Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gasperini ziet kansen tegen wisselvallig Manchester United

Gasperini ziet kansen tegen wisselvallig Manchester United

BERGAMO (ANP) - Atalanta-trainer Gian Piero Gasperini ziet dinsdag in de Champions League-wedstrijd tegen Manchester United kansen. De coach baseert dat vooral op de wisselvalligheid van de Engelse topclub. "Manchester lijkt een team in opbouw te zijn dat nog een en ander kan verbeteren. Ze gaan misschien van een nederlaag naar een indrukwekkende overwinning, maar ze hebben een aanzienlijk potentieel", aldus Gasperini.

Atalanta ontmoette de voorbije seizoenen Manchester City en Liverpool in de Champions League. Die clubs waren duidelijk te sterk. Gasperini: "We stonden tegenover City en Liverpool toen ze in een goede periode zaten. Dat waren gevestigde teams die al een tijdje goed georganiseerd waren en al langere tijd hun speelstijl hanteerden."

Atalanta was twee weken terug al dicht bij een resultaat tegen Manchester United. De Italianen, met onder anderen Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon, leidden bij rust met 2-0, maar verloren met 3-2. "Morgen wordt een heel andere wedstrijd dan onze eerste ontmoeting", zei Gasperini.

Meer uit Voetbal

Voetbalsters Oranje spelen op Wembley belangrijk duel met Engelsen

LONDEN (ANP) - De voetbalsters van Oranje gaan in het iconische Wembley-stadion in Londen proberen een grote volgende stap te zetten naar de Olympische Spelen van volgend jaar. Bij winst op het door Sarina Wiegman gecoachte Engeland houdt het Nederlands elftal in ieder geval de Engelsen achter zich in de Nations League-poule. België is een andere concurrent.

1 uur geleden
Coach Van 't Schip zag Ajax-spelers die voor elkaar vochten

MARSEILLE (ANP) - Ajax-trainer John van 't Schip vindt dat zijn spelers ondanks de nederlaag bij Olympique Marseille (4-3) er als team hebben gestaan en voor elkaar hebben gevochten. "Het is jammer dat we niet gelijk hebben gespeeld. Het had voor de rest niet veel uitgemaakt, maar meer voor de moraal", zei de trainer bij Veronica.

4 uur geleden
Aanvoerder Bergwijn vond dat Ajax scherper had moeten zijn

MARSEILLE (ANP) - Aanvoerder Steven Bergwijn vond dat er meer in had gezeten na de nederlaag van Ajax bij Olympique Marseille. De Amsterdammers kwamen drie keer terug van een achterstand, maar verloren door een tweede benutte strafschop met 4-3. "Er had meer ingezeten vandaag als we wat scherper waren geweest", zei Bergwijn bij Veronica. "We maakten te veel individuele fouten. Ik ook, bij de 1-0. Ik mag die bal niet verliezen."

4 uur geleden
Ajacied Berghuis niet eens met rode kaart na tackle

MARSEILLE (ANP) - Steven Berghuis werd halverwege de tweede helft van de wedstrijd tegen Olympique Marseille in de Europa League met rood van het veld gestuurd na een tackle op Joaquín Correa. Ajax wist daarna met tien man nog terug te komen tot 3-3, maar door een late strafschop verloren de Amsterdammers toch met 4-3 in Marseille.

4 uur geleden
Gakpo helpt Liverpool met 2 goals aan groepswinst in Europa League

LIVERPOOL (ANP) - Mede door twee doelpunten van Cody Gakpo heeft Liverpool in groep E van de Europa League op eenvoudige wijze LASK uit het Oostenrijkse Linz aan de kant geschoven: 4-0.

5 uur geleden
Ajax na nederlaag bij Marseille uitgeschakeld in Europa League

MARSEILLE (ANP) - Ajax is na de nederlaag in Marseille definitief uitgeschakeld in de Europa League. De Amsterdammers van coach John van 't Schip verloren met 4-3 bij Olympique Marseille. Ajax kan wel nog derde worden en zich plaatsen voor de tussenronde in de Conference League.

6 uur geleden
AZ krijgt hulp van Aston Villa, dat Legia Warschau verslaat

BIRMINGHAM (ANP) - Aston Villa heeft door een 2-1-overwinning op Legia Warschau de hoop van AZ op Europese overwintering levend gehouden. Als de Alkmaarders op 14 december bij Legia winnen, is de ploeg van trainer Pascal Jansen alsnog door in de Conference League. AZ speelt dan een tussenronde tegen een nummer 3 uit de Europa League.

6 uur geleden