Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FVD: veroordeelde medewerker mag ook na hoger beroep blijven

FVD: veroordeelde medewerker mag ook na hoger beroep blijven

DEN HAAG (ANP) - Er is voor de veroordeelde fractiemedewerker van Forum voor Democratie nog steeds plek bij de Tweede Kamerfractie als zijn veroordeling blijft staan na hoger beroep. Een partijwoordvoerder laat weten dat het "een zaak tussen de medewerker en de politierechter" is en dat de straf die hij heeft gekregen "voldoende boetedoening" is.

Fractiemedewerker Harm van E. werd afgelopen week veroordeeld tot 80 uur taakstraf vanwege een mishandeling en drie bedreigingen. Volgens de Telegraaf werd Van E. afgelopen zomer agressief tegen een vriendin en haar huisgenoten. De krant schrijft dat hij onder invloed was van drank, cocaïne en de designerdrug 3-mmc en al twee hele dagen niet had geslapen. Van E. bedreigde ook een van de huisgenoten met een gebroken fles en toen de politie gearriveerd was, zou hij volgens de Telegraaf hebben gedreigd de huisgenoten te vermoorden.

Waarschijnlijk hoeft Van E. niet te vrezen dat zijn Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), die nodig is om te werken in de Tweede Kamer, wordt ingetrokken. Volgens advocaat Joost van Breukelen wordt een VOG alleen tussentijds ingetrokken als de veroordeelde werkt in sectoren zoals de kinderopvang of de taxibranche. Daar geldt een zogeheten 'continue screening'. In andere sectoren blijft een reeds afgegeven VOG geldig als iemand wordt veroordeeld, aldus Van Breukelen.

Een woordvoerder van de Tweede Kamer heeft nog niet gereageerd op de kwestie en of Van E. nog kan werken in het Tweede Kamergebouw. Niet de Tweede Kamer, maar de Kamerfracties zijn werkgever van fractiemedewerkers. De Kamer kan dus niet zomaar optreden tegen Kamerleden of hun medewerkers, zei Vera Bergkamp eerder dit jaar. Toen ging het om PVV-Kamerlid Dion Graus. Hij wordt beschuldigd van seksueel misbruik, onder meer in het Tweede Kamergebouw.

Meer uit Binnenland

Twee weken geen treinen tussen Rotterdam en Den Haag

UTRECHT (ANP) - Reizigers kunnen tussen 13 en 25 juli geen gebruik maken van de trein op het traject tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal. In die periode voert ProRail werkzaamheden uit aan het spoor, meldt de NS. De extra reistijd tussen Rotterdam en Den Haag is naar schatting een half uur. Reizigers wordt geadviseerd om niet tijdens de spits met het vervangend vervoer te reizen.

4 uur geleden
Provincie Utrecht: natuurlijk gedrag van wolf die hond aanviel

UTRECHT (ANP) - De wolf die afgelopen zaterdag op een landgoed in Leusden een aangelijnd hondje aanviel, heeft volgens experts natuurlijk gedrag vertoond. De provincie Utrecht zegt dat er geen sprake is van een zogeheten probleemwolf. De provincie gaat ervan uit dat het hondje is aangevallen door één van de ouders van wolvenwelpen.

4 uur geleden
Minister: blauwtong bij 20 bedrijven, onderzoek naar verschijnselen

DEN HAAG (ANP) - Er is deze zomer tot nu toe op twintig schapenhouderijen blauwtong geconstateerd, meldt de minister van Landbouw Femke Wiersma. Een maand geleden werd voor het eerst een besmetting sinds de winter aangetoond. Er is geen reden tot paniek, maar Wiersma stelt wel vast "dat het virus niet weg is". Ze laat onderzoek doen naar de huidige situatie, waaronder de verschijnselen van gevaccineerde dieren.

5 uur geleden
Schoonmakers bij Utrecht CS werden onwel door onbekende drank

UTRECHT (ANP) - De twee schoonmakers die dinsdagochtend vroeg direct na hun werk onwel werden op een opstelterrein bij Utrecht Centraal, hadden na hun dienst een onbekende drank gedronken. Dat concludeert de politie vrijdag na onderzoek. Het is niet duidelijk hoe ze aan die drank waren gekomen, "of ze die bij zich hadden of ergens hebben gevonden", aldus een woordvoerder.

5 uur geleden
Militair met wapen opgepakt in winkelcentrum Nijmegen

NIJMEGEN (ANP) - Een militair is vrijdag aangehouden in winkelcentrum Hatert in Nijmegen omdat hij een wapen bij zich had, bevestigt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee na berichtgeving van Omroep Gelderland. De actief dienende militair liep daar ook rond in zijn uniform.

5 uur geleden
Honderden VVD'ers tekenen brief aan bestuur met zorgen om coalitie

DEN HAAG (ANP) - Ruim duizend mensen hebben een brief ondertekend aan het bestuur van de VVD waarin ze "grote zorgen" aangeven over de coalitie waar de partij in is gestapt. "We tolereren schadelijke situaties veel te lang en we verliezen de kracht om daar nog uit te komen", aldus de ondertekenaars. Ze willen een andere koers met duidelijkheid over "niet-onderhandelbare liberale principes, waarden en idealen".

5 uur geleden
Schoof over Biden: verspreking kan gebeuren

DEN HAAG (ANP) - Dat de Amerikaanse president Joe Biden zich tijdens een persconferentie op de NAVO-top enkele keren versprak "kan gebeuren", zegt premier Dick Schoof. Hij zag op de top dat Biden vrijwel voortdurend aanwezig was en "krachtige woorden" sprak.

6 uur geleden