Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gakpo scoort voor winnende koploper Liverpool

Gakpo scoort voor winnende koploper Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - Liverpool heeft op nieuwjaarsdag de koppositie in de Premier League wat steviger in handen genomen. De ploeg van trainer Jürgen Klopp won in de stromende regen de thuiswedstrijd op Anfield met 4-2 van Newcastle United. Cody Gakpo nam de derde goal van Liverpool voor zijn rekening, Sven Botman maakte de tweede van Newcastle.

Met 45 punten heeft Liverpool 3 punten afstand genomen van Aston Villa. Manchester City en Arsenal volgen met 40 punten.

Virgil van Dijk begon in de basis bij Liverpool, Ryan Gravenberch en Gakpo vielen in de tweede helft in. Botman speelde de hele wedstrijd bij Newcastle.

Penalty Salah

Liverpool schoot in de eerste helft achttien keer op doel, maar een goal leverde dat niet op. Spits Mohamed Salah kreeg de beste kans na ruim twintig minuten. Hij mocht aanleggen vanaf 11 meter nadat Botman Luis Díaz neerhaalde in het strafschopgebied. Salah miste echter de penalty.

Na rust was het wel raak voor Liverpool. Salah maakte de 1-0 na een mooie combinatie via Díaz en Darwin Núñez. Het was de 150e goal van Salah voor Liverpool in de Premier League. De club moet hem de komende weken missen, omdat de spits met Egypte meedoet aan de Afrika Cup.

Salah alsnog trefzeker

Geheel onverwachts maakte Newcastle in de 54e minuut gelijk. Alexander Isak werd vrijgespeeld en plaatste de bal keurig achter doelman Alisson. Liverpool kwam via Curtis Jones en Gakpo op 3-1, waarbij de international van Oranje een voorzet van Salah van dichtbij intikte. Botman kopte vervolgens Newcastle naar 3-2, maar de thuisploeg kreeg tegen het einde van de wedstrijd opnieuw een strafschop. Deze keer miste Salah niet.

Meer uit Voetbal

Paauw, Nijland en Van der Laan strijden om voorzitterschap KNVB

ZEIST (ANP) - Frank Paauw, Hans Nijland en Jeanet van der Laan zijn de kandidaten voor het voorzitterschap van de KNVB. De nationale voetbalbond meldt dat er geen andere mensen zich meer voor de deadline van afgelopen zondag 24.00 uur bij de nationale voetbalbond hebben gemeld.

22 minuten geleden
Darmstadt degradeert na een jaar weer uit Bundesliga

DARMSTADT (ANP) - SV Darmstadt is na een jaar alweer uit de Bundesliga gedegradeerd. De hekkensluiter verloor de thuiswedstrijd tegen FC Heidenheim (0-1) en kan daardoor nummer 16 FSV Mainz niet meer achterhalen. De nummers 17 en 18 degraderen.

12 uur geleden
PSG opnieuw kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco

LYON (ANP/DPA) - Paris Saint-Germain heeft een dag na het verprutsen van de kampioenswedstrijd tegen Le Havre (3-3) alsnog de landstitel binnen. Nummer 2 AS Monaco verloor bij Olympique Lyon (3-2) en kan met nog drie wedstrijden te gaan de achterstand van 12 punten niet meer ongedaan maken. Het is voor PSG de tiende titel in de laatste twaalf jaar en de twaalfde in totaal.

12 uur geleden
Aanvoerder Van Ginkel: het is hier best wel een zooitje geworden

ARNHEM (ANP) - Marco van Ginkel ziet zichzelf volgend seizoen niet meer bij Vitesse voetballen. "Ik voel mezelf hartstikke goed", zei de 31-jarige middenvelder na een zege op Fortuna Sittard (3-2). "Maar ik had iets anders voor ogen toen ik hier terugkeerde met jongens als Davy Pröpper en Eloy Room. Het is hier best wel een zooitje geworden."

13 uur geleden
Atalanta ziet vijfde plaats en Champions League naderen

BERGAMO (ANP) - Atalanta is weer volop in de race voor deelname aan de Champions League komend seizoen. Trainer Gian Piero Gasperini zag zijn elftal Empoli met 2-0 aan de kant zetten. AS Roma, de huidige nummer 5, speelde met 2-2 gelijk bij regerend kampioen Napoli.

13 uur geleden
Manchester City houdt titelkansen met zege in eigen hand

NOTTINGHAM (ANP) - Manchester City heeft titelprolongatie in de Premier League nog altijd in eigen hand. Het elftal van trainer Pep Guardiola maakte in de uitwedstrijd tegen Nottingham Forest geen fout: 0-2.

14 uur geleden
Fans van gedegradeerde Vitesse zien hun club niet verloren gaan

ARNHEM (ANP) - Vitesse staat met 2-1 achter tegen Fortuna Sittard als de fanatieke fans achter het doel van de Arnhemse club een groot spandoek ontvouwen. "Met of zonder punten, onze clubliefde is echt." Vervolgens gaan de meeste mensen in het Gelredome staan en zingen ze hun club hartstochtelijk toe. Ze moeten er niet aan denken, een leven zonder Vitesse.

15 uur geleden