Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gebiedsverbod voor Vlaardingse loodgieter na explosie met gewonden

Gebiedsverbod voor Vlaardingse loodgieter na explosie met gewonden

VLAARDINGEN (ANP) - De loodgieter uit Vlaardingen die de afgelopen maanden herhaaldelijk doelwit is geweest van aanslagen met explosieven heeft een gebiedsverbod gekregen voor een deel van de Zuid-Hollandse gemeente. Burgemeester Bert Wijbenga heeft dit besloten na de jongste explosie, in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een garagebox van de loodgieter aan de Willem Beukelszoonstraat. Door die ontploffing brandde een aangrenzende woning uit en raakten drie mensen gewond.

Het gebiedsgebod geldt voor een deel van de Oostwijk en voor de woonwijk Park Hooglede, waar de loodgieter aan de Gretha Hofstralaan een huis heeft. Die woning werd vorige week opnieuw door Wijbenga gesloten, nadat er een explosie was geweest. De burgemeester sloot de woning al twee keer eerder. Ook sloot hij bedrijfspanden van de loodgieter in de Oostwijk. Uit veiligheid voor de inwoners van de wijken is nu tot een gebiedsverbod besloten.

Wijbenga bezocht zaterdag de plek van de explosie en de brand en sprak met buurtbewoners. Hij vindt het "verschrikkelijk" dat er nu gewonden zijn gevallen. "Een gezin is zijn huis kwijt en al zijn bezittingen. We doen er alles aan om achter de opdrachtgever van deze aanslagen te komen", zegt de burgemeester. Om die te achterhalen, wordt overwogen tipgeld uit te loven. De politie surveilleert strenger in het gebied en heeft cameratoezicht ingesteld.

Na de explosie vorige week bij de woning aan de Gretha Hofstralaan zijn twee personen aangehouden die ervan worden verdacht, betrokken te zijn geweest bij de uitvoering van de aanslag: een 16-jarige jongen uit Hellevoetsluis en een 23-jarige man uit Rotterdam. In februari werd een 19-jarige man uit Strijen aangehouden in de buurt van de Gretha Hofstralaan. Hij had een explosief bij zich. Een 27-jarige Rotterdammer stond vorige week terecht voor betrokkenheid bij een explosie in december bij dezelfde woning. Het Openbaar Ministerie heeft een celstraf van dertig maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk, geëist.

Meer uit Binnenland

Explosie bij woning in Lelystad, verdachte aangehouden

LELYSTAD (ANP) - Bij een woning aan de Binnendijk in Lelystad-Haven is woensdag een explosie geweest in een brievenbus. De politie heeft een verdachte aangehouden.

7 minuten geleden
Honderden herdenken Wieteke van Dort, veel melati speldjes

DEN HAAG (ANP) - Vele honderden mensen hebben woensdagmiddag in de Kloosterkerk in Den Haag afscheid genomen van Wieteke van Dort. Volgens een woordvoerder van de familie kwamen "zeker zes-, zevenhonderd mensen samen" om te praten, te luisteren naar muziek en te bidden. Veel aanwezigen droegen een melati speldje, een symbool van de Indische gemeenschap in Nederland.

58 minuten geleden
Zaterdag eerste huwelijk tussen mensen zelfde geslacht op Curaçao

WILLEMSTAD (ANP) - Twee vrouwen trouwen zaterdag op Curaçao en daarmee zijn ze het eerste stel van hetzelfde geslacht dat met elkaar trouwt in het land. Zo'n twee weken geleden oordeelde de Hoge Raad dat mensen van hetzelfde geslacht per direct mogen trouwen op Aruba en Curaçao.

2 uur geleden
Serval mag toch naar Stichting AAP en wordt dus niet afgemaakt

DEN HAAG (ANP) - De teruggevonden serval die vorige week ontsnapte in Lexmond mag toch naar Stichting AAP. De organisatie die exotische dieren in nood opvangt, had eerst geen plek. Daarop besloot de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) volgens de Dierenambulance dat het dier moest worden afgemaakt, maar daartegen voerde de Dierenambulance woensdag actie in Den Haag.

2 uur geleden
Verkeer rond Amsterdam staat voor derde dag op rij vast

AMSTERDAM (ANP) - Het is de derde dag op rij dat het verkeer vaststaat op de wegen rond Amsterdam. Door werkzaamheden op de A10 en een ongeluk bij knooppunt De Nieuwe Meer stond er rond 17.00 uur zo'n 35 kilometer file. Ook op de A9 is het druk. Weggebruikers moeten rekening houden met een uur vertraging.

3 uur geleden
Dierenambulance voert actie om afmaken serval te voorkomen

DEN HAAG (ANP) - De Dierenambulance voert woensdagmiddag actie voor het gebouw van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in Den Haag omdat zij niet willen dat de in Lexmond teruggevonden serval wordt afgemaakt. Het baasje van de serval wil het dier niet terug en daarop besloot de RVO het dier te laten inslapen, aldus de actievoerders.

4 uur geleden
Werkstraf geëist tegen Pegida-voorman voor groepsbelediging

DEN HAAG (ANP) - Tegen Edwin Wagensveld, de voorman van de radicaal-rechtse groepering Pegida, is woensdag in hoger beroep een taakstraf van veertig uur geëist voor onder meer groepsbelediging. Wagensveld had de Koran een fascistisch boek genoemd. Volgens de advocaat-generaal leverden de uitlatingen van Wagensveld "geen bijdrage aan het maatschappelijk debat" en hij noemde ze "onnodig grievend".

5 uur geleden