Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gebaar Zilveren Kruis naar huisartsen over praktijkondersteuner

Gebaar Zilveren Kruis naar huisartsen over praktijkondersteuner

LEIDEN (ANP) - Zorgverzekeraar Zilveren Kruis doet huisartsenpraktijken een handreiking wat betreft de vergoedingen van de huisartsenpraktijkondersteuners. Onder een groep huisartsen was onrust ontstaan, vanwege een nieuwe methode van bekostiging van praktijkondersteuners. Zilveren Kruis biedt huisartsen daarom vanaf 1 april zowel de oude als de nieuwe methode aan.

"De overgangstermijn naar het nieuwe beleid was voor een aantal huisartsen te krap", laat het Zilveren Kruis weten. "Dat hadden we zorgvuldiger moeten doen. We hebben daarom besloten huisartsen een keuze te bieden."

Huisartsen vreesden onder de nieuwe methode financieel flinke klappen te krijgen. De vergoeding voor de praktijkondersteuners rustte tot nog toe op twee pijlers: een vast bedrag per chronische patiënt plus een bedrag extra voor alle ingeschreven patiënten van de praktijk. Maar dat laatste is volgens de huisartsen omlaaggegaan en dat moesten de praktijkondersteuners compenseren met losse vergoedingen per verrichting, zoals bijvoorbeeld het uitspuiten van oren.

Meer uit Gezond

FC Groningen past organisatiemodel aan en promoveert Langeler

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen gaat verder zonder technisch directeur. De club uit de Eredivisie heeft het organisatiemodel aangepast en daarin is geen ruimte meer voor een technisch directeur. Die functie was vacant sinds het ontslag begin februari van Mark-Jan Fledderus.

20 uur geleden
Minder mensen belanden met corona in ziekenhuis

ZEIST (ANP) - Ziekenhuizen beginnen het langzaam maar zeker iets minder druk te krijgen met de zorg voor coronapatiënten. Het totale aantal daalt en ook de instroom zakt, komt vrijdag naar voren uit de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). De coronagolf in de ziekenhuizen bereikte vorige week het hoogste niveau sinds oktober.

3 dagen geleden
Artsen en apothekers vragen Kamer om actie tegen medicijntekort

UTRECHT (ANP) - Artsen en apothekers vragen de Tweede Kamer om werk te maken van het oplossen van het volgens hen groeiende tekort aan geneesmiddelen in Nederland. Volgende week debatteert de Kamer over het geneesmiddelenbeleid.

3 dagen geleden
Tekort aan diabetesmedicijn dat online rondgaat als afslankmiddel

UTRECHT (ANP) - Wereldwijd is er een tekort aan het diabetesmedicijn Ozempic en dat zal nog de rest van het jaar aanhouden, zo schrijft het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Het tekort is ontstaan omdat de vraag naar het medicijn snel gestegen is. Het medicijn wordt ook wel gebruikt als afslankmiddel en gaat als zodanig ook rond op sociale media.

3 dagen geleden
Coördinator testen: GGD zal nooit echt voorbereid zijn op pandemie

NIJMEGEN (ANP) - De GGD'en zullen zich nooit helemaal kunnen voorbereiden op een volgende pandemie, maar ze zijn er wel meer klaar voor dan drie jaar geleden, zo zegt Moniek Pieters. Zij was afgelopen jaren landelijk 'portefeuillehouder' van het testen bij de GGD, een soort coördinator. Vrijdag is de allerlaatste dag dat de GGD-teststraten open zijn voor mensen met coronaklachten.

3 dagen geleden
Huisdokters ongerust over campagne borstkanker

UTRECHT (ANP) - Het Nederlands huisartsengenootschap (NHG) wil dat de Borstkanker Vereniging Nederland (BVN) staakt met een campagne die vrouwen moet helpen borstkanker bij zichzelf vroeg op te sporen. In de campagne wordt vrouwen aangeraden om iedere derde dag van de maand de borsten te onderzoeken. Dat is volgens het NHG geen goed idee. De BVN denkt echter dat het NHG zich onvoldoende in de campagne heeft verdiept.

4 dagen geleden
Staking ziekenhuizen lijkt rustig te verlopen

DEN BOSCH (ANP) - De staking van ziekenhuispersoneel is "netjes georganiseerd", zegt een woordvoerster van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Ongeveer de helft van de afdelingen en poliklinieken in het ziekenhuis doet mee aan de actie. Patiënten van wie de afspraak moest worden afgezegd zijn daar van tevoren over gebeld. Volgens de woordvoerster zijn er nog geen patiënten onnodig naar het ziekenhuis gekomen.

4 dagen geleden