Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gamebedrijf Zynga wint op Wall Street na overnamebod

Gamebedrijf Zynga wint op Wall Street na overnamebod

NEW YORK (ANP) - De maker van onlinegames Zynga is maandag omhooggeschoten op de beurzen in New York na een overnamebod. De stemming op Wall Street bleef voorzichtig na de onrustige eerste handelsweek van het nieuwe jaar. De rentevrees keerde vorige week weer terug op de markten nadat de Federal Reserve had laten doorschemeren dat de Amerikaanse rente mogelijk sneller dan verwacht zal worden verhoogd om de hoge inflatie te beteugelen.

Beleggers kijken dan ook vooral uit naar het Amerikaanse inflatiecijfer, dat op woensdag verschijnt. Daarnaast is er dinsdag de hoorzitting van centralebankpresident Jerome Powell voor het Amerikaanse Congres vanwege zijn herbenoeming als voorzitter van de Federal Reserve. Aan het einde van de week wordt het cijferseizoen afgetrapt met de resultaten van de grote Amerikaanse banken Citigroup, Wells Fargo en JPMorgan Chase.

Ook zal worden gelet op het veiligheidsoverleg tussen de Russische en Amerikaanse onderministers van Buitenlandse Zaken in het Zwitserse Genève. De spanning tussen de twee landen loopt momenteel op door de Russische troepenopbouw aan de grens met Oekraïne. Woensdag staat een topoverleg tussen Rusland en de NAVO in Brussel op de agenda.

FarmVille

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,9 procent lager op 35.915 punten. De brede S&P 500 leverde 1,3 procent in tot 4614 punten. De Nasdaq verloor 1,8 procent tot 14.667 punten. De techgraadmeter kende afgelopen week met een verlies van 4,5 procent de slechtste week sinds februari vorig jaar.

Zynga steeg meer dan 46 procent. Het bedrijf achter het bekende spel FarmVille wordt voor 12,7 miljard dollar overgenomen door branchegenoot Take-Two Interactive (min 13 procent).

Sportkleding

Lululemon zakte 4,2 procent. De verkoper van de sportkleding waarschuwde dat de omzet en winst in het vierde kwartaal aan de onderkant van de eerdere verwachtingen zullen uitkomen. Volgens topman Calvin McDonald kampte het bedrijf met de gevolgen van de opmars van de omikronvariant.

Beyond Meat daalde 1,5 procent. Pizza Hut zet de Italian Sausage Crumbles van de producent van veganistische vleesvervangers op het menu in al zijn vestigingen in Canada.

Apple

Apple verloor 0,7 procent. De Taiwanese chipfabrikant TSMC, een belangrijke leverancier van de iPhonemaker, boekte voor het zesde kwartaal op rij een recordomzet.

De euro was 1,1296 dollar waard, tegen 1,1351 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,2 procent minder op 78,78 dollar. Brentolie werd 0,1 procent goedkoper op 81,69 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Eerste vlucht C919 van Chinese rivaal Boeing geslaagd

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - Luchtvaartmaatschappij China Eastern Airlines heeft zondag de eerste commerciële vlucht uitgevoerd met een C919 van de Chinese vliegtuigbouwer Comac. Het toestel vloog zondagmorgen van Shanghai naar Peking.

3 uur geleden
BBC: lange rijen op Britse luchthavens door storing e-gates

LONDEN (ANP/DPA/RTR/BLOOMBERG) - Passagiers die zaterdag arriveerden op luchthavens in het Verenigd Koninkrijk hadden te maken met lange wachtrijen vanwege een storing bij de elektronische paspoortcontrole, meldt de BBC. De problemen met de e-gates op onder meer de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick en het vliegveld van Manchester begonnen vrijdagavond. Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet zaterdagavond weten dat het probleem is opgelost en bedankte de getroffen reizigers voor hun geduld.

20 uur geleden
Irak lanceert miljardenproject voor verbinding zuiden met Turkije

BAGDAD (ANP/RTR/AFP) - De Iraakse overheid heeft zaterdag een project gelanceerd ter waarde van 17 miljard dollar voor de verbinding van een ​​belangrijke goederenhaven aan de zuidkust via spoor en wegen met de grens met Turkije. Het miljardenproject moet helpen bij het transformeren van de Iraakse economie na decennia van oorlog en conflict in het land.

21 uur geleden
Onderzoek ECB: klimaatverandering kan inflatie aanjagen

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Klimaatverandering kan de komende tien jaar de wereldwijde inflatie aan gaan jagen, bijvoorbeeld omdat voedselprijzen harder stijgen. Dat stelt de Europese Centrale Bank (ECB) op basis van nieuw onderzoek. Volgens de studie kan het jaarlijks om een stijging met meer dan 1 procentpunt gaan.

22 uur geleden
VDL dreigt met intrekking bonus bij doorgaan stakingen Nedcar

BORN (ANP) - VDL dreigt met het intrekken van een bonus van 7500 euro als de medewerkers van Nedcar doorgaan met staken. Dat blijkt uit een interne mededeling van Nedcar-directeur John van Soerland aan de medewerkers van de autofabriek in Born.

1 dag geleden
Peiling: meeste Duitsers sceptisch over digitale euro

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een meerderheid van de Duitsers staat sceptisch tegen de eventuele komst van een digitale euro, waaraan wordt gewerkt door de Europese Centrale Bank (ECB). Dat blijkt uit een peiling die de Duitse branchevereniging voor banken heeft laten uitvoeren. Uit de enquête kwam naar voren dat driekwart van de ondervraagden het er in meer of mindere mate mee eens is dat die digitale euro overbodig is omdat bestaande betalingsmogelijkheden toereikend zijn.

1 dag geleden
Frankrijk krijgt nieuwe waarschuwing over kredietwaardigheid

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Frankrijk heeft een nieuwe waarschuwing gekregen van een kredietbeoordelaar over zijn financiële status. Het kleinere Europese kredietbeoordelingsbureau Scope heeft de zogeheten outlook voor de Franse kredietwaardigheid verlaagd van stabiel naar negatief. Dat betekent dat Scope zijn oordeel over de Franse rating kan gaan verlagen, vooral vanwege zorgen over de hoge overheidsschuld.

1 dag geleden