Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gakpo beseft dat Liverpool meer treffers van hem nodig heeft

Gakpo beseft dat Liverpool meer treffers van hem nodig heeft

LIVERPOOL (ANP/AFP) - Cody Gakpo beseft dat hij meer moet gaan scoren voor Liverpool door de tijdelijke afwezigheid van topscorer Mohamed Salah. De Egyptenaar is opgeroepen voor het komende toernooi om de Afrika Cup. "Mo vertrekt na de wedstrijd van maandag tegen Newcastle United, dus we hebben doelpunten nodig. Natuurlijk denk ik dat ik nog meer kan bijdragen", aldus de international van Oranje, dit seizoen goed voor zeven goals in alle competities.

Salah maakte er al zestien dit seizoen. Hij verlaat de club die na de 2-0-zege van dinsdag op Burnley de koppositie in de Premier League heeft ingenomen. In die wedstrijd scoorden Darwin Núñez en Diogo Jota, twee spelers die al een tijdje niet hadden gescoord. Jota maakte tegen Burnley zijn rentree na een maand blessureleed. "Voor elke aanvaller die een paar wedstrijden geen doelpunt heeft gemaakt, is het leuk om weer op het scoreformulier te staan", aldus de voormalige PSV-speler.

Gakpo maakt voor het eerst het drukke speelschema tijdens de feestdagen mee in de Premier League. "Het is de eerste keer dat ik met deze intensiteit speel. Het zijn veel wedstrijden in korte tijd. Het is leuk als je goed speelt en snel weer een wedstrijd kan spelen. Maar als je slecht speelt, is het ook fijn als er snel weer een wedstrijd komt waarin je het kan goedmaken."

Meer uit Voetbal

Eriksen laat zich niet tegenhouden door incident op vorig EK

STUTTGART (ANP/DPA) - Christian Eriksen wil zich bij zijn terugkeer op een EK voetbal niet van de wijs laten brengen door het incident van drie jaar geleden. Toen kreeg de Deen in het groepsduel met Finland een hartstilstand en moest hij gereanimeerd worden. Hij leeft tegenwoordig met een inwendige defibrillator.

18 minuten geleden
Aanvoerder Zielinski twijfelt niet aan zege van Polen op Oranje

HAMBURG (ANP) - Piotr Zielinski twijfelt niet aan een goede afloop van het eerste duel van Polen met het Nederlands elftal op het EK. "Wij gaan zeker winnen", zei op een afsluitende persconferentie voor de ontmoeting in het Volksparkstadion van Hamburg.

49 minuten geleden
Poolse bondscoach Probierz zucht van vele vragen over Lewandowski

HAMBURG (ANP) - De Poolse bondscoach Michal Probierz is klaar met de vele vragen over het niet meespelen van Robert Lewandowski tegen het Nederlands elftal, zondag in de groepsfase van het EK. De 51-jarige trainer zuchtte in het Volksparkstadion nog eens diep toen het weer over de geblesseerde spits van FC Barcelona ging.

53 minuten geleden
Morata eerste Spanjaard die scoort op drie verschillende EK's

BERLIJN (ANP) - Aanvaller Álvaro Morata is de eerste Spanjaard die op drie verschillende EK's heeft gescoord. Hij maakte in Berlijn in de eerste helft de 1-0 in de groepswedstrijd tegen Kroatië. Morata maakte op de twee vorige EK's ook al een goal tegen de Kroaten.

56 minuten geleden
Spanjaard Yamal (16) jongste speler ooit op een EK voetbal

BERLIJN (ANP) - Door in actie te komen tegen Kroatië is Lamine Yamal de jongste speler ooit geworden op een EK voetbal. De Spanjaard staat in het groepsduel in Berlijn in de basis. Hij is 16 jaar en 338 dagen oud.

1 uur geleden
Zwitserland op EK na sterke eerste helft langs Hongarije

KEULEN (ANP) - Zwitserland is het EK voetbal gestart met een 3-1-zege op Hongarije. In Keulen werd het verschil in de eerste helft gemaakt, met dank aan twee spelers die hun eerste interlandgoal achter hun naam kregen.

2 uur geleden
Argentinië met Ajax-doelman Rulli naar Copa América

BUENOS AIRES (ANP) - Argentinië neemt met Ajax-doelman Gerónimo Rulli deel aan de Copa América. De andere keepers zijn Emiliano Martínez en Franco Armani. De Argentijnse bondscoach Lionel Scaloni selecteerde onder anderen ook bekende namen als Lionel Messi, Lisandro Martínez en Alejandro Garnacho.

4 uur geleden