Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

G7-landen willen lessen trekken uit verspreiding coronavirus

G7-landen willen lessen trekken uit verspreiding coronavirus

LONDEN (ANP/RTR) - Leiders van de G7-landen hebben gesproken over hoe het coronavirus zich zo heeft kunnen verspreiden en welke lessen daar in de toekomst uit getrokken kunnen worden. Dat zei een woordvoerder van de Britse premier Johnson vrijdag. De VS, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Canada, Japan en Duitsland bespraken de aanpak van het virus donderdag door middel van een videoconferentie.

Ook de eerste uitbraak van het virus, eind vorig jaar in China, is uitvoerig behandeld tijdens het overleg. "Het is duidelijk dat het virus begon in China", zei de woordvoerder van Johnson. "We zullen samen met onze internationale partners heel zorgvuldig kijken naar moeilijke vraagstukken. Waarom het virus uitbrak, waarom het niet eerder kon worden gestopt en wat er gedaan kan worden om dit in de toekomst te voorkomen".

Boris Johnson zelf werd ook getroffen door het coronavirus en kwam zelfs op de intensive care te liggen. Zijn plaatsvervanger Dominic Raab gaf donderdag al aan dat bijvoorbeeld de handel met China na de coronacrisis nog niet op de gebruikelijke manier zal gaan.

Schuldenverlichting

De G7-landen, die de grootste economieën ter wereld hebben, zijn het onderling al eens over schuldenverlichting voor de armste landen in de wereld. Die arme landen mogen het aflossen van hun schulden aan andere landen tijdelijk onderbreken.

Wat verder tijdens het overleg is besloten is nog niet bekendgemaakt.

Meer uit Buitenland

UNHCR ziet enorme psychische nood in Oekraïne na jaren oorlog

KYIV (ANP) - Bijna twee jaar na de aanvang van grootschalige oorlog in Oekraïne is sprake van grote psychische nood onder de getraumatiseerde bevolking. De behoefte aan ondersteuning op dat gebied is "gigantisch", zegt hoofdwoordvoerder Elisabeth Arnsdorf Haslund van VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR in Oekraïne tegen het ANP. "Voor sommige mensen speelt dit al tien jaar. Tien jaar oorlog in het oosten sinds de annexatie van de Krim."

21 minuten geleden
VK steunt Rutte als secretaris-generaal van de NAVO

LONDEN (ANP/RTR/AFP) - Het Verenigd Koninkrijk steunt Mark Rutte als nieuwe secretaris-generaal van de NAVO. Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken denkt dat hij de meest geschikte opvolger is van de Noor Jens Stoltenberg, die naar verwachting in oktober terugtreedt.

49 minuten geleden
Gewonden bij steekpartij in Duitse school, dader aangehouden

WUPPERTAL (ANP) - In een middelbare school in het Duitse Wuppertal heeft een jongere leerlingen met een mes aangevallen. Daarbij zijn volgens de Duitse politie "meerdere gewonden" gevallen. De dader is overmeesterd en aangehouden.

1 uur geleden
Italië mag van Albanees parlement twee asielkampen bouwen

TIRANA (ANP/RTR) - Het Albanese parlement heeft ingestemd met een migratiedeal met Italië. Dat land kan daardoor verdergaan met de bouw van twee aanmeldcentra. In die centra wordt gekeken of migranten in aanmerking komen om naar Italië te komen, of dat ze worden teruggestuurd.

1 uur geleden
Drie maanden voorwaardelijk voor Belgische youtuber Acid

BRUSSEL (ANP) - De populaire Vlaamse youtuber Acid krijgt drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete van 800 euro opgelegd omdat hij vorig jaar namen heeft bekendgemaakt van leden van de studentenvereniging die betrokken waren geweest bij een gewelddadige ontgroening. Aankomend studentenlid Sanda Dia overleed als gevolg van de ontberingen. De lage straffen die de daders vervolgens kregen, wekten grote verontwaardiging in België.

3 uur geleden
Roep om vertrek Britse parlementsvoorzitter om Gazadebat

LONDEN (ANP) - De positie van de Britse Lagerhuisvoorzitter Lindsay Hoyle staat onder druk na een chaotisch verlopen debat over een wapenstilstand in de Gazastrook. Britse media berichten dat tientallen parlementariërs het vertrouwen in de voorzitter hebben opgezegd. Het voormalige Labourlid zag zich genoodzaakt excuses aan te bieden.

3 uur geleden
Kara-Moerza roept Poetin-critici vanuit cel op niet te wanhopen

MOSKOU (ANP/AFP) - De bekende Russische oppositiepoliticus Vladimir Kara-Moerza roept Russen op om niet te wanhopen na de dood van Aleksej Navalny. Net als Navalny voor zijn dood zit Kara-Moerza een lange gevangenisstraf uit in Siberië. De criticus van Vladimir Poetin werd tot 25 jaar veroordeeld voor het "verspreiden van desinformatie".

3 uur geleden