Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gasperini: Neymar is voor elke club een probleem

Gasperini: Neymar is voor elke club een probleem

LISSABON (ANP) - In aanloop naar de kwartfinale in de Champions League van Atalanta tegen Paris Saint-Germain maakt coach Gian Piero Gasperini zich niet al te druk over de kwaliteit van de tegenstander. "Zij hebben natuurlijk ongelooflijk veel goede spelers", zegt de Italiaan. "Natuurlijk krijgen wij problemen met een tegenstander als Neymar. Want elke club krijgt problemen met Neymar.

Volgens Gasperini kan Atalanta maar één ding doen. "Zelf heel goed voetballen, zodat zij in de problemen komen. Daarom moeten we heel geconcentreerd zijn en het beste in ons naar boven halen. Onze tegenstander heeft natuurlijk veel meer internationale ervaring. Maar wij hebben dit seizoen laten zien dat je ook zonder ervaring in de Champions League heel goed kunt presteren."

De trainer sprak ook over het coronavirus, dat de Italiaanse stad in de streek Lombardije zo hard trof. "We willen onze stad op een zo goed mogelijke manier vertegenwoordigen en de inwoners trots maken. Ik weet dat ze ongelooflijk met ons meeleven. Laten wij de glimlach in Bergamo terugbrengen. Dat zie ik als onze voornaamste taak in Lissabon."

Optimistisch

Gasperini zegt optimistisch te zijn. "We hebben de laatste maanden goed gespeeld en zijn als derde geëindigd in de Serie A. Dat geeft heel veel vertrouwen. Bovendien hebben we ons al geplaatst voor de Champions League van het komende seizoen. Dat geeft zekerheid. Laten we nu de kroon op ons werk zetten."

Atalanta heeft de Nederlandse spelers Marten de Roon en Hans Hateboer in de selectie.

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

5 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

5 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

7 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

9 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

10 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

12 uur geleden