Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

GBB ontstemd over uitspraken NAM-topman Atema

GBB ontstemd over uitspraken NAM-topman Atema

LOPPERSUM (ANP) - De Groninger Bodem Beweging (GBB) noemt de uitspraken van NAM-topman Johan Atema zeer voorbarig. Hij zei in een interview met NRC dat de versterkingsoperatie in Groningen niet meer nodig is, omdat de kans op zwaardere aardbevingen tot "nog maar een paar procent" is geslonken doordat de gaskraan wordt dichtgedraaid. Daardoor hoeven volgens Atema nog maar 50 woningen te worden versterkt en geen 26.000.

Een woordvoerster van de GBB, die de belangen van gedupeerden door de gaswinning behartigt, noemt de uitspraken onjuist. "De versterkingsoperatie is nog nauwelijks op gang gekomen. Het is beslist onwaar dat er geen zware bevingen meer kunnen voorkomen. Die gaan ook nu nog door." Eind vorige maand werd er nog een schok van 2.3 gemeten bij het dorp Huizinge.

"Het lijkt erop dat de NAM er alles aan doet om onder betalen uit te komen. Er is al zo lang over de versterking gesteggeld, mensen wachten al jaren op renovatie. Als de NAM nu zegt: renoveren is niet meer nodig, kun je je voorstellen hoe rauw dit de mensen op het dak valt. Ik zie veel verbazing en boosheid. Atema gaat er ook aan voorbij dat er nog backup-locaties openblijven. Als we een strenge winter krijgen, wordt er gewoon weer gas gewonnen."

Meer uit Binnenland

Zorg Donny M. niet passend voordat hij Gino (9) vermoordde

DEN HAAG (ANP) - De zorg en ondersteuning voor Donny M. is "niet altijd passend geweest" voordat hij de 9-jarige Limburgse Gino ontvoerde en vermoordde. Dit komt naar voren uit onderzoek van het Toezicht Sociaal Domein, een samenwerking van meerdere inspecties. "Hoewel partijen meestal volgens richtlijnen en afspraken hebben gewerkt, is er toch verbetering nodig."

24 minuten geleden
Opnieuw explosie in Rotterdamse Eric Kropstraat, geen gewonden

ROTTERDAM (ANP) - In de Eric Kropstraat in Rotterdam-Feijenoord is opnieuw een explosie geweest. Rond 03.15 uur ging een explosief af bij een ander portiek dan in de nacht van maandag op dinsdag, toen het ook al raak was. De politie meldt dat niemand gewond is geraakt.

49 minuten geleden
Vanaf vrijdag extra treinen naar Zandvoort vanwege zomerweer

ZANDVOORT (ANP) - Door het voorspelde zomerweer zet de NS vanaf vrijdag extra treinen in tussen Haarlem en Zandvoort. Volgens een woordvoerster rijden er vrijdag, zaterdag en zondag tussen 09.30 uur en 22.00 uur twee treinen per uur meer om alle badgasten te kunnen vervoeren.

52 minuten geleden
NS: ritten nieuwe intercity 'voorspoedig', wel probleem binnendeur

UTRECHT (ANP) - De 'generale repetitie' met de nieuwe intercitytrein verloopt voorspoedig, meldt de NS na zes weken aan ritten tussen Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Er zijn wat problemen met bijvoorbeeld de binnendeuren van de Intercity Nieuwe Generatie (ICNG) opgedoken, maar die kunnen "voordat de treinen grootschalig worden ingezet" nog aangepast worden, zegt een programmamanager bij de NS.

1 uur geleden
Lichaamsdelen vermiste Nederlandse gevonden in Brazilië

RIO DE JANEIRO (ANP) - In de baai van Guanabara bij de Braziliaanse stad Rio de Janeiro zijn lichaamsdelen gevonden van de Nederlandse Britt Blom (36). Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt berichtgeving daarover van Braziliaanse media. Blom verdween in december vorig jaar op weg naar een feest, waar ze nooit aankwam. Wanneer de resten zijn gevonden is niet duidelijk.

2 uur geleden
Jongens (16, 19) verdacht van plannen terroristische aanslag

EINDHOVEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie onderzoekt de mogelijke betrokkenheid van twee jongens (16 en 19 jaar uit Eindhoven en Deventer) bij het voorbereiden van een terroristisch misdrijf in België. Hun aanhouding houdt verband met een zaak in België waar op 4 mei zeven verdachten werden opgepakt die mogelijk een terreuraanslag aan het plannen waren. Een woordvoerder van het Landelijk Parket van het OM bevestigt een verhaal met die strekking in het AD en zijn regiokranten.

2 uur geleden
Opnieuw explosie in Rotterdamse Eric Kropstraat, geen gewonden

ROTTERDAM (ANP) - In de Eric Kropstraat in Rotterdam-Feijenoord is opnieuw een explosie geweest. Rond 03.15 uur ging een explosief af bij een ander portiek dan in de nacht van maandag op dinsdag, toen het ook al raak was. De politie meldt dat niemand gewond is geraakt.

7 uur geleden