Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gasperini: Neymar is voor elke club een probleem

Gasperini: Neymar is voor elke club een probleem

LISSABON (ANP) - In aanloop naar de kwartfinale in de Champions League van Atalanta tegen Paris Saint-Germain maakt coach Gian Piero Gasperini zich niet al te druk over de kwaliteit van de tegenstander. "Zij hebben natuurlijk ongelooflijk veel goede spelers", zegt de Italiaan. "Natuurlijk krijgen wij problemen met een tegenstander als Neymar. Want elke club krijgt problemen met Neymar.

Volgens Gasperini kan Atalanta maar één ding doen. "Zelf heel goed voetballen, zodat zij in de problemen komen. Daarom moeten we heel geconcentreerd zijn en het beste in ons naar boven halen. Onze tegenstander heeft natuurlijk veel meer internationale ervaring. Maar wij hebben dit seizoen laten zien dat je ook zonder ervaring in de Champions League heel goed kunt presteren."

De trainer sprak ook over het coronavirus, dat de Italiaanse stad in de streek Lombardije zo hard trof. "We willen onze stad op een zo goed mogelijke manier vertegenwoordigen en de inwoners trots maken. Ik weet dat ze ongelooflijk met ons meeleven. Laten wij de glimlach in Bergamo terugbrengen. Dat zie ik als onze voornaamste taak in Lissabon."

Optimistisch

Gasperini zegt optimistisch te zijn. "We hebben de laatste maanden goed gespeeld en zijn als derde geëindigd in de Serie A. Dat geeft heel veel vertrouwen. Bovendien hebben we ons al geplaatst voor de Champions League van het komende seizoen. Dat geeft zekerheid. Laten we nu de kroon op ons werk zetten."

Atalanta heeft de Nederlandse spelers Marten de Roon en Hans Hateboer in de selectie.

Meer uit Voetbal

Voetbalster Kerkdijk (27) beëindigt loopbaan aan einde seizoen

ENSCHEDE (ANP) - Voetbalster Danique Kerkdijk beëindigt aan het eind van dit seizoen haar carrière. De 27-jarige verdedigster van FC Twente speelde achttien duels voor Oranje. In 2019 werd ze tweede op het WK.

12 minuten geleden
Puntenverlies koploper Internazionale zonder grote gevolgen

MILAAN (ANP) - Internazionale heeft voor de zesde keer dit seizoen puntenverlies geleden in de Serie A. De koploper wist in eigen stadion niet te winnen van Cagliari, de nummer 14: 2-2.

12 uur geleden
Anderlecht klopt Union en neemt koppositie over

BRUSSEL (ANP) - Anderlecht heeft de koppositie in de play-offs om de Belgische titel overgenomen van Union. De ploeg van coach Brian Riemer versloeg Union met 2-1 en passeert de club uit Sint-Gillis in Brussel daarmee ook in de ranglijst van de play-offs.

13 uur geleden
NEC weet week voor bekerfinale thuis niet te winnen van PEC

NIJMEGEN (ANP) - NEC is er een week voor de bekerfinale niet in geslaagd de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle te winnen. De Nijmegenaren kwamen op eigen veld niet verder dan 2-2.

13 uur geleden
Speler N'Dicka van AS Roma onwel, duel met Udinese gestaakt

UDINE (ANP) - De wedstrijd in de Serie A tussen Udinese en AS Roma is gestaakt nadat voetballer Evan N'Dicka van Roma onwel was geworden. De in Frankrijk geboren verdediger ging in de tweede helft van het duel plotseling naar de grond en werd na korte behandeling ter plekke met brancard van het veld gedragen. Het stond op dat moment 1-1.

14 uur geleden
Trainer Alonso denkt dat doorbreken hegemonie Bayern gezond is

LEVERKUSEN (ANP) - Xabi Alonso, de trainer van Bayer Leverkusen, denkt dat het goed is dat de hegemonie van Bayern München eindelijk doorbroken is. Leverkusen werd zondag voor het eerst landskampioen, na elf titels op een rij voor Bayern.

14 uur geleden
Trainer Oosting baalt van tweede helft van FC Twente

AMSTERDAM (ANP) - Trainer Joseph Oosting had na de nederlaag van FC Twente bij Ajax (2-1) geen goed woord over voor het spel van zijn ploeg in de tweede helft. "Ik herkende mijn team totaal niet", zei hij. "Ajax veranderde van systeem en ging met vier verdedigers spelen. Maar zo ingewikkeld hoeft dat toch niet te zijn?"

14 uur geleden