Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gastland Ivoorkust start Afrika Cup met zege op Guinee-Bissau

Gastland Ivoorkust start Afrika Cup met zege op Guinee-Bissau

EBIMPÉ (ANP) - Ivoorkust heeft de eerste groepswedstrijd op de Afrika Cup gewonnen. Het gastland was in Ebimpé met 2-0 te sterk voor Guinee-Bissau.

Seko Fofana opende al in de 4e minuut de score. Het tweede doelpunt kwam na een uur spelen op naam van Jean-Philippe Krasso. Ivoorkust speelde zonder Sébastien Haller. De spits van Borussia Dortmund is nog onvoldoende hersteld van een enkelblessure.

Ivoorkust, dat in 2015 de Afrika Cup won, neemt het in de poulefase verder op tegen Nigeria en Equatoriaal-Guinea.

Meer uit Voetbal

Duitse coach en spelers in jubelstemming na droomstart op EK

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Julian Nagelsmann was een tevreden bondscoach na een klinkende overwinning van Duitsland op Schotland (5-1) in de openingswedstrijd van het EK. "Ik moet mijn ploeg een heel groot compliment maken", zei hij. "Ik denk dat iedereen wel weet hoeveel druk er op deze openingswedstrijd stond. Maar we hebben met heel veel intensiteit gespeeld. Die twee snelle doelpunten in de openingsfase hebben ons ook wel geholpen."

57 minuten geleden
Schotse aanvoerder Robertson wil ruime nederlaag snel vergeten

MÜNCHEN (ANP) - Andy Robertson wil de ruime nederlaag van Schotland tegen Duitsland (5-1) in de openingswedstrijd van het EK voetbal snel vergeten. "We hebben de openingswedstrijd tegen het gastland gespeeld. Veel moeilijker wordt het voor ons niet meer", keek de aanvoerder van de Schotten vooruit naar de komende groepsduels met Hongarije en Zwitserland.

1 uur geleden
Duitsland opent EK met klinkende zege op Schotland

MÜNCHEN (ANP) - Duitsland is het EK in eigen land voortvarend begonnen. De drievoudig Europees kampioen was veel te sterk voor Schotland tijdens de openingswedstrijd in München (5-1).

1 uur geleden
Duitsland opent EK in eigen land met ruime zege op Schotland

MÜNCHEN (ANP) - Duitsland heeft het EK in eigen land met een ruime zege geopend. De drievoudig Europees kampioen was veel te sterk voor Schotland in de openingswedstrijd van de Europese eindronde in München (5-1).

1 uur geleden
Duitse aanvaller Wirtz jongste maker van openingstreffer op EK

MÜNCHEN (ANP) - Florian Wirtz is een record rijker. De aanvaller schoot Duitsland op voorsprong in de openingswedstrijd van het EK tegen Schotland (1-0). Hij is met 21 jaar en 42 dagen de jongste maker van het eerste doelpunt op een Europese eindronde ooit.

3 uur geleden
Weduwe Beckenbauer zorgt voor emotionele openingsceremonie

MÜNCHEN (ANP) - Met een emotioneel moment in de Allianz Arena van München is het EK voetbal in Duitsland begonnen. Kort voor de aftrap van het openingsduel tussen Duitsland en Schotland bracht de weduwe van voetballegende Franz Beckenbauer de zilveren Henri Delaunay Cup naar het veld.

3 uur geleden
Duitsland start EK met Havertz in de spits

MÜNCHEN (ANP) - Het Duitse elftal begint het EK in eigen land met Kai Havertz in de spits. Voor het openingsduel met Schotland heeft bondscoach Julian Nagelsmann gekozen voor dezelfde basiself als in de laatste oefenwedstrijd afgelopen week tegen Griekenland (2-1-overwinning).

4 uur geleden