Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

G20 belooft kosten coronavaccinaties op zich te nemen

G20 belooft kosten coronavaccinaties op zich te nemen

RIYAD (ANP/RTR/DPA) - De landen van de G20 hebben aan het eind van hun tweedaagse top de belofte gedaan om de kosten van het vaccinatieprogramma ter bestrijding van Covid-19 op zich te nemen. Bedragen werden niet genoemd.

De leiders van de G20-landen zeiden in de slotverklaring dat ze er "alles aan zullen doen" om de eerlijke distributie van coronavirusvaccins wereldwijd te garanderen en de arme landen te steunen waarvan de economieën door de crisis zijn geteisterd.

"We hebben middelen vrijgemaakt om te voorzien in de onmiddellijke financieringsbehoeften van de wereldwijde gezondheidszorg ter ondersteuning van het onderzoek, de ontwikkeling, de productie en de distributie van veilige en effectieve Covid-19-vaccins," zo is verder te lezen in de verklaring.

Meerdere leiders hadden zaterdag al toegezegd wereldwijd gelijke toegang tot vaccins te garanderen. De aanpak van de coronapandemie was het centrale onderwerp van de G20-top, die anders dan gebruikelijk als een videoconferentie werd gehouden, onder leiding van Saudi-Arabië.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

OPEC dubt nog over verhoging productie

RIYAD (ANP) - Een kleine groep leden van oliekartel OPEC en bondgenoten zijn er dit weekeinde niet in geslaagd afspraken te maken over al dan niet verlengen van beperkingen in de olieproductie. In januari zouden er weer meer vaten olie geproduceerd gaan worden, maar de vraag was of deze geplande verhoging wel door moet gaan.

1 uur geleden
Blik beleggers gericht op brexit, corona en OPEC

AMSTERDAM (ANP) - De ogen van beleggers zullen komende week gericht zijn op het brexitoverleg, waar onderhandelaars uit de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk proberen tot een handelsovereenkomst te komen. Ook ontwikkelingen rond het coronavirus houdt de markten in hun greep. Zo ontstond er afgelopen week onduidelijkheid over de effectiviteit van het coronavaccin van AstraZeneca. Ook is de blik gericht op de vergadering van oliekartel OPEC.

7 uur geleden
Barnier: brexitoverleg gaat ook op zondag verder

LONDEN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De onderhandelingen over een handelsverdrag tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk gaan ook op zondag door. Dat zei EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier in Londen tegen verslaggevers. De Britse minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab toonde zich in een reeks interviews optimistisch over de voortgang van de onderhandelingen.

10 uur geleden
Unilever is officieel volledig Brits bedrijf

ROTTERDAM (ANP) - Unilever is op papier een volledig Brits bedrijf geworden. Het was- en levensmiddelenconcern had zowel een Brits als een Nederlands onderdeel en hoofdkantoren in Londen en Rotterdam. De Nederlandse en Britse aandeelhouders stemden in met het plan om de twee bedrijven samen te voegen tot een Brits bedrijf, met het hoofdkantoor in Londen.

18 uur geleden
Veel meer online-aankopen op Black Friday in coronajaar

AMSTERDAM (ANP) - Consumenten hebben in de aanloop naar Black Friday en op die dag zelf veel meer online-aankopen gedaan dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers die de Betaalvereniging Nederland zaterdag bekendmaakte.

1 dag geleden
Consumentenbond onderzoekt miljoenenclaim tegen ABN AMRO

HILVERSUM (ANP) - ABN AMRO en andere kredietverstrekkers moeten mogelijk vrezen voor een miljoenenclaim. Consumentenbond Claimservice onderzoekt die mogelijkheid, maakt de organisatie bekend in het televisieprogramma Kassa. Het gaat om compensatie voor zogenaamde woekerrentes die ABN AMRO, Santander en Vesting Finance rekenden op doorlopend krediet.

1 dag geleden
KHN roept op niet dwars te doen na oproep opening horeca

AMSTERDAM (ANP) - Als het aan verschillende horecaondernemers ligt dan worden de deuren van de cafés en restaurants op 17 januari weer geopend, als de overheid niet snel met steun over de brug komt. Een aantal leden van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) kwam met het ultimatum richting het kabinet. KHN-voorzitter Robèr Willemsen weet van het bericht, maar stelt tevens dat de vereniging nooit zal oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid.

2 dagen geleden