Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gakpo weet dat Oranje beter kan en hoopt dat alles samenkomt

Gakpo weet dat Oranje beter kan en hoopt dat alles samenkomt

WOLFSBURG (ANP) - Cody Gakpo is ervan overtuigd dat het Nederlands elftal op het EK de top nog niet heeft bereikt. "We hebben goede momenten beleefd met z'n allen, maar ook wat mindere. Hopelijk komt in de volgende wedstrijd alles samen en spelen we onze beste pot", vertelde de aanvaller van Oranje in aanloop naar de halve finale van woensdag tegen Engeland.

Met tot dusver drie doelpunten is Gakpo opnieuw de topscorer bij Oranje, net als twee jaar geleden bij het WK in Qatar. In de kwartfinale tegen Turkije leek de oud-PSV'er opnieuw te scoren, maar de treffer kwam op naam van de Turkse verdediger Mert Müldür.

Gakpo doet met zijn acties steeds meer denken aan Arjen Robben, die als rechtsbuiten vaak naar binnen kwam en met links doeltreffend uithaalde. De 25-jarige speler van Liverpool doet dat juist vanaf links en schiet dan vaak met rechts. "Soms probeer ik ook buitenom te gaan of een voorzet wat vroeger te geven, zodat tegenstanders zich ook weer moeten aanpassen of kijken wat ik een volgende keer ga doen", aldus Gakpo, die tegen Turkije voor het eerst dit toernooi te maken kreeg met dubbele dekking. "Ik probeer zo gevarieerd mogelijk op die linkerkant te spelen."

Achter komen 'aandachtspuntje'

Oranje kwam dit EK al meerdere keren op achterstand, tegen zowel Polen, Oostenrijk als Turkije. "Als we daar een goede verklaring voor hadden, hadden we dat denk ik opgelost. Het is wel een aandachtspuntje. Niemand wil achter komen, maak je het jezelf alleen maar lastiger. Hopelijk gebeurt het niet nog een keer", sprak Gakpo, die Nederland, op de wedstrijd tegen Oostenrijk na, de boel altijd nog wel recht zag trekken. "Als je ziet hoe we in de slotfase tegen Turkije verdedigden, dan geeft dat wel een 'boost'. Dat kan zeker helpen de aankomende wedstrijden."

Gakpo weet dat ook Engeland nog niet het beste voetbal heeft laten zien op het EK. "Maar ze staan niet voor niets in de halve finale en hebben een fantastische groep, met hele goede spelers." De Engelse bereikten de halve eindstrijd door Zwitserland na strafschoppen te verslaan. Cole Palmer, Jude Bellingham, Bukayo Saka, Ivan Toney en Trent Alexander-Arnold benutten hun penalty allemaal. Gakpo: "Ik was daarvan onder de indruk, maar niet verrast. Het zijn allemaal kwalitatief goede spelers die ook bij hun club wel eens een strafschop nemen."

Meer uit Voetbal

Coach Bosz ziet PSV bij PSG maximaal haalbare resultaat bereiken

PARIJS (ANP) - PSV-trainer Peter Bosz zag zijn elftal bij Paris Saint-Germain het maximaal haalbare resultaat bereiken. De coach grapte na de zwaarbevochten 1-1 "dat PSG ook weer wist waar het stond".

9 uur geleden
De Jong opgelucht na gelijkspel bij PSG: hebben het zwaar gehad

PARIJS (ANP) - Luuk de Jong was vooral opgelucht na de 1-1 van PSV bij de Franse kampioen Paris Saint-Germain. "We hebben het zwaar gehad en we hebben gestreden. We moeten blij zijn met een punt", sprak de aanvoerder van de Eindhovenaren bij Ziggo Sport.

11 uur geleden
PSV pakt in Champions League punt bij Franse kampioen PSG

PARIJS (ANP) - PSV heeft in de Champions League met de nodige moeite een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen de Franse kampioen Paris Saint-Germain. Het werd 1-1.

12 uur geleden
Real Madrid voorbij Borussia Dortmund in wervelende tweede helft

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft in de derde speelronde van de Champions League na een wervelende tweede helft met 5-2 gewonnen van Borussia Dortmund. De Duitsers leidden bij rust nog met 2-0.

12 uur geleden
Volendam klopt FC Den Bosch en meldt zich in subtop

VOLENDAM (ANP) - FC Den Bosch heeft bij FC Volendam de tweede nederlaag van het seizoen geleden. De thuisploeg won met 3-2 dankzij een doelpunt van Elvis Manu, de oud-Feyenoorder die na een verblijf in onder meer Turkije, China en Polen begin oktober een contract tekende bij Volendam.

13 uur geleden
Reijnders helpt AC Milan met twee treffers aan eerste CL-zege

MILAAN (ANP) - Aan de hand van Tijjani Reijnders heeft AC Milan zijn eerste punten in de Champions League veroverd. Dankzij twee doelpunten van de Oranje-international won de formatie van Paulo Fonseca met 3-1 van Club Brugge. De bezoekers speelden vanaf de 40e minuut met tien man, na een rode kaart voor Raphael Onyedika.

14 uur geleden
Benfica verwacht tegen Feyenoord Sanches terug na blessure

LISSABON (ANP/RTR) - Middenvelder Renato Sanches komt mogelijk woensdag in actie voor Benfica dat het in de Champions League in eigen stadion opneemt tegen Feyenoord. Sanches, die in 2016 op zijn 18e al met Portugal een EK-finale speelde, miste zes duels van zijn club door een hamstringblessure.

14 uur geleden