbonden en nationale olympische comité's aan het IOC hebben gedaan om atleten uit Rusland en Belarus onder voorwaarden toe te laten op de Olympische Spelen van Parijs komende zomer.

7 uur geleden
Tennisster Raducanu maakt in januari comeback in Auckland

AUCKLAND (ANP) - Tennisster Emma Raducanu maakt in de eerste week van januari haar comeback in wedstrijdverband. De Britse tennisster doet dan mee aan de ASB Classic, een WTA-toernooi in het Nieuw-Zeelandse Auckland. Dat maakte de organisatie van het toernooi bekend.

10 uur geleden