Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gamesmaker Ubisoft hoger op Wall Street door investering Tencent

Gamesmaker Ubisoft hoger op Wall Street door investering Tencent

NEW YORK (ANP) - Computergamesbedrijf Ubisoft is dinsdag flink gestegen op Wall Street, waar het Franse bedrijf ook een notering heeft. De aandelen van Ubisoft werden na een veel grotere sprong uiteindelijk 4,4 procent meer waard nadat het Chinese techconcern Tencent had bekendgemaakt zijn belang in de onderneming te willen vergroten. Tencent bezit nu al 4,5 procent van Ubisoft, dat wordt circa 10 procent.

De sfeer op Wall Street, dat de handelsweek nu pas begon omdat de beurzen maandag tijdens de feestdag Labor Day gesloten bleven, was verder bedrukt. Naast de energiecrisis in Europa ging de aandacht op de beurs in New York vooral uit naar de ontwikkelingen rond de inflatie en de toekomstige renteverhogingen door de Amerikaanse centrale bank om de stijging van de consumentenprijzen aan te pakken.

De Dow-Jonesindex sloot 0,6 procent lager op 31.145,30 punten. De breed samengestelde S&P 500 werd 0,4 procent lager gezet op 3908,19 punten en techbeurs Nasdaq leverde 0,7 procent in, tot 11.544,91 punten.

Luchtvaartmaatschappijen

Een positief cijfer over de bedrijvigheid in de dienstensector kon uiteindelijk zorgen over een recessie niet overwinnen. Luchtvaartmaatschappijen als Delta Air Lines, American Airlines en United Airlines stegen evenwel tot 3,6 procent na het nieuws dat de Amerikaanse luchtvaartsector in het weekend van Labor Day meer mensen vervoerde dan in 2019.

Tabaksbedrijf Altria verloor 1 procent. Vapingbedrijf Juul Labs, waar Altria een groot belang in heeft, bereikte een schikking in een zaak over reclame gericht op minderjarigen. Juul betaalt 438,5 miljoen dollar aan 33 Amerikaanse staten.

Apple

Apple werd 0,8 procent lager gezet. Het techbedrijf mag in Brazilië geen iPhones zonder lader meer verkopen. Volgens de Braziliaanse autoriteiten is dat een incompleet product. Ook kreeg Apple een boete van omgerekend enkele miljoenen dollars

Signify Health won 1,2 procent. Gezondheidszorgbedrijf CVS Health (min 0,7 procent) heeft een akkoord bereikt om het Amerikaanse zorgplatform over te nemen voor zo'n 8 miljard dollar. Signify Health stond al enige tijd in de belangstelling van beleggers vanwege overnamegeruchten rond het bedrijf.

De euro bleef minder waard dan de dollar en stond op 0,9902 dollar. Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent goedkoper op 86,79 dollar. Brentolie verruilde voor 92,71 dollar per vat van eigenaar, wat een daling van 3,1 procent is.

Meer uit Financieel

Beleggers kijken uit naar drukke beursweek met veel resultaten

DEN HAAG (ANP) - Beleggers staat een drukke beursweek te wachten met veel bedrijfsresultaten om te verwerken. Onder meer verfconcern AkzoNobel, telecombedrijf KPN, uitzender Randstad en bouwconcerns BAM en Heijmans presenteren cijfers. Buiten Nederland zijn onder meer Google-moederbedrijf Alphabet en frisdrankconcern Coca-Cola aan de beurt.

2 uur geleden
Vakbond Samsung plant manifestatie, onderhandelingen lopen nog

SEOUL (ANP/BLOOMBERG) - De grootste vakbond van Samsung Electronics houdt maandag een manifestatie op het chipproductiecomplex ten zuiden van Seoul, ondanks lopende onderhandelingen. Naar verwachting komen zo'n 1500 mensen opdagen bij de protestmars, volgens een woordvoerder van de vakbond.

2 uur geleden
ECB-bestuurder: geen haast om over renteverlagingen te beslissen

CORK (ANP/BLOOMBERG) - Snelle actie van de Europese Centrale Bank (ECB) rond de rentetarieven is niet nodig, zegt ECB-bestuurder en Ierse centralebankpresident Gabriel Makhlouf. "Het is niet nodig om echt haast te maken met het nemen van beslissingen", zei hij tegen de krant Irish Examiner in een op zondag verschenen interview.

4 uur geleden
Xi belooft belastinghervorming in nieuwe plannen voor China

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - President Xi Jinping belooft de steun voor lokale overheden te vergroten en het Chinese belastingstelsel te hervormen. Dat is onderdeel van nieuw gepresenteerde plannen voor de op een na grootste economie ter wereld.

5 uur geleden
Gat in Britse financiën dreigt bij loonsverhoging publieke sector

LONDEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Het Verenigd Koninkrijk krijgt mogelijk te maken met een gat in de financiën als de nieuwe Labour-regering instemt met loonsverhogingen die hoger zijn dan de inflatie voor miljoenen werkenden in de publieke sector, zoals leraren en verpleegkundigen. De nieuwe Britse minister van Financiën Rachel Reeves hintte erop dat ze overweegt die loonsverhogingen in te voeren, om stakingen te voorkomen.

6 uur geleden
Minder dan één procent van Windows-apparaten getroffen door storing

REDMOND (ANP/RTR) - De wereldwijde computerstoring die vrijdag voor veel problemen zorgde, trof een kleine 8,5 miljoen apparaten die op Windows draaiden. Dat is minder dan één procent van het totaal, zo heeft Microsoft laten weten in een blogpost. Het bedrijf erkent dat vanwege de cruciale systemen die werden getroffen, de maatschappelijk en economische gevolgen wel degelijk ontzettend groot waren.

11 uur geleden
Minder dan één procent van Windows-apparaten getroffen door storing

REDMOND (ANP) - De wereldwijde computerstoring die vrijdag voor veel problemen zorgde, trof een kleine 8,5 miljoen apparaten die op Windows draaiden. Dat is minder dan één procent van het totaal, zo heeft Microsoft laten weten in een blogpost. Het bedrijf erkent dat vanwege de cruciale systemen die werden getroffen, de maatschappelijk en economische gevolgen wel degelijk ontzettend groot waren.

13 uur geleden