Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gantz en Netanyahu krijgen twee dagen extra om regering te vormen

Gantz en Netanyahu krijgen twee dagen extra om regering te vormen

TEL AVIV (ANP) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu en oppositieleider Benny Gantz hebben van de president twee dagen langer de tijd gekregen om een regering te vormen. De deadline hiervoor liep om 23.00 uur Nederlandse tijd af, nog geen uur later was president Reuven Rivlin akkoord met de verlenging.

Gantz heeft van Rivlin het mandaat gekregen om een regering te vormen. Rivlin stemde in met de verlenging omdat de twee politieke leiders aangaven dicht bij een akkoord te zijn.

In Israël is al meer dan een jaar sprake van een politieke patstelling. Het afgelopen jaar zijn de Israëliërs drie keer naar de stembus gegaan. Geen van de verkiezingen leverden een winnaar met een meerderheid in het parlement op en onderhandelingen tussen Netanyahu en Gantz liepen steeds op niets uit.

Gantz en Netanyahu lijken nu bereid meer compromissen te sluiten vanwege het coronavirus. In Israël zijn 110 mensen overleden en hebben zeker 11.000 mensen het virus. Een meerderheidsregering kan beter optreden en ze willen voorkomen dat er weer gestemd moet worden.

Meer uit Buitenland

Prins Harry verliest zaak om beveiliging in Verenigd Koninkrijk

LONDEN (ANP) - Prins Harry heeft de zaak om zijn beveiliging in het Verenigd Koninkrijk verloren. Woensdag gaf een Brits gerechtshof de prins ongelijk.

58 minuten geleden
Joelia Navalnaja noemt Poetin 'een monster' in Europees Parlement

STRAATSBURG (ANP) - In een toespraak tot het Europees Parlement heeft de weduwe van de recent in een strafkamp overleden Russische oppositieleider Aleksej Navalny gewaarschuwd president Poetin op geen enkele manier te vertrouwen. "Poetin is tot alles in staat en je kunt niet met hem onderhandelen", verklaarde Joelia Navalnaja woensdag.

1 uur geleden
China stuurt weer gezant naar Oekraïne en Rusland

BEIJING (ANP/DPA/AFP) - China stuurt weer een gezant naar Oekraïne en Rusland voor overleg over de oorlog. Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken spreekt over de "tweede ronde van de pendeldiplomatie om een politieke oplossing te zoeken voor de Oekraïnecrisis". De diplomaat Li Hui gaat ook naar Polen, Frankrijk, Duitsland en Brussel.

2 uur geleden
Navalny wordt vrijdag begraven in Moskou

MOSKOU (ANP/AFP/DPA) - De Russische oppositieleider Aleksej Navalny wordt vrijdag begraven in Moskou. Zijn woordvoerster maakte bekend dat dan een afscheidsplechtigheid wordt gehouden in een kerk. Daarna wordt de politicus begraven in de hoofdstad.

3 uur geleden
Autoriteiten Gaza melden bijna 30.000 doden door inval Israël

GAZA-STAD (ANP/RTR/AFP) - Het dodental door de Israëlische inval in de Gazastrook is opgelopen tot 29.954, melden de plaatselijke autoriteiten. Het ministerie van Volksgezondheid in Gaza zegt dat in de afgelopen 24 uur zeker 76 doden zijn gevallen. Het aantal gewonden zou boven de 70.000 liggen.

3 uur geleden
Palestijnse partijen Fatah en Hamas overleggen in Moskou

MOSKOU (ANP/RTR) - De Palestijnse partijen Fatah en Hamas overleggen donderdag en vrijdag in Moskou over een gezamenlijke Palestijnse regering en over de wederopbouw van de Gazastrook. Dit meldt het Russische persbureau RIA Novosti op basis van de Palestijnse ambassadeur in Moskou en het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

3 uur geleden
Europa gaat defensiekantoor openen in Kyiv

STRAATSBURG (ANP) - Europa zal een kantoor voor de vernieuwing van defensietechniek openen in Kyiv, de hoofdstad van Oekraïne. Dat heeft Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen gezegd in het Europees Parlement.

4 uur geleden